Un dining în arcadă și mult spațiu care respiră într-un apartament din București
Este vorba, de fapt, despre un joc al unghiurilor și despre iluzia separării într-un open space care se păstrează, de fapt, neîntrerupt: arhitectele de la Jooca Studio le-au pus în scenă într-un apartament de 80 mp în care, printre altele, unul dintre pereți avea nevoie de îndreptare. Adăugăm detalii despre cromatică, forme* și piesele din amenajare, așa că rămâi cu noi pentru povestea de astăzi. *apropo, stilul Neo-Memphis îți sună cunoscut? Îți povestim și despre el în continuare. Canapeaua din living este făcută de atelierul Happy me, la comandă. Hai să începem cu detaliile foarte practice: apartamentul este împărțit în living-ul cu dining, o bucătărie închisă, două dormitoare și două băi. Arhitectele au preluat proiectul fără finisaje, însă cu pereții vopsiți în alb, așa că, dincolo de amenajarea propriu-zisă, proiectul a inclus:
Bugetul total= 28.000 euro Pentru că proprietarii colaboraseră deja cu echipa Jooca la un proiect anterior, de data aceasta le-au lăsat mână liberă în alegerea stilului și le-au dat un brief foarte relaxat: o amenajare chic, dar ușor de personalizat ulterior, dacă își vor dori altceva. Ca urmare, arhitectele au ales piese de mobilier și accesorii de bază, pe care le-au integrat într-o scenografie mai degrabă “cuminte”. Citește și: Suntem într-un apartament unde o amenajare retro was just meant to be. Decorațiunile sunt realizate la comandă de Tobi Deco. Parchetul este Quick-step, achizitionat de la și montat de Proges. Totuși, cu rolul de a condimenta un pic această amenajare cuminte, au intrat în poveste elemente inspirate din stilul Neo-Memphis, pe care l-am menționat la început. Într-o formă temperată, firește: din cromatica îndrăzneață, imprimeurile agitate și rotunjimile specifice acestui stil al anilor 1980, arhitectele au împrumutat câteva accente de culoare – precum verdele-turcoaz al scaunelor din dining și fotoliul rose-somon – și arcada care a devenit apoi semnul distinctiv al proiectului 😊. Structura metalică a mesei, custom made de Tobi Deco, a costat 1.183 lei.
Arcada este creată din vopsea și încadrată cu o baghetă de plexiglas negru. De execuție s-a ocupat constructorul Ciprian Florea din echipa Pavi. Citește și: Cum s-a îndreptat un apartament optzecist din Aviației Dacă livingul mizează pe rafturi sincere, simple și deschise ⇑… Mobilierul de bucătărie este făcut la comandă de Pyramid Acropolis. …bucătăria longitudinală împrumută doar parțial această idee și adaugă o multitudine de spații de depozitare închise. Toate electrocasnicele sunt încastrate în corpurile de mobilier. Toate oglinzile din apartament vin de la Tobi Deco. Plăcile ceramice sunt de la Imola și Atlas Concorde prin Décor Floor, iar bateriile sunt cumpărate de la Fragma. Apropo, bucătăria a fost și sursa unei soluții ingenioase pentru adăugarea unei aerisiri în baia mică a casei. Mai exact, pentru că bucătăria se află chiar lângă baie, arhitectele și echipa de construcții au decis să monteze o clapetă anti-retur pe traseul hotei, care a primit astfel și rolul de traseu al noului ventilator din baie, cu toată igiena inclusă. Patul cu tăblie tapițată vine de la Mobexpert. Perdelele și draperiile din dormitoare și living vin de la Igloo Design. Dormitorul matrimonial păstrează scenografia cuminte și curată despre care vorbeam inițial, cu mici accente date de decorațuni… …însă cel de-al doilea dormitor, foarte luminos, pare pregătit pentru vremurile de autoizolare. …biroul schematizat e făcut la comandă de Pyramid Acropolis, iar pe peretele opus, o canapea de la Mobexpert așteaptă momentele de pauză 🙂 . Citește și: 16 povești #workfromhome de la cititori Lampadarul vine de la IKEA. Punem punct aici poveștii cu arcadă inclusă și îți mai spunem doar că lucrările tehnice au durat în jur de o lună și jumătate, iar amenajarea în sine, în jur de 3 luni jumătate. Foto: Ovidiu Codreanu |