Cum arată Brâncuși reconstruit din zeci de bucățele de reviste? Ne arată Ovidiu Solcan.

Ovidiu Solcan este un tânăr artist care nu a terminat Artele, ci arhitectura – mai exact Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, din București. Construiește colaje din sute de bucățele de reviste pe care le caută răsfoind mii de pagini. Și totuși se relaxează făcând asta, spune el.

Colaj BrancusiBrâncuși

Esquire-The Big Black BookEsquire: Big Black BookmarilynMarilyn

A pictat mult timp, a făcut și colaje digitale, însă preferă revistele – numai așa poate crea un colaj unic, irepetabil, cu o vibrație pe care o simți și de la 1 m. În timp ce un colaj digital va rămâne banal. Folosește și fotografii, însă a început să lucreze numai cu fotografii făcute de el:

“Am început să lucrez doar cu poze făcute de mine. Fotografia e o altă pasiune. În plus, ajută la a înţelege mai bine subiectul. După fotografie încep să fac un colaj digital în care îmi dau seama de direcţia pe care vreau să merg. Câteodată folosesc bucăţi din printuri făcute de mine ca suport. Practic tot conceptul e realizat digital. După asta se transpun unele părţi printate pe placă de mus. Şi de aici încep lucrul fizic cu bucăţi de reviste.”, spune Ovidiu într-un interviu realizat de Alexandru Cora, arts manager Undermyumbrella.

sophiaSophia

picioare_s.jpg elvis

Cât îi ia să facă un colaj? Între 20 și 50 de ore. Iar de când lucrează a trecut de la colajele de mici dimensiuni, 50x 50 cm, la cele de 120 x 120 cm. Visează să creeze un colaj de peste 2 m.

Multe dintre lucrări ascund povești, cum sunt colajele cu picioare: totul a pornit de la fotografiile cu o prietenă care avea multe perechi de pantofi și, spune Ovidiu, atunci l-a descoperit pe Louboutin și tot atunci a înțeles de ce e ok să ai 50 de perechi de pantofi. 🙂

picioare2aweb.jpg picioare-3.jpg

Ne plac lucrările lui și vă lăsăm să le descoperiți aici.

Fotografii: prin Undermyumbrella

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed