THE MEADOWS: când natura și confortul urban fac împreună case bune

Bucureștiul se extinde, iar locuitorii lui migrează spre zone mai liniștite ale orașului, acolo unde peisajul citadin, cu nuanțe gri, este înlocuit de natură – un lac, o pădure, aer mai curat, departe de bulevardele zgomotoase. Dacă, în urmă cu ceva timp, nu ne-am fi îndepărtat prea mult de centrul orașului, acum contemplăm un stil de viață mai echilibrat, mai armonios, mai unitar stilistic. Îți povestim astăzi despre un proiect rezidențial care culege ce e mai bun din două lumi: și natură idilică, și confort urban – toate într-un mix armonios numit THE MEADOWS.

La THE MEADOWS, sustenabilitatea este mai mult decât un cuvânt la modă – este un principiu cheie care influențează toate deciziile luate. De la materiale eficiente din punct de vedere energetic la design inteligent, THE MEADOWS propune o comunitate rezidențială care promovează conștiința ecologică, îmbrățișează viața bazată pe sustenabilitate și conexiunea cu natura.

Vorbim despre cel mai nou proiect rezidențial bucureștean semnat de dezvoltatorul imobiliar SPEEDWELL (despre care ți-am mai povestit aici și aici): THE MEADOWS (strada Fabrica de Cărămidă nr. 3, sectorul 1, București), oaza de relaxare și liniște pe malul lacului Grivița, reflectată în locuințe moderne, clădiri cu înălțime redusă, beneficii urbane și un concept peisagistic special creat pentru comunitatea ei.

Pe noi ne-au atras conceptul, locația, arhitectura clădirilor – îți povestim mai jos cum ar putea să arate viitoarea ta casă cu vedere spre lac! 😊

Citește și: Când armonia face casă bună cu regenerarea urbană: CityZen

THE MEADOWS va fi dezvoltat în faze – vânzările pentru Faza 1, care va cuprinde 15 townhouse-uri – se vor lansa în luna august 2023.

Arhitectură coerentă, densitate redusă, promenadă de-a lungul lacului

THE MEADOWS a fost proiectat ca să se integreze ca o piesă de puzzle în configurația actualului cartier, dar să pluseze cu acces securizat, o arhitectură la standarde înalte, facilități suplimentare și spații verzi. Proiectul va respira ușor, datorită densității reduse, și își va lăsa clădirile să se impună vizual fără să aglomereze cele 5,6 ha pe care se va desfășura.

De reținut: proiectul va include și o promenadă publică de-a lungul lacului Grivița. ❤️

“Suntem încântați să introducem acest nou concept pe piața rezidențială. THE MEADOWS reunește teme recurente pe care le regăsim în toate proiectele noastre: standarde ridicate de calitate a vieții, echilibrul dintre viața personală și cea profesională, sustenabilitate și arhitectură de ultimă generație. Toate aceste elemente sunt sporite de o locație unică, pe malul lacului Grivița, un loc ideal pentru formarea unei noi comunități care se va alătura celei existente.”, declară Jan Demeyere, Arhitect și Co-Fondator SPEEDWELL.

Sigur, funcționalitatea și estetica vor modela proiectul, însă sustenabilitatea va fi dirijorul subtil al fiecăreia dintre ele: THE MEADOWS va fi construit în conformitate cu standardele nZEB (net zero energy buildings / clădiri cu consum de energie zero), deci performanța energetică ridicată intră în bonusurile proiectului.

Conceptul TOD (Transit Oriented Development), coordonată de bază a tuturor proiectelor SPEEDWELL, intră în scenă și aici: ai totul la îndemână, pe o rază de 15 minute distanță, fie că e vorba de magazine, relaxare, office sau rezidențial. Acest lucru scade timpul pe care îl pierzi în trafic și costurile de transport și îți creează o oază în oraș, dar departe de zgomotul urban.

THE MEADOWS urmează această filosofie de dezvoltare rezidențială, cu scopul de a coagula organic o comunitate cu aceleași valori, în care stilul de viață are la bază un nivel redus de stres, fără dependenţa de o maşină personală pentru mobilitate în oraș.

Citește și: The Ivy: cum ar fi să locuiești aproape de pădure, în nordul Bucureștiului?

Și încă un aspect de reținut: THE MEADOWS va avea o pasiune pentru designul curat – la care aderăm și noi! – așa că 90% din locurile de parcare se vor afla în subteran, iar aleile vor rămâne libere pentru plimbări în siguranță și liniște. Pentru zilele în care vrei să iei pulsul orașului și să îți lași mașina acasă, nu uita că stația de metrou Laminorului se află la doar 10 minute distanță, astfel încât rezidenţii pot ajunge cu uşurinţă, folosind transportul în comun, în orice zonă de interes din Bucureşti.

THE MEADOWS: case ultraconfortabile

Totuși, THE MEADOWS nu ne-a cucerit cu promisiunea cafelei de dimineață privind lacul, ci cu densitatea redusă a clădirilor din interiorul proiectului, care nu invadează natura, ci o completează, și – mai ales! – cu cele 15 townhouseuri cu fațade cu tencuială decorativă, ușor striate, tablă fălțuită și suprafațe vitrate uriașe. Privește randările fotorealiste și imaginează-ți cum ar fi să privești apusul roșiatic de acolo, în fiecare zi! ❤️

Matematic, townhouse-urile arată cam așa: vor avea 4 sau 5 camere, un regim mic de înălțime (P+1+mansardă), suprafețe utile de la 135 mp la 1459 mp, terase spațioase și grădini de până la 120 mp. Totul, cu un aspect nordic evident și o compartimentare interioară inteligentă.

THE MEADOWS este încă un proiect foarte tânăr. Stai cu ochii pe website-ul proiectului pentru noutăți: ne așteptăm ca townhouse-urile să își găsească noii locatari foarte rapid.

Iar dacă vrei să afli mai multe detalii, iată și datele de contact:
home@themeadows.ro / +4 031 333 03 46

Imaginile sunt randări fotorealiste și ne-au fost furnizate de SPEEDWELL.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed