E weekend, se lasă cu joc. Hai să vezi ce forme ia ludicul la Made in RO!

De jucat ne jucăm de când suntem mici, dar parcă uităm să o facem când creștem mari. Nu vă incităm la a “concura” jucăriile copiilor, deși ar fi câteva pe care noi le-am duce… în camera noastră, ci la a privi jumătatea ludică a vieții. În weekend, pe 19 & 20 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc, ediția #7, hai cu cel mic și alegeți-vă fiecare personajele și poveștile preferate.

IMG_0056

Lămpile ceramice cerdak. ne luminează drumul spre zâmbetele pierdute. Povestea lor,  pe care creatorii înșiși au scris-o, începe în Arzkabad, ținutul îndepărtat unde zâmbetele se ascund atunci când se sperie de lumea oamenilor mari. Ilustrațiile, jucăriile și lămpile întruchipează toate vizual personajele din Arzkabad, iar prin detaliile și formele ludice ne readuc zâmbetul pe față.

Cerdak - Designist (1)Lampa inspirată de fetița Mur, care are frunze în păr, iar stelele de pe rochia ei de chihlimbar reprezintă zâmbetele regăsite.

cerdak - Made in RO - Designist

Made in RO - editia 7 - vizual online

Invită-ți prietenii la Made in RO.

Vine vacanța de iarnă, prânzul ne poate apuca în pijamale. 🙂 Una ca Luna parcă ne-a citit gândurile și a îmbrăcat cănile de ceai și cafea în pattern-urile preferate ale pijamalelor. Cănile astea chiar se asortează zilelor ce urmează, când uniforma primei jumătăți de zi vor fi cafeaua/cacao cu lapte și pijamaua. 😉

Pijamacerbi - Una ca Luna - Designist

Cană îmbrăcată în pijama cu cerbi pentru o dimineață lungă și somnorasă

PijamauaLui - Una ca Luna - Designist 

Apropo, vouă nu vi se pare că dimineți somnoroase rimează cu pisici pufoase? 🙂 Lia Rădoi ne aduce, din Timișoara, cea mai tare pisicutoșenie și alte câteva jucării pe care le-am păstra doar pentru noi.

2Lia Radoi - Made in RO - Designist

1Lia Radoi - Made in RO - DesignistCiuperca Anton

soprane_01 - lia radoi - designistCorul de soprane așezate ordonat pe scenă

Preocuparea pentru fashion de la vârste mici se învață. Serebe aduce la Made in RO #7 broșele pe care le poți împrumuta de la fetița ta… și invers. Vedeți voi cum negociați. 🙂

Serebe - DesignistBroșele Serebe colorează iarna de pe paltonul tău sau al micuței tale

Serebe - Made in RO - Designist

Cine-a mai văzut Crăciun fără Spiriduși? Prăvălia cu Păpuși ți-a pregătit o întreagă colecție. Ne-a cucerit povestea lor:

“Pentru a ţine de urât copiilor care au fost cuminţi, natura se transformă uneori în spiriduşi jucăuşi. Copacii somnoroşi se tranformă în ARBI, spiriduşul zburdalnic; Florile de primăvară apar ca BLUMI, spiriduşul visător; iar Râurile mici se metamorfozează în RIVUS, spiriduşul cu sclipiri multicolore.

Spiridus RIVUS - PravaliacuPapusi - Atelierul cu lucruri frumoase - Designist

Rivus este numai bun de ținut în brațe, pentru că este moale, din bumbac și vâscoză.

Spiridusi - PravaliacuPapusi - Atelierul cu lucruri frumoase - Designist

Spiridușii Arbi și Blumi, din mătase și bumbac!

Naphtaline lansează în weekend, la Made in RO #7, colecția lor ludică special creată pentru această ediție. Piese de design iconice & nostalgice (din anii ’50 până în zilele noastre) sunt revitalizate ingenios, transformându-se în “Povești pentru copii și familie”, exact titlul dat de frații Grimm, acum peste două sute de ani, cărții care celor mai mulți dintre noi ne-a marcat copilăria. icon smile Cele mai cool prezențe noi la Made in RO #7. Must have urile listei de shopping de design românesc!

2Naphtaline - Made in ROUn scăunel pentru copii, produs în anii ’50, în Anglia, de Centa, a fost recondiționat și personalizat cu o tapițerie pe care Albă-ca-Zăpada privește la iPhone. icon wink Cele mai cool prezențe noi la Made in RO #7. Must have urile listei de shopping de design românesc! Mărul de design, bată-l vina.

Naphtaline - grup scaune - Made in ROAlbă-ca-Zăpadă alături de cei 7 pitici. Naphtaline au recreat contemporan întreaga poveste!

1Naphtaline - Made in RO

Atelierului cu lucruri frumoase a creat jucării-personaje foarte delicate.

1Atelierul cu lucruri frumoase - DesignistAngi Ghimpețeanu ajută personajele de poveste să prindă contururi concrete, din bumbac vesel colorat, cu umplutură hipoalergenică și detalii brodate manual.

atelierul cu lucruri frumoase - designist (1)

Avem personaje și personaje la Made in RO #7. Cele mai urbane sunt cele create de Eyecandy Monsters. Ne sunt foarte simpatice datorită aerului lor funky, relaxat. 🙂

eye candy mosters (2) Funky și simpatic, personajul nostru nu este chiar un Făt-Frumos, dar are un șarm aparte.

Alin Teglaș continuă, prin broșe eco, povestea lui ce reciclează taste și elemente de computer în accesorii urbane ludice, ironice și foarte creative.

Tastolodor si Miorita cred in puterea Bradului de PlasticTastolodor și Miorița cred în puterea Bradului eco!

Zulunaticii umblăreți vor să vadă orașul în timp ce stau încolăciți la gâtul tău. Da, sunt fulare din mix textil! Există și zulunatici mai potoliți, care preferă să șadă vesel pe canapea sau în orice alt loc drag din casa ta.

Zulunatic - Designist Pisica zulunatică, care nu are stare când e frig, e un fular călduros, căptușit cu materiale vesele și are inserții de blană artificială la urechi și coadă. 

Zulunatic - Designist (2)Zulunaticul de canapea – câinele care așteaptă cuminte întoarcerea ta acasă

Când șoptești Ploosh, un prieten pufos, din bumbac multicolor, care poartă un nume simpatic, plonjează lângă tine să-ți povestească întâmplările vieții lui imaginare. Familia Ploosh este creația artiștilor vizuali Raluca și Matei Arnăutu și se extinde de Crăciun!

mos - ploosh raluca - designist

Moșul și-a schimbat costumul tradițional și s-a îmbrăcat mai casual

Ploosh - DesignistWhat’s up doc? It’s Christmas! 🙂

Cai Verzi pe Pereți traspun povești literare în stickere decorative. Un fel de a citi povești frumoase chiar și când stai cu ochii pe pereți. 🙂

sirene in randare - cai verzsi pe pereti - designist

Sirenele

la tiganci - cai verzi pe pereti - designist„La țigănci”, inspirate de nuvela lui Mircea Eliade. Ana Bănică spune că mereu i-a plăcut imaginea fustelor dansatoarelor din șatră, așa că le-a desenat în mișcare, ca pe niște elipse înflorate.

Clasica săniuță e reinterpretată de designerul Mihai Stamati, ce vine la Bucureși din Chișinău. Săniuța noastră capătă o formă aerodinamică și un aer cool.

saniuta-sport_web saniuta-uta_albastra_web

Săniuța din placaj, piele și inox pare că vine direct din țările nordice.

mihai stamati - designist (2)
Cuierul Cocor este o jucărie de dimensiuni serioase, ce imită un boomerang. Este format din 3 piese demontabile și ușor transportabile. 

Cu “colecția” extinsă de povești pentru cei mici și cei mari te întâlnești la Made in RO – Târg de design românesc #7, weekend-ul acesta, @Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5) – chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc.

Hai cu cel mic la Made in RO!

Locatia Impact Hub_mir7

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed