Casă de vacanță în Saint Tropez: terapie de relaxare și răsfăț

Fiecare dintre noi păstrează, cu siguranță, într-un ungher al imaginației, căsuța ideală de vacanță, prin ale cărei ferestre, mai mari sau mai mici, se revarsă peisaje la care să tot visezi. Cum spuneam de curând, de fapt, nu-ți trebuie atât de mult ca să fii fericit – o căsuță de vacanță cu strictul necesar e un vis de atins în viața asta. 🙂

Vila Saint Tropez - Designist (7)Acum vorbim însă de răsfăț pur, într-o terapie de relaxare înainte de weekend. Villa Peninsula, din Saint Tropez, a fost amenajată de studioul de design Casamanara. Și poate fi, măcar pentru un timp, casa ta de vacanță, dacă o închiriezi.

Vila Saint Tropez - Designist (9)Grădina și terasa sunt definiția desfătării sau a dezmățului celui mai rafinat, cu design all inclusive:

Vila Saint Tropez - Designist (2)Vila Saint Tropez - Designist (6)Mobilier de exterior prin Ketall.Vila Saint Tropez - Designist (8)

Înainte de a ne ne retrage spre interior, mai rămânem, pentru siestă, pe verandă:

Vila Saint Tropez - Designist (10)Scaunele și masa sunt tot de la Ketall.

Vila Saint Tropez - Designist (3) Fotoliile vin de la B&B Italia.Vila Saint Tropez - Designist (4)

“Our main goal was to provide a sense of luxurious comfort without being overwhelming,” says Piero Manara, “but with numerous complementing textures and finishes which would create a sense of surprise over and over again.”
“We wanted this to be a place for ‘show’ as much as ‘retreat’,” adds Debla, “So, when the magnificence of the surrounding nature becomes too much, one can retreat inside and feel sheltered and cared for. In short, we wanted to create the sort of house one would look forward to coming back to!”, spun Piero și Debla Manara, cei doi frați foarte talentați ce semnează amenajarea.

Vila Saint Tropez - Designist (11)În living, podeaua a fost placată cu marmură Castille, din Portugalia. Iar covorul, vintage patch, este lucrat pe comandă în Turcia – a fost cumpărat de la Fashion for Floors. Canapeaua a fost creată special pentru acest spațiu de studio Casamanara.Vila Saint Tropez - Designist (12) Barul și scaunele vin de la DNG Trading, lămpile sunt Eichholtz, iar oglina e de la Asiatides.Vila Saint Tropez - Designist (13) Vila Saint Tropez - Designist (14)În afara scaunelor, de la Fratelli Boffi, restul pieselor din dining sunt create pe comandă de studio Manara. Podeaua a fost placată cu granit negru, din Zimbabwe, pe care îl vom regăsi și în restul încăperilor.

Holurile te invită la meditații serene, cu briza și valurile mării pe fundal.

Vila Saint Tropez - Designist (15)Lustra este Moooi.
Vila Saint Tropez - Designist (16)

Preferata noastră e baia! Granitul negru, de Zimbabwe, al pardoselii e continuat de soclul lavoarului, de la Volevatch. Pe pereți nu e mozaic, ci tapet Elitis, despre care ți-am povestit pe larg aici.

Vila Saint Tropez - Designist (17)Lămpile sunt de la Fortuny, din Veneția, iar oglinzile tot din Veneția vin, de la Canestrelli.

Și, da, recunoaștem că am ieși cu greu din dormitor.

Vila Saint Tropez - Designist (19)Covorul patch-work vine de la Fashion for Floors. Veiozele sunt Ochre: alte amenajări de Designist în care apar lămpile Ochre vezi aici.

Revenim ușor cu picioarele pe pământ, gândul rămâne însă la mare. Spre călătorii relaxate să vă îndreptați de azi. 🙂

Vila Saint Tropez - Designist (1)

Fotografii:  Didier Delmas

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed