Lecţie de viaţă: izul unei familii nobile păstrat intact

O poveste a unei familii fericite şi care a reuşit să dea înapoi atât de mult comunităţii din care face parte am aflat-o într-o superbă casă din Franţa. Familia Magnin a colecţionat toată viaţa lucrările unor artişti, mai puţin cunoscuţi, dorind să creeze o legătură între arta celor tineri şi posibilităţile lor de exprimare.

Genoveva Hossu - Designist (1) Genoveva Hossu - Designist (2)

Casa lor superbă din secolul al 17-lea păstrează o colecţie fină de tablouri şi piese autentice ale secolului al 19-lea. Colecţia privată conţine peste 2.000 de lucrări, iar casa lor a devenit un muzeu naţional. Conform dorinţelor lui Maurice Magnin şi ale surorii sale, Jeanne Magnin, locaţia păstrează şi azi, alături de colecţia de artă, atmosfera în care a trăit cândva o familie fericită.

Genoveva Hossu - Designist (3) Genoveva Hossu - Designist (7) Genoveva Hossu - Designist (8)

Dorinţa lor de conservare a fost îndeplinită, iar acest lucru este vizibil de la primii paşi la intrarea în casă. Liniştea, eleganţa şi bunul gust al epocii te cuprind şi te învăluie.

Genoveva Hossu - Designist (1) Genoveva Hossu - Designist (3)

Vizitând această casă mi-am dat seama de puterea şi determinarea acestor oameni de a face o diferenţă, de a ajuta artiştii contemporani, de a se pune în slujba comunităţii, fără a aştepta ceva în schimb. Sentimentul de datorie nu era doar un motiv de laudă, o calitate demnă de menţionat în articole de presă, ci mult mai mult.

Genoveva Hossu - Designist (4)

Genoveva Hossu - Designist (2)

În momentul în care păşesc în aceste lumi uitate de secole, nu mă pot opri din a mă întreba mereu: Cum de lucrurile sunt atât de diferite azi? Unde este păstrată esenţa bunului simţ, a calităţii vieţii de altădată şi a respectului faţă de semeni?

Genoveva Hossu - Designist (6)

Genoveva Hossu - Designist (5)

Haideţi să păşim într-o atmosferă minunată, oferită nouă tuturor, free of charge, de o familie dedicată, educată şi deschisă către comunitate. Indiferent de secol, ei au rămas actuali şi rămân în continuare – prin exemplul lor, alături de oamenii care le trec pragul.

Genoveva Hossu Designist

Genoveva Hossu este fondator şi managing partner Primera Interiors. A urmat cursurile „Kelly Hoppen Design School” (Londra) pe care, împreună cu anii de experienţă profesională, le-a transformat în temelia profesiei de decorator, pe care o descrie ca fiind arta de a dezvălui personalitatea clienţilor săi. Genoveva se implică activ în proiectele ei, în care investeşte multă muncă, pasiune şi vizite anuale la târguri de specialitate, conferinţe şi evenimente de profil.

Fotografii: Genoveva Hossu

2 Comments

  1. rodi

    luati exemplu!

  2. […] By Genoveva Hossu / May 30, 2013 / Călătorii de designist / One Comment […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed