Branduri prietene Made in RO vin cu noi colecții la ediția #allNatural de weekend-ul acesta

În mod cât se poate de natural, credem în relații și prietenii de durată. 🙂 Așa că, la ediția Made in RO #allNatural  de weekend-ul acesta (12-13 mai), ne reîntâlnim cu câțiva dintre designerii care ne-au fost alături și la alte Made in RO-uri din cele 10, câte s-au derulat din 2012 și până acum. Și de data asta, noi suntem responsabili de selecția cool, ei, de colecțiile noi, din materiale naturale: lemn, hârtie, mătase, bumbac, piele etc. Pentru noutățile pe care o să le vezi pe viu la Made in RO #allNatural, găzduit de Impact Hub Bucharest, dă cel puțin un scroll down. Lista nu e exhaustivă, păstrăm din surprize și pentru weekend! 🙂

#lemn

colecții

Prietenii de la Twigs and Bark sunt cei care șlefuiesc esențe de lemn în 16 modele foarte cool de rame pentru cei mai hip ochelari de soare #madeinRO. Piesele sunt finisate exclusiv manual în România, dar lemnul vine din toată lumea – mahon, nuc și cireș european, frasin -, iar ramele sunt foarte, foarte ușoare. O să afli mai multe detalii despre povestea Twigs and Bark în curând: pregătim un material dedicat.

#allNaturalAflă mai multe povești despre brandurile noi și vechi #allNatural pe pagina de Facebook event – poți da Going aici. 

#hârtie

colecții

Lightplay și tehnica origami par să funcționeze în cazul hârtiei ca un energizant: îi dau consistență și forță, o pliază geometric și o transformă în abajururi ample. Hârtia folosită de Lightplay este de minimum 170 g/mp grosime, iar abajururile sunt versatile: pot fi folosite și pentru pendulul de deasupra mesei și pentru lampadarul din colțul pentru lectură. La Made in RO #allNatural, Lightplay va aduce noul abajur din hârtie din imaginea de mai sus, creat special pentru eveniment, grafica fiind semnată de Elena Țara. Până atunci, însă, pregătim un concurs special Lightplay related – stai cu ochii pe pagina event-ului AICIȘi afișul evenimentului nostru spune povestea lămpilor LIGHTPLAY, create de arhitecta Adina Rusu.

colecții

Foto: Luminița Popescu

#cânepă #piele #bumbac

colecții

Pe Vasile Rotaru și gențile Atelier 437 îi știm deja de câțiva ani. Acum vin la Made in RO cu o serie de piese noi, din cânepă sau piele și material textil,  care ne-au făcut să visăm la o ieșire la picnic, relaxată și #allNatural.

colecții

Audrey Hepburn spunea că nu se simte niciodată mai categoric femeie decât când poartă o eșarfă de mătase. Dacă ne-ar permite cronologia, atunci am putea crede că se referă la o eșarfă Efemere, din mătase naturală, în culori vii și gata oricând să scoată din anonimat o “micuță rochie neagră”.

colecțiiCe au în comun grafica, geometria și folclorul? Colecția de textile din bumbac “Harvest”, adusă de Halfdrop la Made in RO #allNatural! Pictate în combinații de motive alb-negru sau în nuanțe temperate, care recreează personalitatea zilelor săptămânii, pernele decorative, textilele pentru masă, draperiile și abajururile vin la pachet cu o serie de lifestyle objects (ca totebags și espadrilele).

#ceramică și #beton

colecții

Uneori, din întâmplări și experimente ies cele mai firești rezultate. #allNatural, chiar. Așa i s-a întâmplat Andreei Bădrăgan de la GloryBox, care revine la Made in RO cu piese ceramice din gresie și porțelan pe care le-a alăturat experimental ca să obțină efecte de crăpare la suprafața pieselor – le vezi cu ușurință în imaginea de mai sus. Noua colecție se numește “Stoneware” și celebrează imperfecțiunile naturale.

“Obiectele sunt arse la 1220 grade, lăsate neglazurate pe exterior pentru un aspect cât mai pietros și natural, dar glazurate pe interior pentru a permite folosirea lor oricum și oriunde duce imaginația. În procesul de creație nu am folosit matrițe sau șabloane, ci am permis materialului să se manifeste, să ia forma și dimensiunea dorită, rezultând astfel obiecte unice”, ne-a spus Andreea.

colecții

Designerul ceramist Alexandra Radu, de care îți spuneam anul trecut că așeza spiritele naturii în pahare de porțelan pentru locuitorii mediului urban, revine weekendul acesta (12-13 mai) cu o nouă colecție de ceramică lucrată manual de la schițe până la produsul finit. Natura își găsește locul pe farfurii, se varsă în pahare, ba chiar inspiră și piese de bijuterie cu neregularități organice.

colecții colecțiiCeramiștii de la Spoonfool revin cu o nouă serie de piese de “ceramică jovială pentru uz extern”. O să vedem piese utilitare, ca pahare, sosiere, platouri pentru servit și vase pentru flori, toate cu modele organice.  colecții

Bijuteriile sunt prin definiție creații delicate și fragile, dar atunci când sunt create din porțelan se tranformă cu adevărat în piese #allNatural. Ne-a dovedit-o noua colecție “Fantoma bunicii” a Atelierului de porțelan (Mihaela Cherciu), care a creat piese de bijuterie cu forme organice, care imită fructele și legumele și le învelește în dantelă de mătase și bumbac de la jumătatea secolului al IX-lea. Pentru un plus de mister și feminitate.

colecții

La sfârșitul anului trecut, când i-am cunoscut înainte de Made in RO #10, Papilio și lumânările lor parfumate ni s-au prezentat mai întâi ca Anima, apoi ne-au luat prin surprindere cu o rebranduire de ultim moment. Asta e mai puțin important, însă, pentru că estetica #allNatural a rămas aceeași: lumânările au fitile din lemn, iar fire de culoare se strecoară inspirat printre straturile de beton ale paharelor. Și asta nu e tot: weekendul acesta, Papilio o să ne aducă noi arome turnate ori în paharele clasice, ori în borcane de sticlă.

#argint #metal și… #natură

colecții

Ne topim întotdeauna după jocuri de cuvinte simpatice, așa că atunci când Abru (Andrei Abrudean) ne-a spus numele colecției de bijuterii cu care va veni weekend-ul acesta la Made in RO am fost cuceriți subit: Mă ghindesc la tine (♥) este o împletire a naturii cu tehnici și materiale actuale, din care au rezultat cercei și pandantive sub formă de ghindă – apropo, căpăcelul este cules chiar din natură. Designerul le-a adăugat în interior mici peisaje acvatice sau terestre și efecte de auroră boreală 🙂 .

colecții

Îți spuneam la începutul materialului că, în mod natural, credem în prietenii de durată. Iar atunci când chiar Made in RO este contextul în care apar aceste prietenii și ele mai apoi dau naștere unor colaborări creative, credem în ele și mai tare 🙂 . Așa s-a întâmplat în cazul designerilor Contemporia și Una ca Luna, care, anul trecut, la Made in RO #10, s-au hotărât să colaboreze la o nouă colecție de bijuterie cu elemente ceramice. Weekendul acesta, la Made in RO #allNatural, vom vedea rezultatele: “colecția Pick me!” înseamnă “bijuterii cu bază de metal (cupru sau argint) la care pot fi adăugate accente ceramice, de diferite forme și culori. În acest fel, o singură pereche de cercei sau un singur pandantiv poate deveni sobru, vesel, sofisticat sau minimalist”, așa cum ne-au povestit designerii.

colecții

Pentru noua lor colecție de bijuterie, “Organic”, designerii snob., mai precis Iza Visoianu, au folosit “structuri și texturi naturale”, iar când spunem “folosit” nu exagerează: piesele au fost realizate prin mulaje individuale luate după frunze și plante reale, pentru fiecare element în parte, și apoi turnate în argint. Natură recreată în metal prețios!

Cu brandurile prietene Made in RO și mulți alți designeri români și colecțiile lor din materiale naturale te vei întâlni la Made in RO #allNatural, pe 12 și 13 mai, la Impact HUBTimpuri NOI. Haide și tu! Toate detaliile despre târg, le găsești pe pagina event-ului AICI.

Nu uita: Good design is natural!

Fotografii: prin designerii menționați

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed