Christine on the Clouds și nepăpușile sale revin, cu expresii noi, la Made in RO #allNatural, weekend-ul acesta

Good design is natural! – aceasta este mantra după care ne ghidăm la târgul Made in RO #allNatural, care are loc weekend-ul acesta. Dar un design bun este și ludic, și luminos, și măcar puțin… neobișnuit. Weekend-ul acesta, când Designist iese în offline cu ocazia evenimentului nostru, pe care l-am linkat mai sus, adăugăm la definiția good design și emoție, și speranță, și culoare. Cu urechi satinate și cu o infuzie de galben inspirat din razele soarelui, păpușile nepăpuși Ceci n’est pas une poupée by Christine on the Clouds reîntruchipează o serie de personaje fabuloase din țesături naturale. Îți prezentăm The First Sunlight Collection.

Ceci n'est pas une poupée

Poate îți amintești: Cristina Șerbu (Christine on the Clouds) ne-a povestit prima dată despre Ceci n’est pas une poupée iarna trecută, când ne pregăteam pentru Made in RO #10, și ne-a spus cum întregul proiect are ca scop să ne întoarcă spre noi înșine și să ne amintească ce ne dorim cu adevărat.

Ceci n’est pas une poupée este o colecție de păpuși-simbol din țesături naturale. Așa cum suntem și noi. Cu emoții vechi, firești, dar care par mereu noi, poate pentru că nu le-am îmblânzit sau pentru că ne dorim să le retrăim. Prezența lor ne va aminti, când ne gândim mai puțin și avem nevoie mai mult, că suntem pe drumul către întâlnirea cu cea mai bună versiune a noastră”, ne-a spus Cristina.

#allNatural

Te vei întâlni cu Cristina Șerbu și proiectul special Ceci n’est pas une poupée, weekend-ul acesta, pe 12-13 mai, la Made in RO #allNatural.

Ceci n'est pas une poupée

Ne-au plăcut mult și premisa poveștii, și siluetele grațioase ale păpușilor-remindere pentru emoții, așa că, atunci când Cristina ne-a povestit că drumul lor continuă și că se vor reinventa ocazional, așa cum și noi este nevoie uneori să o facem, pentru a merge înainte, ne-am bucurat tare. Așa cum o să vedeți și voi, și-au păstrat esența și misterul, dar s-au completat cu inspirație nouă.

“După nașterea lor și botezul la ediția Made in RO din iarnă, am decis să mă bucur de ele cât mai mult, să mă joc cu țesăturile și culorile. Am simțit nevoia să le las personalitatea să-și urmeze cursul, iar eu doar să le îndrum pașii – avem o relație interactivă, învăț multe 🙂 . The First Sunlight Collection inspiră speranța care se naște odată cu fiecare trezire a soarelui – speranța unui moment, a unei zile, a unei vieți noi sau reînnoite. Iar galbenul a venit odată cu acest nou început”.

Ceci n'est pas une poupée The First Sunlight Collection, la fel ca întregul proiect Ceci n’est pas une poupée, este o colaborare Christine on the Clouds – Picky Players și asta pentru că povestea păpușilor-simbol a început ca o întâmplare neîntâmplătoare, așa cum spune Cristina: le coup de foudre pentru păpușa prietenei ei Claudia Pascu (Picky Players). Abia peste ani, în 2017, Cristina a început să schițeze nepăpușile, iar întâmplarea neîntâmplătoare a devenit calea de a-și exterioriza emoțiile. Și pretextul de care designerul avea nevoie ca să se simtă liberă în continuare 🙂 .

“Din necesitatea unei estetici proprii, am încercat să le tansform în apariții de pânză fragile, elegante, pline de feminitate și mister. Practic, dacă nu era păpușa ei, care m-a tras de mânecă, nu m-a lăsat s-o uit sau să mă uit, probabil nu m-aș mai fi jucat cu păpușile, m-aș fi îngropat definitiv în a fi om mare. Nu am ratat șansa de a mă lăsa liberă sub un pretext pueril :)”.

Ceci n'est pas une poupée

Pe 12 și 13 mai, la Made in RO #allNatural, vei face cunoștință cu toate personajele vrăjite ale proiectului Ceci n’est pas une poupée, fiecare dintre ele cu nume de basm: LE (ALEGEREA), ALE (DORINŢA), DRU (CONŞTIINŢA), MI (FAMILIA), FLO (PRIETENIA). Nu o să-ți spunem acum povestea fiecăreia dintre ele – rămâne să le afli tu weekendul viitor – , dar o să ne oprim la cea despre care ni s-a părut că se potrivește cel mai bine cu speranța de care vorbește The First Sunlight Collection: “LE (ALEGEREA) – cu cât avem mai multe gânduri bune, cu atât avem mai puține șanse să-l alegem pe cel rău. Durerea nu trece ușor, însă nenumăratele lucruri pe care le-am putut afla sau face m-au ajutat infinit mai mult decât cufundarea în pelteaua suferinței”. 

Ceci n'est pas une poupée

La final de poveste, trebuie să-ți reamintim că designul vestimentar rămâne direcția principală a Cristinei ca designer, așa că la Made in RO #allNatural vom avea și noua colecție Christine on the Clouds, un alt simbol al începutului: The White Dream Collection. Este vorba de piese care îmbină curgerea mătăsii, moliciunea tricotului și fermitatea poplinului pentru confort, plăcerea momentului și optimism. Exact ce ne dorim pentru vara asta și toate cele ce vor urma! 🙂

Cu Christine on the Clouds și mulți alți designeri români și colecțiile lor din materiale naturale te vei întâlni la Made in RO #allNatural, pe 12 și 13 mai, la Impact HUBTimpuri NOI. Haide și tu! Toate detaliile despre târg, le găsești pe pagina event-ului AICI.

Nu uita: Good design is natural!

Fotografii: prin Christine on the Clouds

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed