Pantone a hotărât: 2024 va fi Peach Fuzz!

Să ne luăm ceva mai puțin în serios. Să punem în loc simplitate, căldură, naturalețe. Să ne bucurăm de fiecare lucru mic. Cam asta ni se pare că ne transmite Institutul Pantone prin noua sa alegere pentru culoarea anului 2024: Peach Fuzz. Un piersiciu catifelat, despre care reprezentanții institutului spun că inspiră comuniune și colaborare într-o lume a individualităților. Welcome, PANTONE 13-1023! ⬇️

Citește și: Pantone a zis: Viva Magenta este culoarea anului 2023

“În aceste vremuri tulburi, nevoia noastră de confort, empatie și compasiune crește, la fel ca visurile pe care le avem pentru un viitor cu mai multă pace. Ni se reamintește că esențiale pentru o viață împlinită sunt sănătatea, energia și puterea de a ne bucura de fiecare zi bună. Așa că avem nevoie de o culoare a cărei finețe și prezență delicată să ne ridice spre viitor”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte Pantone Color Institute. 

Peach Fuzz este un roz-portocaliu cu o prezență aproape tactilă și o sofisticare discretă care vine ca un contrabalans al Viva Magenta, nuanța explozivă a anului 2023.

În același timp, mizează mult pe versatilitate: subtilitatea ei o ajută să se adapteze într-o mulțime de contexte creative, de la design interior, la fashion, de la creații digitale, la packaging. Este modern, dar se contectează la fel de ușor și la trecut.

Citește și“Sindroms” – cum a cucerit lumea revista într-o singură culoare, creată de două românce

✨Decizia anuală Pantone este un demers care își propune să reflecte întreaga realitate a momentului: ca să aleagă culoarea anului următor, Pantone ia în considerare trendurile din industria de entertainment, din cinematografia actuală, alegerile noilor artiști, destinațiile turistice în vogă, lifestyle, ba chiar și contextul socio-economic.

În zona designului interior, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz creează o atmosferă caldă fie că îl regăsim pe un perete, într-un accesoriu sau ca nuanță de accent în amenajare. 

În makeup și fashion, Peach Fuzz luminează pielea și dă o imagine mai proaspătă, ba chiar mai sănătoasă. Bonus: se potrivește de minune cu nuanțele de pământ și cele de roșu sau violet, pentru niște alegeri ceva mai dramatice.

Fotografii și informații via pantone.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed