În vremuri de pandemie, un sistem smart de meditație îți oferă evadarea spre liniște și echilibru

Din hățișul de temeri, stres și dor de normalitate al ultimilor doi ani, meditația și mindfulness-ul s-au departajat ca două dintre instrumentele preferate ale întregii lumi în efortul de a ne limpezi cotidianul și a ieși la lumină. Așa că, la sfârșitul lui 2021, când designerul britanic Benjamin Hubert, de la studioul de design experiențial LAYER, a anunțat că a creat Resonate LightVision, un sistem revoluționar care redefinește meditația, am privit vestea ca pe un semn că este momentul să ne relaxăm mai aplicat de-acum 😊.

Hubert a creat LightVision în colaborare cu start-up-ul american Resonate.

LightVision constă, de fapt, dintr-o pereche de ochelari cu aspect SF, care se folosesc de o matrice de lumini LED destinate să te ajute să atingi un nivel avansat al meditației, simplu și fără efort, indiferent de experiența ta anterioară. Reprezentanții LAYER o numesc meditație imersivă, noi i-am spune o experiență cu note onirice: LightVision se bazează atât pe tehnici tradiționale de meditație, cât și pe beneficiile pe care le aduc vibrațiile, sunetele și lumina în procesul de relaxare și schimbare a frecvenței și tiparelor gândurilor în general.

Sună puțin cam complicat, nu? 😊 Pe scurt, îți putem spune că sistemul “traduce” imagini ale lumii naturale – ca pești înotând sau copaci tresărind în adierea vântului – într-o succesiune de șabloane biomorfologice pe care le poți vedea cu ochii închiși și care activează frecvențe specifice în creier.

Citește și: Mai nou, Shift e și un sistem de rafturi care se transformă

Potrivit studiilor realizate de Resonate, se pare că 20 de minute de LightVision scad cu 51% nivelul depresiei și anxietății!  

Dar să trecem la detalii ceva mai accesibile și plăcute: designul. Dacă la exterior , LightVision urmărește conturul feței și permite imersiunea completă…

…pe interior ⬆, ascunde un display futurist care afișează tipare geometrice și oferă inclusiv un soundtrack adaptat.

Husa din material textil este o idee bună mai ales pentru că dă atenție simțului tactil în acest context high-tech, iar banda de prindere are câteva elemente metalice care ne-au dus cu gândul la detaliile delicate ale pieselor de bijuterie .

Citește și: PAL, trotineta inteligentă, știe unde locuiești

În plus, benzile LED creează o ramă luminoasă pentru ochelari în timpul ședinței de meditației, o atenționare de tipul nu deranja pentru cei din jurul tău.

“Trăim într-o lume tot mai haotică și suntem inundați constant de interacțiuni digitale și de efectele pandemiei. Ca urmare, să găsim timp pentru meditație și mindfulness nu este o sarcină simplă. Totuși, Resonate LightVision își propune să ne ghideze către o stare relaxată, senină și în deplină liniște mentală fără efort”, a explicat designerul Benjamin Hubert.

Foto: prin LAYER

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed