Bine ai venit în Cartierul Food al Made in RO #12! Hai să-ți arătăm cum este package design-ul influențat de gust!
Și nu ne referim la gustul estetic al Made in RO – cu el sigur te-ai obișnuit deja la edițiile trecute și ți-l vei reaminti weekendul acesta, pe 24 și 25 noiembrie, la Made in RO #12 de la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, zona Timpuri Noi). Ne referim chiar la gusturile preparatelor și băuturilor din noul Cartier Food al evenimentului, o secțiune în care ne propunem să arătăm că există branduri românești care își spun povestea nu doar prin calitatea ingredientelor, ci și prin branding, logo, designul recipientului, prezentare – într-un cuvânt, prin package design. Mai jos, îți povestim mai multe despre “locuitorii” Cartierului Food, majoritatea #NewEntry-uri Made in RO, și despre branding-ul lor cu gust. Lăptăria cu caimac “Viața e mai liniștită când alegi faptele bune și-un pahar de lapte cald” ne spun idealiștii de la Lăptăria cu caimac. Suntem de acord, ba chiar plusăm “…și sticle din sticlă, cu rotunjimi blânde, și branding minimalist, dar ușor ghiduș”. Mmmmm… Package design-ul și întreaga poveste a branding-ului sunt semnate de agenția Storience, o altă echipă a pacifismului vizual și conceptual, așa cum le spune și sloganul – “Branding for Good”. Linii simple, detalii necesare, rafinament fără exclusivism și impact social – Lăptăria cu caimac este un brand 100% românesc, care folosește doar laptele vacilor crescute în propria fermă, cu ajutorul forței de muncă locale.
Fructos
*La Made in RO #12, noutățile vor fi dulceața de cireșe românești cu rom brun, dulceața de vișine cu vin de porto, magiunul de mere cu scorțișoară și magiunul de piersici cu amaretto și vanilie. Grain Trip Ți-am povestit deja aici despre Grain Trip și pâinile lor rumene, îmbrăcate în cămăși fine de aluat, despre croissantele lor chic și foarte pretențioase, despre coaja scânteitoare de sare din Himalaya și mai ales despre călătoria care devine pretext pentru gust și argument pentru identitatea package design-ului. Conceptul “călătoriei designist” Grain Trip este semnat de Raluca Feher și Arnold Estefan. Hot Hippie
Pentru branding, Edu și Oana au lucrat alături de graphic designerul Cristina Benescu de la studio-ul danez We Rock Studio. Berero Dacă tot suntem în Cartierul Food al Made in RO din cartierul Timpuri Noi, cum ar fi să bem și o sticlă de Bere București de cartier Timpuri Noi? 🙂 Berero Store vine weekend-ul acesta cu câteva dintre cele mai package designist beri artizanale românești, printre care se numără și Bere București – cu etichete ilustrate de Tea Tomescu. Până acum varietatea Timpuri Noi nu a apărut încă, dar abia o așteptăm 🙂 .
Anagram poartă brandingul biroului britanic Kingdom & Sparrow, care le-a îmbrăcat sticlele de bere într-un logo minimalist și în imagini desprinse de pe plajele Californiei.
VanFruct “Super-premium fruits, carefully selected by us” ne promit VanFruct, pentru prima dată la Made in RO. Weekendul acesta ne vor ajuta să ne energizăm cu sucuri proaspete de fructe și ciocolată caldă, dar și mai mult cu brandingul stil 1970, împrumutat de la mobile bar-ul lor vintage localizat într-un Volkswagen T2a, care ne-a reamintit de Scooby Doo 🙂 . Kofi Ti
Zumm Miere Un branding mai mult decât sugestiv – o picătură dulce care se prelinge pe borcan – și un nume scurt, dar sonor, au fost de-ajuns pentru package design-ul Zumm Miere, un proiect venit de la Botoșani și 100% natural. Angeline Cake Boutique Mai puțin package design și branding, mai mult food design, așa cum merită niște prăjituri artizanale – deserturile Angeline Cake Boutique sunt atent sculptate în unt și ciocolată, inspirat pudrate cu migdale, mângâiate cu smântână și împodobite cu fructe și flori. Păi nu e nevoie și de (încă) o prăjitură după ce vizitezi întregul Cartier Food al Made in RO? 🙂 Origo & Trofic
Vizitează Cartierul Food weekendul acesta, pe 24 și 25 noiembrie, de la ora 11:00 la ora 20:00, la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădirea 2, etajul 1). Fotografii: prin brandurile menționate |