Caloriferul Rift câștigă iF Design Award 2016 și revoluționează încălzirea locuințelor din întreaga lume!

De astăzi ne putem lua la revedere de la încercările nenumărate de a masca, colora sau personaliza vechile calorifere din fontă sau aluminiu, căci avem un nou element de decor must have în amenajările interioare: radiatorul Rift! Și totuși, nu ne luați 100% în serios, nu am renunța la un calorifer retro așa ușor. 🙂 Dar când vine vorba de a cumpăra unul nou, ce bine ar fi să fie Rift.

Tubes_Rift_logodesign award_Designist

Brandul italian Tubes Radiatori a fost desemnat câștigător în cadrul competiției anuale iF Design Award 2016. Acesta este primul premiu obținut de designerii Ludovica și Roberto Palomba, în colaborare cu Matteo Fiorini, pentru realizarea caloriferului modular, ușor customizabil, Rift, o invenție designish care va revoluționa aspectul și încălzirea locuințelor din toată lumea.

slide_LudovicaRoberto-PalombaLudovica și Roberto Palomba

slide_matteo-fioriniMatteo Fiorini

Tubes_Rift_15design award_Designist

Încă din 1950, iF Design Award a fost înmânat celor mai bune produse și branduri din lumea designului, fiind considerată distincția uneia dintre cele mai mari competiții din întreaga lume, care atrage anual peste 5.000 de aplicanți din 70 de țări diferite, cu scopul de a recunoaște și premia inovațiile tehnologice și calitățile estetice ale designului de produs. Caloriferul Rift a fost încadrat în categoria Building Technology, iar decernarea premiului a avut loc pe 26 februarie, la München.

Tubes_Rift_13design award_Designist Modelul standard Rift este fabricat din două elemente modulare de aluminiu, ce pot fi poziționate fie vertical, fie orizontal, simetric sau nu. Versatilitatea lui stă, de asemenea, în linia de accesorii, ce oferă opțiuni multiple de creare a unei compoziții funcționale, prin combinarea cu rafturi și cârlige, pentru un decor mai cosy al băii, dormitorului sau livingului. Tubes_Rift_2design award_Designist

“Întregul proiect Tubes s-a născut din nevoia noastră, ca designeri, pentru calorifere care să redea ideea iconică de căldură. A fost foarte important să readucem căldura în casă printr-o nouă idee comtemporană, ținând contcă înainte era indusă de un șemineu sau vatră, ce reprezenta semantic sufletul casei,” am aflat de la Roberto Polomba.

Tubes_Rift_8design award_Designist

Caloriferul Rift este produs 100% din aluminiu reciclabil, are până la 240 de centimetri înălțime și între 100 și 190 de centimetri lățime. Poate fi comandat în peste 100 de culori. Iar în ceea ce privește montarea, Rift deschide ușa unei noi generații de radiatoare, ce au un singur conector, cu poziție flexibilă – spre deosebire de caloriferele clasice, ai căror doi conectori sunt ficși.

Tubes_Rift_10design award_DesignistRift e disponibil și în varianta electrică.Tubes_Rift_7design award_Designist

Dacă sunteți curioși să vedeți live caloriferul Rift, aveți destul timp să planificați o mini-vacanță, căci acesta va fi expus la expoziția permanentă iF Design din centrul cartierului Hafencity, din Hamburg, între 6 octombrie 2016 și 19 februarie 2017. Sigur merită! 😉

Iar pentru comandă mergi pe Tubes Radiatori, unde ceri o ofertă de preț, dacă te tentează achiziționarea unui Rift adaptat decorului tău.

Fotografii: prin Tubes Radiatori

2 Comments

  1. gabi

    nu inteleg in ce consta revolutionarea

  2. În aspectul versatil – elemenții pot fi combinați de utilizator. Și în faptul că are un singur conector, și acesta flexibil.

    Mulțumim!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed