AȘKIA relansează concursul dedicat tinerilor designeri

Concursul anual de design de produs menit să ofere o rampă de lansare tinerilor designeri din România se întoarce sub un nou nume: AȘKIA Young Designers Award (AYDA). Concursul reia apelul creativ către tinerii designeri, arhitecți sau pasionați de design care își doresc să se implice activ în conturarea unei identități autentice a designului local.

Ce este nou în 2022?

După 3 ediții care au pus în lumină idei ingenioase de corpuri de mobilier, lămpi sau accesorii pentru casă și bucătărie, concursul se extinde către o dimensiune nouă: obiecte de mobilier și accesorii fonoabsorbante destinate spațiilor office moderne.

Brief-ul ediției 2022 cuprinde patru teme la alegere, iar propunerile pot fi dezvoltate de participanți ținând cont de tehnologii de producție specifice.

,,Cred că este foarte important ca ideile creative să fie bine aliniate cu tehnologiile de producție existente. Dincolo de relevanța unui obiect, de estetica sau utilitatea lui, ceea ce asigură succesul pe termen lung al unui obiect, mult timp după ce acesta a câștigat un premiu într-un concurs, este posibilitatea de a-l produce, de a-l replica și adapta în proiecte actuale de design interior. Ne bucurăm că în acest an, fiind parte a ARCADE Group, putem pune la dispoziția câștigătorilor tehnologii și utilaje de înaltă performanță folosite pentru producția colecțiilor AȘKIA Furniture.” – Dragoș Motica, Director Creativ AȘKIA Furniture și membru al juriului AYDA

Condiții de participare

Competiția este gratuită și deschisă tuturor cetățenilor români sau din Republica Moldova, cu vârsta până în 35 de ani. Înscrierile sunt deschise pe https://ayda.askiafurniture.ro/, până la data de 20 martie 2022, ora 23:59.

AȘKIA duce mai departe, într-o nouă abordare, moștenirea și angajamentul de a crea design de calitate, asumat anterior de Ubikubi, cunoscut la scară largă ca fiind unul dintre cele mai de succes branduri de design românesc. În 2020, după 5 ani de creștere semnificativă, cu o importantă prezență internațională, după dezvoltarea a 86 de produse proprii care au fost vândute peste tot pe glob, Ubikubi și-a unit forțele cu ARCADE – o companie românească de top ce oferă servicii complete de amenajare pentru spații de birouri și soluții acustice de înaltă clasă.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed