Bonne anniversaire, Madame Lucie!

Care e cel mai delicat și fin desert, cu miez moale și crustă crocantă? Numai când ne gândim la delicatesele fondante – macarons Madame Lucie – ne lasă gura apă. De curând, Madame Lucie a aniversat trei ani de când a introdus pe piaţa din România celebrele macarons franţuzeşti. Îi urăm un călduros La mulți ani desertului nostru preferat. 🙂

foto Edith Frincu (5)

Trei ani de macarons, cupcakes şi delicii de haute confiserie. Sau, mai simplu: trei ani de Madame Lucie în România! Din 2010, desertul perfect,  delicat şi care provoacă o reală dependenţă poartă un singur nume: Macarons Madame Lucie.

foto Sebastian Moise (7)

Evenimentul aniversar a avut loc la Palatul Cesianu Racoviţă – Galeriile Artmark şi a însemnat o seară dulce în care lumea bună a încercat delicatesele franţuzeşti preparate cu migală şi exigenţă în laboratorul Madame Lucie.

foto Sebastian Moise (6)

Partenerii evenimentului aniversar Madame Lucie au fost: Artmark, Something Borrowed Lovely Rentals, Flowers Garden, Privileg Catering, Chambord, Moet & Chandon, Baroque Books & Arts şi Manoush.

foto Claudiu Cioteanu

Madame Lucie este povestea unui brand care a pornit de la zero şi a ajuns să stabilească standardele în ceea ce priveşte micul şi pretenţiosul desert franţuzesc. În primăvara lui 2010, tânărul francez de origine română Alexandre Gorj (cu care am realizat și noi un interviu) începea producţia de macarons în laboratorul său din Bucureşti, după o reţetă originală, desăvârşită de însăşi mama sa, Lucia.

foto Sebastian Moise

„Când vorbim de macarons, nu vorbim de un desert, ci de o încununare a rafinamentului francez în materie de produse de cofetărie” spune Alexandre.  A fost nevoie de multă muncă, determinare şi mai ales pasiune, dar, cu micul său desert, Alexandre a schimbat gusturi, mentalităţi şi obiceiuri sociale în România.

foto Sebastian Moise (3)

La trei ani de la lansare, brandul Madame Lucie este unul de referinţă, fiind prezent în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Chişinău şi, începând cu 30 mai, şi la Iaşi.

Noutatea Madame Lucie din această vară se adresează mai ales celor care pun la cale o nuntă, o aniversare sau o petrecere tematică. Un eveniment perfect cere un candy bar pe măsură! Aşa s-a născut parteneriatul Madame Lucie – Something Borrowed Lovely Rentals – furnizor de piese de mobilier şi decoraţiuni cu touch vintage şi notă romantică.

foto Edith Frincu

Începând cu luna mai, orice eveniment  poate fi personalizat cu the loveliest candy bar ever. Orice organizator de petreceri va putea avea un decor memorabil cu accesorii chic şi delicii de haute confiserie realizate în laboratorul Madame Lucie,  iar invitaţii se vor simţi ca într-un film desprins din atmosfera Sudului Franţei. Absolutely lovely! 🙂

Foto: Claudiu Cioteanu, Sebastian Moise, Edith Frîncu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed