Aproape 200 de bucureșteni înoată şi strâng fonduri în weekend la Swimathon

Swimathon București, competiţia de înot destinată strângerii de fonduri, are loc sâmbătă, 12 iulie, la Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv Lia Manoliu, între orele 9-14. Evenimentul se află la a doua ediție și este organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti. Swimathon aliniază la start 28 de cauze comunitare, 38 de echipe şi peste 180 de înotători – persoane publice, sportivi, angajați din companii sau oameni cu spirit civic. Evenimentul își propune să strângă peste 120.000 lei și așteaptă peste 1000 de spectatori la Lia Manoliu.

În competiţie sunt înscrise organizaţii care derulează proiecte în domenii diferite: Mai Mult Verde, pentru „Bariera de copaci de lângă Ploieşti”; Asociaţia ALIAT pentru un program de terapie prin artă pentru copiii care provin din medii cu un consum problematic de alcool și/sau droguri; Asociația pentru tulburările de somn la copii și adolescenți pentru achiziţionarea unui aparat de presiune pozitivă continuă; Fundația Regina Maria pentru proiectul celor două Policlinici Sociale; Asociația Unu și Unu, pentru realizarea a 100 de seturi de căciulițe și botoșei croșetate pentru bebelușii prematuri din incubator; Centrul de Resurse pentru Participare Publică, pentru programe de activare a cetăţenilor din cartiere; AsociaţiaÎnvingem Autismul, pentru Centrul de intervenţii pentru copii şi tineri cu autism; Asociaţia pentru Dravet şi alte epilepsii rare, pentru o carte de alimentație sănătoasă pentru copiii cu epilepsie; Fundaţia Principesa Margareta a României, pentru Centrul Generaţii; Habitat for Humanity România, pentru renovarea casei familiei Togan; Asociaţia Headsome Communication pentru Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti; Asociația pentru Protecția Animalelor ROBI pentru programul de sterilizări gratuite pentru pisicile comunitare; S.O.S. Viețile Copiilor pentru o tabără pentru copii insituţionalizaţi; Carol 53 pentrulucrări de refacere a structurii casei Carol 53; Asociația “De-a arhitectura” pentrususținerea unui curs de arhitectură în 26 de clase din București; Școala de Valori cu programul “BootCamp pentru fete”; BițaColor pentru şcoala de mecanică de biciclete; Asociația Lindenfeld pentru programe educaţionale adresate copiilor instituţionalizaţi; Asociația Red Panda cu un program de educație pentru drepturile animalelor; Asociația pentru Relații Comunitare cu programul YouthBank; Asociația Ana și Copiii pentru cumpărarea de rechizite pentru peste 300 de copii; Policy Center for Roma and Minorities pentru Clubul de Educație Alternativă din Ferentari; Asociația Consultanților în Lactație din România pentru producţia de material informative corecte despre alăptare.

Swimathon-designist-02

O echipă de la Fundaţia Comunitară Bucureşti strânge fonduri pentru a acoperi costurile de organizare de la Swimathon, și alte două echipe ale fundaţiei înoată pentru reconstrucția caselor din Bosnia distruse de inundațiile catastrofale din luna mai a acestui an.

O echipă de înotători condusă de actrița Ada Condeescu înoată pentru proiectul celor de la AsociațiaAlternative Sociale și Societatea Română de Dermatologie, împreună cu AbbVie România. Echipa susține și înoată pentru campania Atitudinea este contagioasă”, proiect care își propune să atragă atenția asupra discriminării bolnavilor de psoriazis la locul de muncă. Studiile internaționale arată că 11% dintre bolnavi își pierd locul de muncă din cauza bolii, în vreme ce 23% consideră că boala le afectează cariera profesională. Campania Atitudinea este contagioasă” strânge fonduri în evenimente Swimathon și în alte cinci orase din țară: Bacău, Cluj, Iași, Oradea și Ploiești.

Compania OMVPetrom aduce două echipe de înotători pentru proiectul educațional Caravana Cunoașterii, al Asociației Tînărul Petrolist și sustine și proiectul celor de la Centrul de Resurse pentru Participare Publică. Orange România își aduce o echipă de angajați pentru AsociaţiaÎnvingem Autismul,Raiffeisen Bank are în competiție două echipe, care înoată pentru proiectul YouthBank, iar compania DB Schenker sprijină, printr-o echipă de înotători, Fundația Motivation România.

Persoanele publice care înoată la Swimathon București 2014 sunt: actrița Ada Condeescu, actrița Diana Dumitrescu, bloggerița Ana Morodan, jurnalistul Emilian Isăilă pentru cauza celor de la AsociațiaAlternative Sociale și Societatea Română pentru Dermatologie; activistul civic și jurnalistul Dragoș Bucurenci, actorul Vladimir Drăghia și prezentatoarea tv, Raluca Lăzăruț, pentru Mai Mult Verde; Andreea Vasile, jurnalist și blogger, al doilea an pentru ALIAT; Oana Marinescu, fostul purtător de cuvânt al cabinetului Tăriceanu înoată pentru Policy Center for Roma and Minorities; designerul Irina Marinescu pentru Asociația Învingem autismul; poetul Andrei Dosa, prozatoarea Lavinia Braniște, scriitorul Vasile Ernu, jurnalistul cultural Matei Martin, pentru Festivalul Internațional de Literatură București; actrița Ioana Ginghină înoată pentru Fundația Principesa Margareta a României.

Intrarea este liberă, iar pentru cei care vin să-și susțină echipele, organizatorii au pregătit diverse activități. Foto la minut, șezătoare, ateliere de artă, tatuaje temporare, școala de mecanică de biciclete, zonă de lounge, provocare la plimbare în scaunul rulant, sunt câteva dintre activitățile care completează evenimentul de înot şi strângere de fonduri. Gazda evenimentului este din nou actrița Andreea Ibacka.

Cei care vor să susţină unul din proiectele înscrise în Swimathon pot dona în timpul evenimentului sau online, aici: http://bit.ly/1vFnd7z

Swimathon - Designist

Despre Swimathon București

Swimathon este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor.

Swimathon se desfășoară de șase ani în România prin fundațiile comunitare locale și a finanțat până acum peste 300 de proiecte cu 800.000 lei. În anul 2014, Swimathon are loc în șapte orașe din țară.

Despre Fundația Comunitară București

Fundaţia Comunitară Bucureşti colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 11 fundaţii comunitare din ţară.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed