Cadou de nuntă fin: scaune reinterpretate tradițional pentru El și Ea

Numărul pozelor de nuntă e în ușoară scădere pe facebook, semn că a trecut apogeul petrecerilor, așa că, mai nou, ne-am delectat cu fotografiile unor cadouri de nuntă cool. Despre unul dintre aceste cadouri, două scaune tradiționale semnate Șezi brand, ți-am povestit deja în articolul Trendul tradițional: not dead yet?.

Iar zilele trecute am descoperit un alt cadou de nuntă fain, made in Iași, de creatorii de la Meru Iași – un spațiu alternativ, designish, pe care îl vom prezenta în curând pe larg la rubrica Harta DESIGNIST a României.

Scaune traditionale - Meru - Designist (4)

Creatorii scaunelor sunt Otilia Chitic, designer de obiect și ambiental, și Titus Ivan, sculptor. Nu, nu sunt două scaune noi, ci vechi, descoperite într-un “mare morman cu mobilier, într-un second hand”, povestesc Otilia și Titus. Ei le-au recondiținat și transformat tradițional, pentru că aceasta a fost și tema petrecerii.

Scaune traditionale - Meru - Designist (1)

“Scaunele sunt două personaje și reprezintă masculinul și femininul. Un cuplu senzual, desculț, legați prin culoarea de fond și individualizați prin trifoiul de putere: alb – pentru el și roșu – pentru ea. Un el cu o cămașă legată lejer, o ea cu buze roșii ca cireașa.”

Scaune traditionale - Meru - Designist (2)

Apropo de întrebarea noastră recentă, Trendul tradițional: not dead yet?, Otilia și Titus ne-au dat un răspuns ce merită reținut:

Tradiția nu poate fi considerată trend, pentru că atâta timp cât definește un popor este nemuritoare. Nici nu moare definitiv, nici nu renaște. Există.
Există și este dinamică, așa cum este și conștiința.

Scaune traditionale - Meru - Designist (3)Trifoiul alb pentru El, și roșu pentru Ea.

Recondiționarea scaunelor a implicat repararea lor, “dezbrăcarea de straiele vechi și îmbrăcarea în haină proaspătă,cu iz tineresc și obligatoriu cu lacuri și culori pe bază de apă, cât mai ecologice”.

Scaune traditionale - Meru - Designist (6)

Scaune traditionale - Meru - Designist (7)

Ce spuneți de acest cadou?  Noi le dorim Casă de Piatră, acum că scaune frumoase și trainice au. 🙂

Fotografii: prin Meru Iași

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed