Arta contemporană vine la tine acasă. Și la birou. Și în oricare alt loc vrei tu.

Stai liniștit, are gânduri pașnice: să dezvoltați împreună o legătură mai strânsă și să stimuleze o revoluție vizuală în care estetica să-ți condimenteze agenda zilnică. Inițiativa îi aparține noului proiect BRuN, creat de Răzvan Băbiceanu (former art gallery manager) și Ruxandra Neagoș (arhitect), care și-au propus în urmă cu un an să dezvolte împreună un concept în care interacțiunea oamenilor cu arta să se petreacă mai simplu decât până acum: printr-o platformă online privată care promovează artiștii profesioniști locali și lucrează îndeaproape cu parteneri externi – arhitecți, designeri, companii sau persoane direct interesate de integrarea obiectelor de artă în viața lor de zi cu zi.

Gheorghe Dican – Compoziție 10, ulei pe pânză, 80×80 cm

Cristina Ilinca – Alive II (2013), sticlă suflată, 21x12x11 cm

„Ne-am gândit să venim cu propria noastră versiune și interpretare a unui mix între artă și business, între artă și arhitectură și mai ales între artă și om – astfel a apărut BRuN. Cu alte cuvinte, BRuN își propune să devină un hub, care, pe de-o parte, să susțină artiștii locali în dezvoltarea demersului, să crească interesul pentru arta contemporană, dar și să aducă un plus de valoare tuturor celor care își doresc să descopere plăcerea de a interactiona cu o operă de artă”, ne-au explicat fondatorii proiectului. 

Răzvan Raucescu – Funky Style (2019), acrilic pe osb, 70×50 cm

Ca urmare, centrul atenției BRuN va fi oricare dintre cei cărora echipa proiectului le poate oferi asistență, de la selectarea lucrărilor de artă și până la instalarea finală. Pe platforma BRuN – Private View vei găsi lucrări de artă create în tehnici diverse, cu dimensiuni și stiluri variate (de la tablouri la sculpturi și obiecte decorative), adaptate oricărui tip de buget. Tot acolo vei primi toate informațiile esențiale despre proporții și cromatică, materiale, forme, tehnică și concept, toate contextualizate.


Ștefan Doru Moscu – I have been here many times before (2019), acrilic și ulei pe pânză, 100×150 cm

Nu în ultimul rând: arhitecți și designeri, BRuN vi se adresează și vouă: echipa ne-a spus că urmăresc să integreze lucrări și obiecte de artă în proiecte care vor pune în lumină întregul concept de amenajare: și în spații rezidențiale, și în zone publice, birouri, lobby-uri, săli de conferință, dar mai ales în spitale și clinici, pentru fructificarea la maximum a efectului pozitiv al artei. Mai merită să menționăm că BRuN oferă un serviciu complet – one stop shop – de asistență în selectarea lucrării, serviciu de înrămare, transport și instalare.

Anca Vintilă Dragu – Wifi Jink (2018), porțelan, 28x26x16 cm

Fotografii: artiștii menționați și BRuN

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed