Abbit + Bear: păpuși pentru fashioniste și copii frumoși. La Made in RO, pe 17 și 18 mai!

Pentru că ne plac copiii și pentru că în fiecare lună ne gândim și la ei, căutam de fiecare dată ceva nou și pentru cei mici. Ne-au atras atenția de data aceasta niște păpuși inspirate din cultura japoneză și scandinavă. Păpușile au urechi de iepuraș sau de ursuleț și sunt foarte colorate, cu imprimeuri grafice, o adevărată apariție, cum numai pe podiumurile haute couture mai întâlnim.

Abbit + Bear sunt păpușile pe care Raluca Dobrescu a început să le coasă după câțiva ani de experiență în domeniul bancar când a realizat că de fapt ceea ce îi place ei să facă este să aducă zâmbete pe buzele celor mici.

Abbit+Bear Designist 1

Păpușile Abbit + Bear aduc povești și zâmbete la Made in RO -Târg de design românesc, pe 17 și 18 mai, la Impact Hub Bucharest, etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc.

Made in RO Targ de design romanesc editia 4 vizual final

Povestește-ne un pic despre tine… 

Am ajuns sa mă ocup de designul de păpuși nu întâmplator.  Am lucrat mulți ani în domeniul finanțelor, bănci și investment banking.  Apoi am avut ocazia să călătoresc mult, să trăiesc în diferite țări și să fiu expusă la culturi variate.  A fost o perioada în care am fost înconjurată de frumusețe: natură, artă, design.  Am început să mă gândesc serios la ceea ce mă reprezintă cu adevărat și după o perioadă de căutare am simțit că am descoperit ceea ce trebuie să fac: să scriu poezii pentru copii și să creez jucării.  Am pornit de la ideea că în copilărie este o perioadă importantă de formare a gustului, iar cu cât expunerea la frumos începe mai repede cu atât mai bine.  Pe de altă parte, sunt convinsă că, indiferent de vârstă, copiii au capacitatea de a aprecia calitatea și sunt atrași de ea.

Abbit+Bear Designist 14Raluca + Bear 🙂

La ce/cine te gândești când dai viață acestor păpuși?

Mă gândesc la micuții pe mâna cărora or să ajungă.  Când m-am apucat să realizez păpușile, multe dintre prototipuri le-am făcut cadou copiilor prietenelor mele. Văzând reacțiile acestor copii mi-am dat seama că sunt exact la polul opus al companiei de monștri din Monster Inc.:  Abbit+Bear capitalizează zâmbete și chiote de bucurie.

Abbit+Bear Designist 13 Abbit+Bear Designist 9

Ce personaj sau persoană din viața reală te-a inspirat în a contura trăsăturile păpușilor? 

Nu am avut o sursă de inspirație propriu-zisă, deși realizez că am internalizat de-a lungul timpului foarte multe dintre aspectele care m-au atras. Cred că influența cea mai mare au avut-o nu persoane/personaje, ci culturi, precum cele scandinavice și japoneze care pun accentul pe atenția la detaliu, simplitate și funcționalitate. În mod deliberat încerc să păstrez un anumit minimalism în design care să lase loc imaginației privitorului.  Cu cât există mai puține elemente ale chipului, spre exemplu, cu atât  se vor proiecta mai ușor stările și emoțiile celui care privește.

Abbit+Bear Designist 11 Abbit+Bear Designist 10

Care este povestea păpușilor Abbit+Bear?

Am creat aceste jucării din dorința de a face parte din procesul formativ al copiilor, de a fi una dintre modalitățile de a le influența preferințele.  Totodată, ele fac parte dintr-un proiect mai amplu de păpuși-personaje, fiecare fiind însoțită de o mică poveste menită să stârnească imaginația copiilor.

Abbit+Bear Designist 7

Păpușile Abbit + Bear sunt adevărate fashioniste. Este moda una din pasiunile tale?

Mă atrage frumosul în toate formele sale, deci, da mă interesează și moda. La un moment dat urmăream asiduu the sartorialist,  acum am mai puțin timp :). În urmă cu cațiva ani am citit Ubik al lui Philip Dick, fascinată în egală măsură de povestire și de creațiile vestimentare purtate de personajele lui. Erau pentru mine expresia nonconformismului și experimentării. De atunci, tot urmăresc în jurul meu să descopăr semne ale unor astfel de  manifestări creative. În Los Angeles, unde am locuit o vreme, m-am simțit cel mai aproape de o modă stradală atât de avangardistă.

Abbit+Bear Designist 8 Abbit+Bear Designist 2

Din ce materiale sunt făcute păpușile?

Încerc să folosesc cât mai mult materiale naturale, bumbac, in, lână.  Unele dintre materiale provin de la case de design precum Michael Miller, Robert Kaufman, SevenBerry. Umplutura este sinetică, din perne de la Ikea, deci întrunește toate condițiile de calitate ale producătorului suedez.

Abbit+Bear Designist 5

Cum putem comanda o păpușă Abbit+Bear și cât durează o comandă?

Pentru moment, o parte din modele sunt la magazinul de jucării Salingers din mall-ul Băneasa. De curând am început să colaborez și cu atelierul Andei Roman, unde se găsește o linie pe care am realizat-o exclusiv pentru acesta. Bineînțeles, jucăriile pot fi comandate direct (și personalizate cu această ocazie) pornind de la pagina noastră de Facebook.  Realizarea unei comenzi durează o săptămână.

Abbit+Bear Designist 3 Abbit+Bear Designist 4

La ce preț putem achiziționa o păpușă?

Prețurile jucăriilor variază între 250 și 300 lei în funcție de model.

Abbit+Bear Designist 12

Abbit+Bear Designist 6

Vii la Made in RO -Târg de design românesc, pe 17 și 18 mai, și o cunoști pe Raluca și păpușile ei cu aer scandinav & japonez. Unde? La Impact Hub Bucharest, etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc.

cover foto Made in RO pentru site

 

Facebook event aici.

Fotografii: prin Abbit + Bear 

3 Comments

  1. […] Cerceii Vară la Paris, designer Alina SimionPăpușă Abbit+Bear […]

  2. […] curând am descoperit păpușile Abbit + Bear, iar la început nu ne-a venit să credem că sunt Made in Romania: pentru că au un aer scandinav, […]

  3. […] Uzina 55 Ploesci, lansate la Made in RO. Alex este fondatorul Uzinei 56 Ploesci. Păpușile Abbit + Bear Gențile designerului Irina FloreaDesignerii Cai verzi pe pereți au lansat noua colecție de […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed