Cadourile Made in RO sunt și RAW. În weekend, îți dezvăluim povestea frumuseții ca efect al imperfecțiunii.

Ne plac imperfecțiunile expresive, materialele crude, formele brute, texturile neregulate. Și ne bucurăm când designerii românii de produs apelează la cele mai naturale elemente și le pun în lumină efecte nebănuite. Povestea frumuseții ca efect la imperfecțiunii ți se va dezvălui în întregime în weekend, la Made in RO – Târg de design românesc #7.

1_Little Things - Designist (1)

The Little Things a creat un kit de Crăciun eco, neconvențional. Apropo de Șezi blând și lasă bradul să crească, mesajul The Little Things devine Șezi blând și montează bradul din placaj. Brăduțul din placaj, cu o grosime de 6 mm, este demontabil, iar globurile din lemn pot fi revopsite și reinvestite în decor: și ele, și tijele din lemn sunt vopsite în culori acrilice, pe care poți interveni. Va fi un cadou light&smart.

Kit-ul Made in RO, dar cu aer nordic, s-a calificat pe vizualul principal al evenimentului:

Made in RO - editia 7 - vizual onlineInvită-ți prietenii la Made in RO.

2_Little Things - Designist (2)

Albe, setul de recipiente pentru bucătărie, semnat Ubikubi, este unul dintre cadourile noastre preferate Made in RO. Ciupercuțele ceramice cu rol de recipiente pentru bucătărie spun povestea ciupercilor albe românești.

1_Ubikubi - Designist (2)

De ce Albe? Să culegi ciuperci după o zi ploioasă este un obicei vechi al oamenilor din zonele rurale apropiate pădurilor. Ciupercile au nume particulare, legate de zonele în care cresc. Unele dintre nume sunt chiar amuzante, iar Ubikubi a decis să le păstreze şi să le traducă în engleză. Pe lângă traducerea numelui este folosită şi denumirea în limba latină (pentru cunoscători).

2_Ubikubi - Designist (1)Toate formele ceramice sunt turnate în forme speciale de gips, pentru porţelan. Capacele sunt fabricate din plută, în diferite grosimi şi forme, iar tăviţele speciale sunt din lemn de fag.

Designerii brandului Foldo pornesc de la ideea că simplu e mai bun. Material simplu, construcție simplă, asamblare simplă. Create exclusiv din carton, fără șuruburi, fără cleme sau adezivi, produsele lor îmbină plăcerea lucrurilor simple și curate cu ingeniozitatea designului. Totodată, pentru că sunt realizate doar din carton, toate obiectele sunt 100% biodegradabile & reciclabile.

1_Foldo - Corpuri de iluminat Geometric - Designist

Corpuri de iluminat din colecţia „Geometric”. S-au născut într-un caiet, din linii și unghiuri bine calculate, iar acum vin la tine acasă pentru a-ți umple căminul de lumină. Găsești întreaga gamă de culori la Made in RO.

2_FoldoSpiritul Crăciunului este eco! Vine într-un set de 6 globuri cu pattern-uri de sărbătoare și culori diferite.

Ferma este un set de 11 jucării din carton presat. Asemenea unui puzzle 3D, jucăriile vin dezasamblate și gata de pictat sau desenat. Animalele de la fermă s-au adunat într-un pachet compact pentru a stimula creativitatea copilului tău.

3_Ferma - Foldo - Designist (1)

11 animale pentru piciul tău: îl pun la treabă pentru asamblare, iar apoi îl provoacă la pictură sau desen. 

Atelier A4 vine la Made in RO#7 cu lămpi în forme organice, realizate manual din pastă de hârtie reciclată. După cum vezi până acum, ecologia stimulează natural creativitatea. Designerii experimentează constant cu materialul (pasta de hârtie) și în fiecare an îi imprimă noi texturi pentru a menține look-ul fresh al lămpilor.

1_A4 - Designist (2)

Veioza Roca este o “jucărie”: un abajur sferic, cu un cordon electric și un întrerupător. Nu are o destinație clară, așa că utilizatorul este invitat să experimenteze ca să descopere unde o va așeza: pe noptieră, în bibliotecă, pe podea sau va grupa mai multe Roca într-un candelabru eco & scenografic.

2_veioza sau lustraVeiozele Roca sunt realizate din pastă de hartie, iar finisajul poate fi natur sau vopsit acrilic.

3_A4 - Designist

Roca alb natur (din hârtie reciclată), cu fragmente din hârtie colorată

Creațiile din lemn ale arhitectului Ciprian Manda (Atelier Ciprian Manda) ne inspiră de fiecare dată același sentiment – stabilitate, liniște, frumusețe, un calm natural, cum numai lemnul sculptat și de cele mai multe ori finisat manual o poate face. La Made in RO aduce și două birouri la care am sta și în vacanță…

1_BIROU PIRAMID 00 s - - Atelier Ciprian Manda - Designist

Un obiect sculptural, obținut din căutarea unei geometrii simple. Dezechilibrul produs de piramida din lemn inversată este refăcut de piciorul metalic, din inox.

2_BIROU PIRAMID s - - Atelier Ciprian Manda - DesignistNaturalul apare prin imperfecțiunile și desenul unic al lemnului de stejar, dar și prin iedera ce pare că a crescut printre golurile în lemn.

3_mensa septem 01 fara rosturi s - - Atelier Ciprian Manda - Designist12xfagus este un trunchi de fag decupat în forma unui cub și așezat pe 12 roți mici de mobilier. Deopotrivă jucăuș și riguros, taburetul va imprima un aer sculptural oricărui decor contemporan.

Loved Things este un studio de design din Craiova, iar creatorul său, Florin Constantinescu, recuperează lemnul vechi al caselor sau prispelor ce stau să cadă, îl caută și cumpără de la sătenii care-și taie copacii bătrâni și îi redă o nouă viață sub forma sculpturilor decorative. Pentru Florin, lemnul trăiește, ascunde sub imperfecțiuni o imagine anume și, cel mai important, trebuie ascultat:

“Nu știi niciodată ce vei găsi după următorul centimetru sculptat. Trebuie să stai de vorbă cu lemnul, să urmărești atent ce vrea să spună. În fiecare bucată de lemn zace o formă minunată. Ești obligat să o intuiești, să radiografiezi cumva acea bucată de lemn și să descoperi acea formă ascunsă.”

1_Loved Things - Designist (8)Colectia de sfeșnice este surprinzătoare prin integrarea defectelor și fisurilor naturale ale lemnului.

2_Loved Things

Colecția de accesorii pentru bucătărie este inspirată de vechile obiecte românești. Finisarea lor este realizată cu cel mai pur ulei mineral alb, un ulei special, food safe, și ceară naturală de albine. 

3_Loved Things

Ramona Bejan (aka aerium.ro) a absolvit Facultatea de Biologie, ceea ce i-a cultivat pasiunea pentru natură și plante în general. Așadar, terariile Aerium completează firesc CV-ul Ramonei, care, dacă până să studieze la microscop țesuturi și celule vegetale, recunoștea frumusețea plantelor, a început apoi să înțeleagă cum funcționează aceste organisme vii și să le respecte complexitatea.

1_Miniterarii cu picioruse, diam 7 cm - Aerium - DesignistLa această ediție, aerium.ro completează gama terariilor cu care v-a obișnuit deja cu terarii micuțe, ideale pentru a-ți decora biroul de la muncă sau de acasă. 

2_Miniterarii de suspendat, diam 7 cm - Aerium - DesignistMini-terariile de agățat pot orna bradul de Crăciun, dar și orice colț din casa ta în restul anului. 

Colecția Capsula Timpului înseamnă fragmente de materiale organice, sigilate în rășină. Designerul Eugen Cerchez ne spune că urmărește să conserve fragmente ale lumii naturale ca metodă de a păstra în timp informațiile lumii contemporane. Capsuele sale de timp sunt, în același timp, și o metodă de comunicare cu o generație/ inteligență/ eră viitoare, spune Eugen.

Eugen-Cerchez-decoratiuni - Designist

“Globurile” care conservă în rășină fragmente ale lumii naturale, organice sunt absolut senzaționale.

În context de iarnă, în preajma sărbătorilor, ideea creatoarei Noha Nicolescu este una radiantă: și-a dorit ca Stealing the Sun, colecția cu care vine la Made in RO, să strălucească prin lumina “furată” soarelui de vară.

1_Nooha Nicolescu - Necklace_embrace - Designist

Colier raw, din lemn vopsit în alb

2_Nooha Nicolescu - Designist necklace_snow_silver and wood

Un fragment de lemn brut și un  fragment de lemn stilizat  fac pereche pe-un colier de argint.

3_Nooha Nicolescu - Designist inel argint si lemn auriuInel: argin și lemn aurit, cu lumina furată a soarelui. 🙂

Te întâlnești cu cele mai raw prezențe la Made in RO – Târg de design românesc #7. @Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5), chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc.

Hai cu prietenii la Made in RO!

Locatia Impact Hub_mir7

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed