Bonavita Rezidențial: când te așezi la casa ta, care e smart și eficientă energetic

La sfârșitul verii, când vacanțele încă bifau ultima sută de metri și orașul suferea de căldură, am făcut o plimbare până în Otopeni și am schimbat coordonatele. Mai exact, am ajuns pe strada Putna nr. 18, unde proiectul Bonavita Rezidențial a creat un scenariu alternativ de locuire: o comunitate restrânsă, de 21 de case individuale, echipate cu sisteme de control iSmart Home și gândite sub semnul intimității și al eficienței energetice.

Îți povestim în continuare ce am aflat despre Bonavita Rezidențial – s-ar putea să-ți prindă bine dacă ești în căutarea noii tale case și plănuiești să dai viața de la bloc, din oraș, pe una în apropierea Bucureștiului, la curte. Și, apropo, poți și tu să faci un tur al casei showroom chiar pe 25 septembrie, între 10.00-17.00, când dezvoltatorii organizează un al doilea eveniment de tip OPEN HOUSE la Bonavita Rezidențial, pe Str. Putna nr. 18, Otopeni.

Una dintre casele complexului este Casa showroom, amenajată până la ultimele detalii. Este o capsulă a soluțiilor posibile în proiectul Bonavita Rezidențial: echipa Luna Design Studio s-a ocupat de  întreaga amenajare.

Din culise

Înainte de orice, haide să facem prezentările: Bonavita Rezidențial este al doilea proiect imobiliar al K2 Development, o companie de familie al cărei obiectiv este să creeze concepte rezidențiale unde apropierea de natură și de facilitățile urbane joacă roluri la fel de importante. Rezultatul: mici cartiere în care lucrul bine făcut este o prioritate, iar centrul orașului, zona de nord și aeroportul sunt la o distanță rezonabilă.

Fondatorii K2 Development sunt doi frați pasionați de arhitectură și design, așa că au acordat încă de la început o atenție crescută la tot ceea ce înseamnă finisaje, termoizolație și siguranță:

  • termosistemul integrat pentru fațadă este Caparol;
  • ferestrele au tâmplărie din PVC, 7 camere, cu sistem de microventilație și antiefracție și sticlă tripan, marca Saint Gobain;
  • zidărie portantă din cărămidă Porotherm Robust;
  • acoperișul este Wetterbest.

Case individuale și facilitățile complexului

Este important să știi că Bonavita Rezidențial este un cartier de case individuale – lasă în urmă casele înșiruite, duplexurile și quadruplexurile obișnuite pentru zona în care este localizat și propune un concept-umbrelă cu valențe duble: 21 de case individuale cu etaj și curți proprii, construcții în egală măsură independente și integrate într-o comunitate cu circuit închis. Pe scurt, poți oricând să lenevești pe cont propriu în curte sau să ieși la o partidă de badminton cu prietenii din vecinătate 😎.

Apropo, proiectul rezidențial va cuprinde curând o zonă special concepută pentru comunitate: un loc de joacă pentru copii, o pistă de alergare, un teren de badminton și altul de baschet, un barbecue corner. Nu lipsește nici bonusul eco: o stație de încărcare a mașinilor electrice, disponibilă pentru toți rezidenții.

Din Bonavita până departe

Și noi ne întrebam cât de aproape sunt facilitățile urbane, pe scurt: cam cât timp petreci ca să-ți lași copilul la școală sau la grădiniță, dacă ai locui la Bonavita Rezidențial? Am aflat de la dezvoltatori că există grădinițe, școli, chiar și licee în apropiere, iar în zona Pipera, unde găsești magazine diverse, ajungi în aproximativ 7 minute prin Tunari, cu mașina. Ce-i drept, ai cam fi dependent de ea, dar oricine își asumă asta, zicem noi, dacă alege să locuiască în afara orașului.

Totuși, avantajul aici, spre deosebire de alte zone, este că există linia albastră de transport în comun, care te așteaptă la 5 minute distanță de ansamblul rezidențial Bonavita și face legătura cu DN1 și cu toate liniile STB ale Bucureștiului.

Ne-am mai întrebat dacă se aud avioanele, mai ales că Aeroportul Internațional Henri Coandă se află la o distanță de 1 km de complex. În cele două ore, cât a durat vizita noastră, nu am auzit niciun avion din interiorul casei. Acum, depinde de fiecare: dacă în București ne-am obișnuit cu zgomotul urban și aproape că nici nu mai auzi multitudinea de tramvaie, autobuze sau ambulanțe care vâjâie prin oraș, aici ai avea parte de o “coloană sonoră” schimbată, care se diluează treptat.

🔔 Casele din Bonavita Rezidențial (Str. Putna nr. 18) au două niveluri, o suprafață utilă de 175 mp, iar suprafața terenului are 300 mp. 

Din interior

Fiecare casă este structurată în: living + bucătărie + dining la parter (se mai adaugă aici o baie și o cameră tehnică, care ni s-a părut un prețios spațiu de depozitare, de multe ori omis în alte proiecte imobiliare) și 3 dormitoare + încă două băi la etaj. Află mult mai multe detalii (inclusiv planuri) aici.

Casele din Bonavita Rezidențial sunt blank design pages, care abia așteaptă să le completezi: se predau finisate, cu obiecte sanitare, cu amenajare peisagistică, centrală termică Viessman și sistem iSmart Home (stay tuned, intrăm în detalii un pic mai jos). Ai posibilitatea să alegi între mai multe opțiuni de finisaje din portofoliul Delta Studio, cu care Bonavita Rezidențial colaborează pentru acest proiect.

Poți programa o vizionare și afla mai multe detalii la zi de la Adriana Bîzgan (0754.204.200 / adriana@bonavita-rezidential.ro).

Sigur, poți folosi casa showroom ca sursă de inspirație: ce-ai spune de un separator vitrat stil glasvand, între bucătărie și zona de zi? Sau poate preferi un spațiu total deschis? Dar de un spațiu de depozitare super generos, ascuns sub scara care duce spre zona de noapte de la etaj (din care fac parte 3 dormitoare)?

O fereastră în spatele chiuvetei din bucătărie, alternativa inspirațională la clasicul perete!

Fiecare casă are câte 3 băi (cu cabină de duș sau cadă), deci nu vei fi nevoit să aștepți prea mult în nicio dimineață în care toți membrii familiei se pregătesc de plecare simultan. Iar toate cele 3 băi au ferestre!

Te lăsăm pe tine să descoperi în fotografii compartimentările istețe și multitudinea de soluții de design prin care poți fructifica suprafața casei și o să-ți povestim între timp ce am aflat despre componenta smart a ansamblului rezidențial.

Dormitorul matrimonial are 16 mp. Poți include o măsuță de toaletă
sau chiar un colț de citit.

Ai o casă smart și eficientă energetic

Sistemul automatizat iSmart Home este conceput ca un corespondent tech al majordomului dintr-un film de epocă 🧐: controlează în permanență umiditatea și temperatura casei tale (în funcție de limitele setate de tine prin aplicația specială) și îți transmite notificări pe telefon sau pe tabletă în cazul în care detectorii de fum și de inundație au vești. Ba mai mult, poți oricând aprinde și stinge luminile din toată casa prin intermediul sistemului sau poți închide și deschide de la distanță porțile de acces în grădină, de exemplu.

Dacă iSmart Home monitorizează temperatura interioară, recuperatorul de căldură integrat este cel care împrospătează aerul la interior. Este un dispozitiv care evacuează aerul din interior și aduce oxigen din exterior, fără să fie nevoie să deschizi ferestrele un timp îndelungat, într-un proces care durează aproximativ 3 ore pentru împrospătarea întregii case.

Vizionare, tur video sau open house?

Înainte să ne luăm rămas bun de la Bonavita Rezidențial te mai anunțăm doar că poți face un tur video al casei showroom, ca să te pregătești pentru vizita propriu-zisă. Apoi, programează o vizionare și află detalii la zi de la Adriana Bîzgan (0754.204.200 / adriana@bonavita-rezidential.ro).

Iar dacă sâmbătă, pe 25 septembrie, nu ai alte planuri, dezvoltatorii organizează un al doilea eveniment de tip OPEN HOUSE la Bonavita Rezidențial, pe Str. Putna nr. 18, Otopeni, între 10.00-17.00, când poți și tu să faci un tur al casei showroom, să vezi și să simți totul cu ochii tăi.

Va urma și o a doua etapă a proiectului, un al doilea cartier de case – rămâi la curent pentru noutăți! Între timp, intră pe www.k2development.ro  pentru mai multe detalii despre ansamblu.

Fotografii: prin K2 Development

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed