Acasă la Dragoș și Raluca: soluții super ingenioase într-un apartament de 2 camere din București!

I-am cunoscut pe Dragoș și Raluca, arhitecții Studio3plus, la Impact Hub Bucharest – chiar înainte de ediția din decembrie a Made in RO – Târg de design românesc: acum îți pregătim o nouă ediție, care va avea loc pe 17-18 mai tot la Impact Hub Bucharest, în cadrul Romanian Design Week.

Știam că au amenajat Impact Hub-ul, pe care noi îl numim unul dintre cele mai frumoase spații din București când vine vorba să te simți inspirat când lucrezi (l-am și inclus în topul celor mai frumoase birouri din România – aici), iar când am ajuns la ei acasă, am regăsit soluțiile ingenioase, smart de data aceasta aplicate într-un apartament de 60 mp din București.

Apartament Studio3plus - Designist (3)Aceasta a fost una dintre primele imagini ale apartamenului lor care ne-a făcut să-i luăm la întrebări despre cum au creat aceste becuri aprinse în pereți! Îi dăm cuvântul arhitectului Dragoș Scurtulescu:

“Ideea becurilor a fost un întreg proces. În living era o grindă aparentă şi reliefată deasupra uşii, astfel primul impuls a fost să îngroş peretele pentru a elimina vizibilitatea grinzii. Iar apoi nu știam cum să fructific acel spaţiu.

Prima dată ne-am gândit să facem 3 cercuri “abstractizate”, de diferite diametre, dar după ce am pus la scară, semăna cu logo-ul magazinelor DOMO şi am renunţat. Apoi ne-a venit ideea: lustra de pe tavan urma să devină legătura cu peretele nostru.

Astfel, am umplut peretele până la nivelul grinzii, şi-n acel spaţiu am decupat 5 forme de becuri, a căror lumină vine din interiorul scafei rezultate. Pe forma exterioară a becurilor am lipit un cablu (luat de la Obor), care mimează firul acestora şi se leagă de corpul central al camerei.”

Apartament Studio3plus - Designist (2)Super idee ce transformă cu totul dinamica livingului!

Apartament Studio3plus - Designist (1)Scafe create în perete, iluminate din interior, și șnur pentru contur!

2

Apartamentul se află într-un bloc din zona Muncii, construit în anii ’92. Dragoș și Raluca l-au renovat complet: șantierul a durat în jur de 3 luni, iar singurele transformări majore au fost anularea pereților bucătăriei închise. Bugetul total al întregii amenajări s-a ridicat la aproximativ 20.000 euro.

Dar, cum spun Dragoș și Raluca, asumându-și defectul profesional perfecționist: “suntem într-o continuă schimbare. Multe elemente ale apartamentului au durat prea mult şi altele n-au fost definitivate nici până azi.” 🙂

Apartament Studio3plus - Designist (5)Apropo de “elementele care au durat prea mult”, biblioteca, ca și comoda TV sunt din lemn de nuc, realizate la comandă după schițele lor. Le-a fost destul de greu să găsească un producător: căutările au durat 2 ani! Până la urmă au fost produse nu de o firmă de mobilă, ci de un producător de parchet din Agnita (Sibiu – firma Vicla), care cu ceva timp în urmă a facut mobilier pentru export.

Apartament Studio3plus - Designist (4)

Literele decorative vin din Detmold (Germania), dintr-un magazin de decorațiuni descoperit la fața locului.

Apartament Studio3plus - Designist (8)Canapeaua este realizată tot pe comandă, iar covorul l-au găsit într-o vacanță în Istanbul.

Decorul e păstrat simplu, relaxat și înviorat de accesorii de design românesc: pe canapea stă pernuța-pisică de la .care?Cutare, iar lângă bibliotecă am descoperit o ilustrație semnată de Mădălina Andronic.

Apartament Studio3plus - Designist (6)Ilustrația “Love me”, semnată de Mădălina Andronic, alături de ceasul Diamantini&Domeniconi.

Apartament Studio3plus - Designist (7)

Bucătăria comunică cu livingul printr-un perete special “traforat” geometric, ce lasă lumină să pătrundă în zona de zi. Pardoseala expoxidică (de la Izocor) se continuă pânâ în baie, în timp ce parchetul din lemn delimitează livingul și dormitorul.

Apartament Studio3plus - Designist (10) Apartament Studio3plus - Designist (11)

Ceasul de impact l-au găsit în Berlin și este un design Progetti. Iar scaunele vin tot de la un brand italian – Softline.

Apartament Studio3plus - Designist (12)

Dormitorul este despărțit de dressing printr-o perdea: spațiul său este destul de restrâns, mobilierul e realizat la comandă, iar lenjeria designish, cumpărată într-o vacanță la Roma, îi dă un aer urban cool.

Apartament Studio3plus - Designist (13)Plafonul accentuat, asemenea unei tăblii ce se extinde, delimitează vizual spațiul patului între cele două zone de depozitare: dulap și dressing.

Apartament Studio3plus - Designist (14)

Anul trecut, în cadrul Anualei de Arhitectură Dobrogea 2012-2013, Dragoș (fiind constănțean) a fost Nominalizat cu acest apartament.

Iată și planul:

Model

Am pus pe listă multe idei din casa arhitecților Dragoș și Raluca și ne-am bucurat să regăsim aici piese de design internațional alături de altele made in Romania. Recunoaștem însă că ideea becurilor ce se prelungesc din tavan pe pereții livingului ne-a plăcut cel mai mult!

4

Fotografii: prin Studio3Plus

One Comment

  1. elena

    buna! cum as putea sa iau si eu legatura cu dragos si raluca ptr u n proiect de amenajare? multumesc!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed