LifeEdited2, (poate) cel mai mic apartament din New York, își caută cumpărători!

Totuși, nu-ți face planuri să zbori până acolo deocamdată, prețul de pornire este impresionant: 750.000$. Nicio surpriză dacă stai să te gândești că fratele mai în vârstă al micro-apartamentului, LifeEdited1, cu o suprafață de 39mp, a fost cumpărat în 2014 cu amețitoarea sumă de 790.000$ 🙂 . Dar asta nu înseamnă că nu am putea măcar să aflăm povestea noii locuințe ultra-compacte – uite niște cifre pe post de teasing: 32,5 mp, 2 dormitoare, un birou și un dining pentru 10 persoane, o mulțime de soluții smart tehnologizate și un less is more cu influențe MadeinRO!

LifeEdited

Peretele din stânga, acoperit cu decupaje inegale din lemn, care imită așezarea șindrilei, au placaj la bază și izolează acustic. 

Iar MadeinRO-ul vine la nivelul layout-ului, design-ului și detalierii tehnice ale apartamentului: de fiecare dintre ele au fost responsabili arhitecții biroului CRAFTR, Andrei Butușină și Cătălin Sandu, despre care ți-am mai povestit aici. Cât despre soluțiile lor funcționale (și ale celorlalți specialiști implicați în proiect), acestea au fost, printre altele: un perete-acordeon care ori separă spațiile și creează intimitate, ori păstrează fluiditatea apartamentului, în funcție de necesitățile locuitorilor, un pat pentru oaspeți custom-made (da, e loc până și pentru un pat special pentru oaspeți), acces keyless via smartphone, sisteme de iluminare, ventilatoare și jaluzele controlate tot prin smartphone și mult mobilier modular.

Dar suprafața restrânsă și cu accent pe funcționalitate nu înseamnă în niciun caz sacrificarea esteticii:

“LE1 era extraordinar, dar în ceea ce privește designul propriu-zis, semăna cu o cutie albă, foarte modernistă și curată. Îmi plăcea, însă multe dintre femeile care l-au văzut au spus că arată cam rece. Așa că, pentru LE2, am vrut să încercăm ceva cu mai multă patină, mai multă textură. Ca urmare, au apărut peretele din fetru, sistemul de canapele din catifea, marmura, tușele de alamă și lemn de nuc”, a explicat Graham Hill, fondatorul modelului LifeEdited.

În living, măsuța de cafea se extinde și devine o masă pentru 10 persoane. 

Iar corpurile canapelei se reorganizează și se transformă într-un pat.

LifeEditedO noptieră pilabilă 🙂 .

LifeEdited

Mini-biroul suspendat se pliază cu ușurință, iar camera devine un dormitor pentru oaspeți, în care baza patului e formată din câteva dintre segmentele canapelei din living. LifeEditedSistemele de iluminat din întregul apartament vin de la Plumen, folosesc becuri LED eco-friendly și pot fi controlate printr-o aplicație dedicată. 

Peretele-acordeon Hufcor se folosește de șinele fixate în tavan pentru o închidere etanșă, care asigură intimitate deplină. În plus, materialul este extrem de durabil (e folosit în mod normal în instituții și clădiri de birouri cu trafic intens) și poate fi reciclat.

LifeEditedÎn baie, echipamentele Kohler sunt responsabile de economisirea apei.

“LifeEdited2 are o capacitate de depozitare excepțională. Ambii pereți principali ai livingului sunt acoperiți de spații de depozitare. Bucătăria are depozitare, la fel și coridorul care duce la ea, biroul are un dulap uriaș și canapelele au lăzi interioare. Aproape că am putea spune că avem prea multe spații de depozitare :)”, a mai spus Hill.

TimeEditedSpațiile de depozitare de pe hol se întind de la podea până la tavan.  TimeEdited TimeEdited

Bucătăria e SMEG all-over 🙂 : și cuptorul, și frigiderul, și mașina de spălat vase, toate produse aproape integral din materiale reciclate.   

LifeEdited

Adaptabilitatea se continuă chiar și la exteriorul casei: aleea din Soho pe care se află și LE2 reunește 40 de blocuri construite în 1900, cu o politică de închiriere flexibilă, care îi avantajează pe cei care nu reușesc să se potrivească sistemului de micro-living 🙂 Dar nu-i așa că e greu să crezi că nu te-ai putea obișnui cu atât confort compact?

Fotografii: Christopher Testani

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed