Aprinde lumina! Cu lămpi ce fac scenografie. Și nu te costă mai mult de 500 de lei.

Te uiți după-amiaza pe fereastră, când deja e apusul, și știi că vei auzi din ce în ce mai des “Aprinde lumina”. Ca să risipim orice umbră de pesimism până la… primăvară, venim cu 15 lămpi pregătite să facă față așteptărilor “înalte” în decor. Ne-au inspirat minimalismul și stilul nordic, și am căutat texturi și forme care să înnobileze prin simplitate. În același timp, ca să pui sugestiile în practică și să nu te prindă serile lungi de toamnă-iarnă doar cu o lampă în living, dining sau în dormitor, niciuna dintre ele nu costă mai mult de 500 de lei.

Atmosfera unui spațiu e dată de iluminat, de colțurile și texturile camerei pe care le scoți în evidență în funcție de momentele zilei, asemenea unui dirijor… Ca într-o galerie personală, te provocăm să-ți creezi fundalul perfect pentru un pahar de vin seara, un ceai sau o cafea dimineața, o carte bună, o discuție tihnită. Schimbările la capitolul iluminat influențează dramatic starea ta de bine acasă.

Iată câteva exemple:

inspirational-image

Diafan, cu Sticlă!

Mulți spun că important e nu doar cât de sănătos mănânci, ci ambianța în care-ți iei mesele, ideal alături de prieteni sau familie, în contexe calde, relaxate. Ia loc, ia o pauză și aprinde lumina. Regula celor 3 pendante atârnate deasupra mesei va face diningul instant mai apetisant și mai grafic. Adaugă câteva lumânări și te vei felicita că nu s-a dus tot bugetul pe masă și scaune fancy: ia-le cât mai simple și pune deoparte pentru iluminat și cele câteva accesorii (un sfeșnic, un ghiveci grațios) care să te îmbie să descoperi spațiul și… cina, așezat la masă.

Sticla e diafană, de integrat colțurilor ușor retro romantice.
Sugestiile noastre pentru o ambianță retro șic:

abajur-mare-din-sticla-verde-goal-house-doctor7990 Abajurul din sticlă verde, transparentă, de la House Doctor, costă 169 de lei!lustra-alama-si-sticla-clear-s-madam-stoltz14339O lustră foarte fină, din alamă și sticlă, Madam Stoltz prin The Home.untitled-1

Aceste două lustre din sticlă și cupru vor redefini zona canapelei sau a mesei de dining. Prețul începe de la 369 lei.

Relaxat, cu fibre și texturi natuale

1inspirational-images

Apropo de o altă tendință legată de un lifestyle sănătos: folosește cât mai multe texturi și fibre naturale în decor – bambus, lemn, împletituri din rattan și răchită. Imprimă relaxare,  acel miros natural, vin cu suprafețe pe care e o plăcere să le simți și cu aerul exotic al vacanțelor de care-ți va fi dor. Sau te inspiră să-ți iei cât de curând bilet spre următoarea destinație… în țări mereu calde. Textura lămpilor de bambus sau răchită și lumina lor filtrată de împletitura abajurului te invită la o pauză de meditație, acasă. Unde mai pui că, alături de o pătură groasă aruncată pe fotoliu, ai creat deja un colț un pic eclectic. 😉

Sugestiile noastre pentru o ambianță nordic-exotică:

lustra-din-bambus-natur-si-gri-o25xh35-cm-bamboo-bloomingville12430Lustră din bambus, natur și gri, superb mix!

2inspirational-imagesGrădina tropicală de acasă. 🙂 Dacă fereastra-i generoasă, mergi și ia câțiva bambuși pentru peretele verde de cealaltă parte a sticlei. 
lustra-impletita-din-rachita-neagra-trumpet-hk-living13809Lustră împletită din răchită neagră, HK Living.

Industrial, cu Ciment!

1inspirational-images

Industrialul nu se lasă mai prejos și, oricât ai fugi de texturile mai reci, au un farmec aparte, te provoacă la asocieri cool. Nu e musai să mergi pe metal & ciment pe suprafețe mari, câteva accente sunt suficiente pentru aspectul urban & casual. De exemplu, noi visăm la abajururi din metal și ciment pentru a le asorta unui dormitor cu mult lemn sau bucătăriei cu metro tiles albe. 😉

Sugestiile noastre pentru un cadru industrial cool:

lustra-workshop-m-ciment-hk-living10038Lustră din metal, cu aspect de ciment. O găsești la reducere, la prețul de 385 de lei.

2inspirational-images

corp-de-iluminat-suspendat-din-ciment-nod-house-doctor11463De când am descoperit aceste două lămpi avem următoarea viziune: fie două pendante atârnând de o parte și de alta a unui pat minimalist, cu cadru din lemn sau asemenea unei saltele textile supradimensionate; fie două veioze din ciment pe două etajere super grafice, cu rol de noptiere “epurate”. 

Lustra din ciment costă 259 de lei, iar veioza (ciment și alamă), 329 de lei.veioza-din-ciment-si-alama-pin-house-doctor12260

Grafic, cu lemn și metal!

2inspirational-images

Am desprins această fotografie din noul showroom The Home, de pe strada Braziliei nr. 16, București. Povestea căsuței în care ne-am muta mâine va urma curând pe Designist. Până atunci, ne-am ales cele mai faine și grafice lămpi din metal și lemn. Le-am contempla mult și bine, nederanjați de ce întâmplă în afara casei. 🙂

Sugestiile noastre pentru un interior grafic, cu personalitate:

aplica-din-lemn-si-metal-argintiu-industrial-silver-madam-stoltz14343 Aplică din lemn și metal argintiu.

lampa-de-perete-din-lemn-si-fier-basic-house-doctor6455Lampă de perete din lemn și fier, de la House Doctor, prin The Home.

veioza-alama-si-metal-alb-madam-stoltz12424Metalul poate fi și grațios. Ne-a cucerit veoiza vintage, din alamă și metal alb.

Ne-a mai atras atenția aceast pendant foarte versatil… ca o minilanternă industrială. Cu siguranță te poți juca cu el grafic în decor.

11140319_945273032186543_4832275712873761421_nCorpul de iluminat industrial, din metal, este acum la reducere. Îl găsești la prețul de 249 lei.
corp-de-iluminat-industrial-turcuaz-hk-living9600 corp-de-iluminat-industrial-turcuaz-hk-living9602

 

Artsy, cu ceramică!

Pliuri din ceramică, textură glazurată sau brută, lumină filtrată de porțelanul translucid. Poezia unei lămpi din ceramică așa începe. Finalul îl vei scrie tu, acasă. Îți recomandăm să grupezi minimum două lămpi ceramice, ca să fie scenariul complet.

Sugestiile noastre pentru un interior artsy, suav:

abajur-din-portelan-alb-25-cm-fold-house-doctor12249

abajur-din-portelan-alb-25-cm-fold-house-doctor8322Abajur din porțelan, Fold, ce te duce cu gândul la origami.
abajur-din-ceramica-verde-17-cm-house-doctor6472Abajur din ceramică verde.
corp-de-iluminat-din-portelan-alb-pentru-plafon-sau-perete-zangra11130Ne-am găsit cea mai artsy aplică ceramică pentru hol! Imaginează-ți trei astfel de lămpi pe un hol lung, iluminat de becurile vintage.

Spor la shopping și, sigur nu mai e nevoie să adăugăm, Aprinde lumina și fă atmosferă!
Pentru că noul site The Home tocmai a fost lansat, primești o reducere de 10% dacă pui în coșul online oricare dintre aceste frumuseți până pe 30 septembrie. Reducerea se aplică și celorlalte produse din portofoliul The Home. 😉 Iar codul de reducere te întâmpină cum intri pe site.
Înainte de schema modificărilor de acasă sau de la birou, aruncă un ochi și la accesoriile electrice de care vei avea nevoie la partea practică. 🙂

Fotografii: prin TheHome.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed