Abel’s Wine Bar – un nou loc unde să te simți bine în București

Abel’s wine bar designist 03

Abel’s Wine Bar este un nou wine bar în Centrul Vechi al Bucureștiului și ne place pentru că este intim (are o capacitate de maximum 30 de persoane) și reunește o gamă variată de vinuri românești. Abel’s Wine Bar este o afacere pornită din pasiune și acest lucru se vede în toate detaliile care constituie decorul și întregul concept al wine bar-ului.

Abel’s wine bar designist 01 „Am decis să intru în retail din pasiune pentru vin și tot ceea ce ține de acesta. În ultimii ani, a devenit tot mai evident faptul că vinul este mai mult decat un hobby pentru mine,” spune Horia Crețu, Managing Partner Abel’s Wine Bar. „În cea mai recentă călătorie în Statele Unite mi-am dat seama că wine bar-urile cu specific american lipsesc complet de pe piața românească și astfel s-a născut conceptul Abel’s. Este mai degrabă un fusion bar. Avem preponderent vinuri românești într-un decor minimalist, tipic american,” a adăugat Horia Crețu.

Abel’s wine bar designist 02

Abel’s wine bar designist 04

Meniul Abel’s este foarte variat, debutând cu peste 100 de etichete, numărul acestora fiind în permanentă creștere. Toate soiurile pot fi cumpărate atât la sticlă, cât și la pahar. Pe lângă vinuri, clienților le sunt recomandate și cocktail-uri pe bază de vin, toate băuturile putând fi savurate alături de platourile de brânzeturi și mezeluri, alese cu îndemânare de specialiștii Abel’s.

Abel’s wine bar designist 05

Vinurile sunt selectate atât din din Lumea Veche, Europa, preponderent din România, dar și din Lumea Nouă, Statele Unite, America de Sud (Chile, Uruguay, Argentina), Australia. Spațiul restrâns al barului, care poate primi un număr de cel mult 30 de persoane, este potrivit atât întâlnirilor de afaceri sau petrecerilor de companii, cât și ieșirilor cu prietenii sau cu familia.

Abel’s wine bar designist 06 Abel’s wine bar designist 07 Alături de cei doi co-fondatori ai Abel’s Wine Bar, Horia Crețu este preocupat în egală măsură și de cultivarea gustului consumatorului român pentru vinurile de calitate. Una dintre prejudecățiile cele mai frecvente este aceea că un vin bun este și foarte scump. Prin intermediul degustărilor organizate periodic la Abel’s Wine Bar, fondatorii doresc să desființeze acest mit și să demonstreze că se poate menține un echilibru în relația calitate-preț.

Abel’s wine bar designist 09Pe lângă implicarea în Abel’s Wine Bar, Horia Crețu este un antreprenor activ și în domeniul contrucțiilor, mai exact în cel al proiectării și expertizării, prin compania iBUILD Civil, pe care a fondat-o în urmă cu 10 ani. Horia Crețu este inginer structurist de profesie. Printre lucrările cele mai reprezentative realizate de iBUILD Civil se numără proiectarea pentru consolidarea clădirii Guvernului, expertizarea pentru Muzeul Național de Artă al României sau proiectarea de structuri pentru noul sediu al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Abel’s wine bar designist 10

Abel’s Wine Bar este deschis de marți până duminică, în timpul săptămânii între orele 14.00-24.00, iar în weekend programul se prelungește în funcție de clienți. Abel’s Wine Bar se află pe strada Nicolae Tonitza, la numărul 10 și este ușor accesibil atât dinspre Centrul Vechi, cât și din Splaiul Independenței.

One Comment

  1. […] realizată la Abel’s Wine Bar, din București. Autor: Robert […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed