Ai mai văzut corpuri de iluminat din ouă de struț?

Nici noi. Arată spectaculos, acum rămâne să găsești ouă de struț pe care să le transformi în abajururi pentru lămpi suspendate pentru dining. Asta e probabil partea cea mai grea până la urmă. 🙂 Iată un ghid pas cu pas despre cum le realizezi. Ai nevoie de unealta Dremel 3000 şi poți începe!

Lustra din oua de strut designist 07 Materialele necesare:

• Dremel 3000

• Axul flexibil Dremel 225

• Suportul portsculă cu ax flexibil Dremel 2222

• Banda de şlefuit Dremel 430 şi 407

• Discurile cu vârf diamantat Dremel 7103, 7105

• Dremel set de burghie de precizie 628

• Discul cu vârf diamantat Dremel 7122

• Dremel EZ SpeedClic SC456 discuri de tăiere a metalului

• Piatră de polizor de oxid de aluminiu Dremel 952

• Ochelari de protecţie

• Ouă de struţ, golite prin suflare şi curăţate – acestea au o gaură de golire de 20 de mm la un capăt

• Un creion cu vârful moale

• Prosop pentru a crea un strat de amortizare pentru ou în timpul frezării

• Pensulă subţire

• Vopsea spray, dacă este nevoie

• Gumă moale de şters, dacă este nevoie

• Baloane cu leduri

Gradul de dificultate: trei stele (nivel mediu)

Lustra din oua de strut designist 01

Pasul 1

Pentru sursa de lumină din interiorul oului este necesar prima dată să măriţi dimensiunea găurii de golire prin suflare, utilizând unealta Dremel 3000 echipată cu banda de şlefuire 431 (6,4 mm granulaţia 60,) la un diametru de aproximativ 25 de mm.
Lustra din oua de strut designist 02

Pasul 2

Cumpăraţi, comandând online, ouăle de struţ golite prin suflare şi curăţate. Spălaţi-le şi uscaţi-le. Apoi, utilizând un creion cu mină moale trasaţi aproximativ desenul pe ou. Aşezaţi oul pe prosopul împăturit pentru a crea un strat de amortizare în timp ce faceţi aceasta. Luaţi apoi unealta Dremel 3000, echipată cu axul flexibil Dremel 225 şi discul cu vârf diamantat Dremel 7103, utilizând suportul portsculă cu ax flexibil Dremel 2222 pentru a suspenda axul flexibil şi pentru a lucra mai uşor. Utilizaţi discul cu vârf diamantat Dremel 7103 pentru a zgâria suprafaţa oului şi faceţi o mică adâncitură acolo unde urmează să se dea fiecare gaură. Aceasta va funcţiona ca şi gaură de ghidare, prevenind alunecarea burghiului pe suprafaţa netedă a oului. Repetaţi procesul pentru a trasa întregul model.

Lustra din oua de strut designist 03

Pasul 3

Scoateţi discul cu vârf diamantat Dremel 7103 de la axul flexibil Dremel 225 şi înlocuiţi-l cu unul dintre burghiele setului de burghie de precizie Dremel 628, alegând dimensiunea adecvată pentru efectul pe care doriţi să-l creaţi. Puneţi-vă ochelarii de protecţie pentru a vă proteja ochii. Permiţând uneltei să lucreze şi aplicând doar o presiune delicată, daţi o gaură prin fiecare adâncitură. Procedaţi la fel de jur împrejurul oului pentru a finaliza modelul perforat, schimbând burghiul în modul dorit pentru a da găuri de diferite dimensiuni.

Lustra din oua de strut designist 04

Pasul 4

Echipaţi unealta cu discul cu vârf diamantat Dremel 7122. Utilizaţi-l pentru a îndepărta cu grijă secţiunile de coajă de ou dintre diferitele găuri pentru a le uni prin canale. Utilizând drept ghid o imagine, repetaţi procesul pentru a realiza pe ou un model cu puncte şi canale.

Pasul 5

Înlocuiţi discul cu vârf diamantat Dremel 7122 cu discul cu vârf diamantat Dremel 7105 pentru gravare. Lucrând de jur împrejurul oului ca mai înainte, apăsaţi uşor vârful în depresiunea care înconjoară fiecare gaură dată pentru a netezi marginile găurilor. După ce aţi terminat modelul, îndepărtaţi resturile din interiorul oului scuturând oul pentru ca acestea să se evacueze prin gaura de golire prin suflare. Introduceţi pensula prin orificiul de golire şi periaţi praful şi fragmentele rămase. Dacă doriţi ca oul să rămână la culoarea naturală, utilizaţi o gumă moale de şters pentru a îndepărta toate urmele de creion. Dacă nu, vopsiţi oul prin pulverizare, lăsându-l apoi să se usuce.

Sfat: Ouăle de struţ sunt surprinzător de rezistente şi pot fi găurite destul de uşor, dar în orice caz este necesar să evitaţi plasarea găurilor prea aproape una de alta pentru a reduce riscul de a sparge oul atunci când este găurit.

Lustra din oua de strut designist 05

Pasul 6

Realizaţi un jug opritor simplu, fie dintr-un diblu de lemn sau din metal pentru a-l agăţa la partea superioară a oului de struţ şi pentru a-l suspenda de tavan. Dacă utilizaţi metal: folosind unealta Dremel 3000 cu discul de tăiere a metalului SpeedClic SC456, tăiaţi o fâşie cu lungimea de 50 de mm dintr-o platbandă de aluminiu de 2 mm x 19,5 mm care poate fi cumpărată de la magazinele de bricolaj sau online. Tăiaţi două canale cu lăţimea de 3,5 mm şi adâncimea de 4 mm în centrul jugului, de fiecare parte. Rotunjiţi capetele jugului dumneavoastră pentru a se adapta la curbura interioară a oului de struţ, utilizând unealta Dremel 3000 şi piatra de polizor din oxid de aluminiu 952 de 9,5 mm. Ataşaţi o brăţară de cablu, strângeţi-o bine şi tăiaţi excesul. Legaţi partea superioară a brăţării de cablu de un nailon de pescuit, lanţ sau panglică pentru a suspenda oul.

Sfat: Dacă utilizaţi lanţ pentru a suspenda ouăle, treceţi brăţara de cablu prin ultima verigă a lanţului înainte de ataşarea brăţării de cablu la jugul de susţinere. Ataşaţi de asemenea o bucată de nailon de pescuit la partea inferioară a brăţării de cablu, sub jug.

Alternativ, dacă utilizaţi un diblu: Tăiaţi-l pur şi simplu la lungimea de 5 mm şi rotunjiţi-i marginile utilizând unealta Dremel 3000 şi banda de şlefuit 407 (13 mm, cu granulaţia 60). Apoi, fie treceţi brăţara de cablu prin ultima verigă a lanţului sau legaţi panglica de brăţara de cablu şi înfăşuraţi brăţara de cablu pe bucata de diblu. Înainte de a o strânge bine, treceţi de asemenea bucata liberă de nailon de pescuit prin brăţara de cablu astfel încât să puteţi ataşa balonul de jug în interiorul oului de struţ în scopul de a atârna oul.

Lustra din oua de strut designist 06

Pasul 7

Cumpăraţi un set de baloane iluminate cu led de la un magazin de obiecte pentru festivităţi sau online. Utilizând acest tip de sursă de lumină înseamnă că puteţi să suspendaţi oul luminos aproape oriunde, deoarece lumina din interior are propriile ei baterii, iar ledul se află în interiorul balonului, astfel că nu mai sunt necesare cablurile externe sau surse de alimentare. Introduceţi pur şi simplu balonul cu led în ou, umflaţi balonul şi legaţi-l. Apoi atârnaţi-l de tavan utilizând un cârlig cu filet pentru a-l fixa de tavan.

Sfat: Atunci când bateria / ledul se stinge, după 15 ore de funcţionare, deci mult după terminarea petrecerii dumneavoastră, scoateţi balonul cu led şi introduceţi unul nou pentru a continua să vă bucuraţi de iluminatul neconvenţional!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed