Bine ai venit în Cartierul Food al Made in RO #12! Hai să-ți arătăm cum este package design-ul influențat de gust!

Și nu ne referim la gustul estetic al Made in RO – cu el sigur te-ai obișnuit deja la edițiile trecute și ți-l vei reaminti weekendul acesta, pe 24 și 25 noiembrie, la Made in RO #12 de la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, zona Timpuri Noi). Ne referim chiar la gusturile preparatelor și băuturilor din noul Cartier Food al evenimentului, o secțiune în care ne propunem să arătăm că există branduri românești care își spun povestea nu doar prin calitatea ingredientelor, ci și prin branding, logo, designul recipientului, prezentare – într-un cuvânt, prin package design. Mai jos, îți povestim mai multe despre “locuitorii” Cartierului Food, majoritatea #NewEntry-uri Made in RO, și despre branding-ul lor cu gust.

Lăptăria cu caimac

Cartierul Food

“Viața e mai liniștită când alegi faptele bune și-un pahar de lapte cald” ne spun idealiștii de la Lăptăria cu caimac. Suntem de acord, ba chiar plusăm “…și sticle din sticlă, cu rotunjimi blânde, și branding minimalist, dar ușor ghiduș”. Mmmmm…

Cartierul Food

Package design-ul și întreaga poveste a branding-ului sunt semnate de agenția Storience, o altă echipă a pacifismului vizual și conceptual, așa cum le spune și sloganul – “Branding for Good”. Linii simple, detalii necesare, rafinament fără exclusivism și impact social – Lăptăria cu caimac este un brand 100% românesc, care folosește doar laptele vacilor crescute în propria fermă, cu ajutorul forței de muncă locale.

Let’s go Made in RO #12! Vizitează Cartierul Food weekendul acesta, pe 24 și 25 noiembrie, de la ora 11:00 la ora 20:00, la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădirea 2, etajul 1). 

Fructos

Cartierul FoodAi în minte imaginea lui Tom când privește pofticios la ceva după care tânjește culinar? Trebuie să recunoaștem: este deja a treia participare a proiectului Fructos la Made in RO și ni se pare că la fiecare ediție arătăm și noi la fel ca Tom atunci când privim noile lor gemuri și dulcețuri*. Până la dulcețuri, însă, ne-am îndrăgostit de package design-ul să te lingi pe degete, foarte bine conturat și cu detaliile date la minimum. Fructos este o întreprindere socială finanțată în cadrul competiției Fabricat în Țara lui Andrei.

Cartierul Food

*La Made in RO #12, noutățile vor fi dulceața de cireșe românești cu rom brun, dulceața de vișine cu vin de porto, magiunul de mere cu scorțișoară și magiunul de piersici cu amaretto și vanilie.

Grain Trip

Grain Trip Bakery

Ți-am povestit deja aici despre Grain Trip și pâinile lor rumene, îmbrăcate în cămăși fine de aluat, despre croissantele lor chic și foarte pretențioase, despre coaja scânteitoare de sare din Himalaya și mai ales despre călătoria care devine pretext pentru gust și argument pentru identitatea package design-ului. Conceptul “călătoriei designist” Grain Trip este semnat de Raluca Feher și Arnold Estefan.

Grain Trip Bakery

Hot Hippie

Cartierul FoodHot Hippie, sosurile super-iuți 100% românești preparate de Edu și Oana Ciobotea, vin pentru prima dată la Made in RO, la pachet cu…un package design cel puțin la fel de iute (la nivel cromatic, însă 🙂 ). Culori aprige și un personaj principal focos, în ton cu spiritul Hot Hippie:

“Spiritul Hot Hippie respiră și inspiră oamenilor bucurie și prin branding și packaging, nu doar prin gustul delicios al sosurilor iuți. Hot Hippie reprezintă spiritul liber, pe care noi îl asociem oamenilor care mănâncă iute și își doresc experiențe culinare exotice. Și în al doilea rând, amandoi suntem pasionați de design și packaging”, ne-a spus echipa Hot Hippie.

Cartierul Food

Pentru branding, Edu și Oana au lucrat alături de graphic designerul Cristina Benescu de la studio-ul danez We Rock Studio.

Berero

Cartierul Food

Dacă tot suntem în Cartierul Food al Made in RO din cartierul Timpuri Noi, cum ar fi să bem și o sticlă de Bere București de cartier Timpuri Noi? 🙂 Berero Store vine weekend-ul acesta cu câteva dintre cele mai package designist beri artizanale românești, printre care se numără și Bere București – cu etichete ilustrate de Tea Tomescu. Până acum varietatea Timpuri Noi nu a apărut încă, dar abia o așteptăm 🙂 .

Cartierul FoodThree Happy Brewers vine la Made in RO din Crângași, unde și-a stabilit microberăria. 

Cartierul Food

Anagram poartă brandingul biroului britanic Kingdom & Sparrow, care le-a îmbrăcat sticlele de bere într-un logo minimalist și în imagini desprinse de pe plajele Californiei. 

Cartierul FoodHop Hooligans te avertizează “Throw away your mass-produced skunky lagers! Forget everything you generally knew about beer! Hide your women and children!
The Hop Hooligans are here.” 

Cartierul FoodGround Zero Beer este una dintre primele beri artizanale românești care a îndrăznit să-ți promită că “îți va dezlega mintea și îți va chestiona zona de confort”.

VanFruct

Cartierul Food

“Super-premium fruits, carefully selected by us” ne promit VanFruct, pentru prima dată la Made in RO. Weekendul acesta ne vor ajuta să ne energizăm cu sucuri proaspete de fructe și ciocolată caldă, dar și mai mult cu brandingul stil 1970, împrumutat de la mobile bar-ul lor vintage localizat într-un Volkswagen T2a, care ne-a reamintit de Scooby Doo 🙂 .

Kofi Ti

Cartierul FoodCeai cu cafea, cafea cu ceai, craft soda produs în primul atelier de gen din România, ba chiar și limonada de Cascara (pulpa fructului de cafea), toate intră în portofoliul Kofi Ti de la Made in RO #12. Sticlele de 230 ml sunt suficient de mari pentru cât sunt de tonice și suficient de mici cât să nu te supraenergizeze.

Zumm Miere

Cartierul Food

Un branding mai mult decât sugestiv – o picătură dulce care se prelinge pe borcan – și un nume scurt, dar sonor, au fost de-ajuns pentru package design-ul Zumm Miere, un proiect venit de la Botoșani și 100% natural.

Cartierul Food

Angeline Cake Boutique

Cartierul Food

Mai puțin package design și branding, mai mult food design, așa cum merită niște prăjituri artizanale – deserturile Angeline Cake Boutique sunt atent sculptate în unt și ciocolată, inspirat pudrate cu migdale, mângâiate cu smântână și împodobite cu fructe și flori. Păi nu e nevoie și de (încă) o prăjitură după ce vizitezi întregul Cartier Food al Made in RO? 🙂

Origo & Trofic

Cartierul FoodI-am lăsat la final tocmai pe cei care au fost alături de Made in RO încă dinainte să existe un Cartier Food 🙂 : Origo revin weekendul acesta cu un nou Christmas Blend cu note de piersică, portocală roșie și ciocolată neagră. În plus, ca să te asiguri că pauza ta de la vizitat e completă, alături îi vei găsi și pe Trofic, noul liant în ecosistemul de gusturi proaspte și echilibrate. ♥Cartierul Food

Vizitează Cartierul Food weekendul acesta, pe 24 și 25 noiembrie, de la ora 11:00 la ora 20:00, la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădirea 2, etajul 1).

Let’s go Made in RO #12!

Fotografii: prin brandurile menționate

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed