Ce înseamnă “a trăi armonios” pentru Adrian Oianu?

Weekend-ul acesta, pe 5 și 6 martie, organizăm cursul de Nutriție & Wellbeing, care-l lasă deoparte pe “trebuie să” și insistă pe tranziția adaptată fiecăruia dintre noi către obiceiuri sănătoase, care să ne schimbe armonios traiul cotidian pe toate palierele: fizic, emoțional, mental, spiritual.

Abordarea sa focusată pe viața sănătoasă, armonioasă ne-a inspirat să stăm de vorbă cu cei care, pentru noi, întruchipează aceste valori. Așadar, i-am luat la întrebări despre acest subiect pe chef Adi Hădean (citește interviul aici), designerul Adrian Oianu (discuția curge frumos mai jos) și Larisa Petrini (va urma), Health Coach și ambasador Jamie Oliver în România, cea care va susține acest curs.

Doamnelor, dar și domnilor, urmează discuția noastră cu Adrian Oianu, nu doar pentru că e 1 martie și unul dintre cadourile noastre preferate ar fi să-i purtăm creațiile.

4Adrian Oianu - Designist

Ce ne atrage de fiecare dată la creațiile lui Adrian este că respiră armonie: prin tăietură, linii, detalii. O armonie redescoperită și reinterpretată frumos. De fapt, discursul lui Adrian, ca designer, păstrează această constantă: valori sănătoase, tradiții aduse armonios în contemporan. Tot urmărind postările zilnice, am regăsit abordarea sănătoasă până și în micile obiceiuri cotidiene. Pe lângă faptul că dăm cu ochii de dulciuri raw prin showroom, de multe alte ori cafeaua de dimineață pare arta ilustrată a mic dejunului sănătos.

5Adrian Oianu - DesignistCreații și stare by Adrian Oianu

Cum arată, pentru tine, armonia în viața de zi cu zi?

Armonios pentru mine este să mă trezesc de luni cu zâmbetul pe buze că începe o nouă zi plină de aventuri de tot felul. Ies din casă şi poliţistul din colţul străzii mă salută şi îmi zâmbeşte şi îmi urează toate cele bune. Mă urc în maşină să merg spre birou, traficul este fluid, toată lumea se respectă şi fiecare şofer îşi zâmbeşte calm şi balansat. Ajung la birou, mă aşteaptă toţi angajaţii şi colaboratorii cu planuri, lucruri bifate şi făcute sau poticneli pe care le rezolvăm împreună plini de entuziasmul unei noi încercări. Fiecare om cu care vorbesc la telefon îmi zice “da, se poate” sau “da, este posibil” şi ne ajutăm reciproc să ne atingem scopul parteneriatului de orice natură ar fi el.

Mănânc sănătos de dimineaţă până seara, merg să alerg în parc, există bună credinţă şi bun simț oriunde întorci capul, există decenţă şi armonie. Şi seara planific weekendul plin de creativitate ce mă aşteaptă undeva la ţară, departe de zumzetul oraşului. Poate cu familia mea, copiii şi prietenii apropiaţi. O parte sunt vise, o altă parte, lucruri reale. Uneori nu ştiu dacă trăiesc un vis sau realitatea. 🙂

10Adrian Oianu - DesignistAșa încep Poveștile fotografice din Transilvania

Cum se completează hrana sănătoasă cu valorile frumoase în ceea ce creezi și trăiești în fiecare zi?

Fără hrană sănătoasă nu aş putea să mai funcţionez bine. Sunt foarte preocupat şi citesc foarte mult şi aplic ceea ce citesc, fiind ajutat bineînţeles şi de oamenii cu care lucrez. La birou gătim vegan, fiind atenţi de unde ne procurăm alimentele.

11Adrian Oianu - DesignistSuc de sfeclă roșie, măr verde și morvoc, ca să țină fresh creativitatea echipei Oianu. Și un desert raw surprins de noi pe pagina sa de facebook.

1Adrian Oianu - Designist

Ai de-a face cu mulți oameni frumoși, care rezonează cu și îți apreciază valorile. Care crezi că sunt resorturile unui stil de viață armonios, sănătos, împăcat cu tine?

Aşa este, şi sunt un mare alintat şi norocos din acest punct de vedere. Sunt înconjurat de o mulţime de oameni cu care împărtăşesc aceleaşi valori. Cred că aceasta este de fapt armonia decentă, de care mă întrebaţi mai sus. Să poţi să faci ceea ce iubeşti, fără compromis, şi să găseşti enclave de oameni cu care să rezonezi din punct de vedere al valorilor pe care le ai. Atunci totul capătă sens.

6Adrian Oianu - Designist

Cum vezi ințiativa de a-i învăța pe oameni aceste lucruri simple, dar atât de importante, ce țin de nutriție&wellbeing, dar în același timp ajung să le schimbe în bine și frumos fiecare zi a vieții? Asta și apropo de autenticitate și valoare.

Este cel mai bun lucru care se poate întâmpla! Să trăieşti în armonie este o provocare, mai ales într-un oraş ca Bucureşti. Despre asta vorbesc eu în fiecare săptămână la emisiunea mea de la radio (de ascultat pe Smart FM – n.r.). Aplaud iniţiativa şi o sprijin din umbră. Este greu, însă nu imposibil să trăieşti în armonie. Atenţie! Nu înseamnă să devii nesimţit, egocentric şi autist. Armonia ta şi a celor din jurul tău este şi un lux, dar pe care fiecare şi-l poate permite dacă vrea. Nu este greu sau scump să trăieşti mâncând sănătos, din contră. Este mai uşor şi mai ieftin. 🙂 Succes!

7Adrian Oianu - DesignistColecția Mantoul Reginei

Pe Adrian Oianu îl vom urmări în continuare pe adrianoianu.com si pagina de sa de facebook. Și la radio Smart FM. 🙂 Ceea ce vă dorim și vouă!

Cât despre valorile sănătoase și informațiile la care merită să te expui în viață, te așteptăm weekend-ul acesta la cursul de Nutriție & Wellbeing. Sunt ultimele zile de înscrieri!

Vizual-Curs-Nutritie-si-Wellbeing

Fotografii: prin Adrian Oianu și Creative Learning

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed