La doi pași de mare și un pas de lanul de floarea soarelui: The Pines Boutique Villa din Vama Veche

Dacă îți liniștești gândurile în curte, sub răchită, e foarte posibil ca vreo adiere să-ți aducă un pic din muzica de pe plajă. Apoi, însă, când revii în cameră și dai de pereții albi care parcă prind lumina în ei și de liniile simple ale mobilierului cu aer scandinav, este liniște din nou. Vama nu mai e ce-a fost, dar nici noi nu mai suntem, iar asta e bine, nu? 🙂

The Pines Boutique Villa din Vama Veche este dovada limpede: o casă-acasă amenajată cu răbdare și design confortabil, aflată la mică depărtare de mare și de plaja pe care altădată dansai neîntrerupt. Numai bună pentru vacanța de după vremuri agitate, zicem noi.

The Pines Boutique Villa te așteaptă în Vama Veche pe strada Ion Creangă nr. 30, într-o zonă mai retrasă a satului decât cele cu care ești obișnuit. 

Dacă numele boutique hotelului îți sună cunoscut, dar parcă un pic în dezacord cu peisajul Vamei, asta e pentru că azi îți povestim despre locația-soră a primului The Pines, cel de la Brașov. Da, The Pines la munte și la mare, în locuri doldora de încărcătură emoțională pentru fiecare dintre noi.

“Locațiile The Pines sunt gândite în locurile care ne-au marcat existența: dacă The Pines Braşov era despre momentul copilărilei, al curiozităţii şi al primelor încercări, The Pines Vama Veche apare într-un loc în care am tot revenit, obsesiv, timp de peste 20 de ani, ca adulţi”, ne-au povestit proprietarii The Pines. 

Citește și: The Pines Boutique Villa din Brașov, casa-acasă cu farmec scandinav

Vama și-a primit propriul The Pines vara trecută, în iunie 2019, după aproape un an de la începerea lucrărilor. Înconjurată de câmp ars de soare, de nisip și de mare, vila pare că le-a absorbit nuanțele și formele la interior și le-a replicat în materialele naturale, coloristica neutră și estetica simplă.

Arhitectura vilei este semnată de BAAB – Birou de Arhitectură Alexandru Belenyi (arh. Alexandru Belenyi și arh. Irina Niculescu), iar designul interior este proiectul Artville – arh. Sorana Buzinschi-Filip.

Citește și: Cum și-a amenajat apartamentul un arhitect din București

The Pines Vama Veche este, de fapt, organizat ca o umbrelă de soare: o suită de spații private adunate în jurul unui living generos (îl vezi în imaginea de mai jos). Cele 8 zone pe care le poți închiria – 2 apartamente și 6 dormitoare – sunt împărțite pe două etaje: cele de la nivelul superior au terase suspendate pe structură de lemn, iar fiecare dintre cele de la parter are o curte privată, parțial îngropată și întrețesută cu solul. Toate sunt spații ascunse privirilor exterioare de ziduri sau riflaje de lemn.

“Ca să ajungi la exterior, trebuie să treci printr-o serie de alte spații care gradează intimitatea locuirii – livingul așezat pe granița dintre înăuntru și afară este unul dintre ele. Spațiul este delimitat de exterior prin panouri mari, vitrate și se continuă în mod organic cu zona piscinei. Aspectul casei emulează prevederile locale de a păstra un anumit spirit al arhitecturii, o scară mică, omenească și o relație bună cu grădina”, ne-a povestit arh. arh Alexandru Belenyi.

Dar nici că ne dorim deocamdată să ieșim din vilă. Cu atât mai mult cu cât arh. Sorana Buzinschi-Filip, care s-a ocupat de amenajare, ne-a spus că a gândit-o în jurul unor concepte de care nu dorim să ne desprindem nici în vacanță:

“Mai puțină dezordine, mai mult focus pe funcționalitate, mai mult loc pentru lumină, aer și natura care este invitată înăuntru”.

Iar faptul că natura e invitat de seamă e clar de când privești mobilierul din camere: e creat din lemn masiv de stejar, din răchită și papură, din țesături naturale, ca bumbacul și inul, și poartă inserții de piele în nuanțe de coniac. Tuturor le dau replica piesele de mobilier custom made în stil industrial, produse de atelierul Industrial House din Brașov: mesele din lemn cu picioare metalice, dulapurile din mesh metalic, comodele metalice. Toate celelalte piese vin din Olanda și Belgia.

Dulapul cu uși întrețesute, din mesh metalic. 

Cromatica băii întregește elementul industrial al amenajării. 

Corpurile de iluminat din răchită filtrează lumina și desenează linii organice și diafane pe pereți și podele. 

Detaliile care aduc vara la interior. 

The Pines Vama Veche este, de fapt, un dans între boemia cu care ne-am obișnuit de mult la malul mării și dorința de confort și design care ne fac să ne simțim ca acasă, ba chiar ne dau idei noi de amenajare la întoarcerea din vacanță.

Rezervări
Sezonul e deja deschis, deci îți recomandăm să îți faci rezervare din timp 🌞. Pentru mai multe detalii și rezervări intră pe thepines.ro sau sună la +40 784 252 256 .

Fotografii: Cătălin Georgescu 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed