Camera Ilincăi spune poveşti fermecate cu o balerină şi câteva pisici

Ne-a atras ca un magnet povestea pe care o spune camera Ilincăi, din Bucureşti. Este, fără doar şi poate, una dintre cele mai frumoase camere de copil pe care le-am văzut şi cu greu ne-am da duşi de lângă balerina cea graţioasă şi celelalte surate pisici, la care se mai adaugă şi un şoricel cu flaut fermecat: le cântă şi ele dansează, nu-l mai vânează.

Ilinca are cinci ani, este pasionată de balet şi iubeşte pisicile. Camera ei nu este foarte mare, are în jur de 9 mp, dar suficient cât să-i găzduiască povestea ei preferată: o balerină-pisică care te salută de cum deschizi uşa, în mijlocul unui decor diafan, care, chiar dacă ai trecut demult de vârsta copilăriei, te proiectează în vise senine, cu fir de aur şi volane imaculate de zâne.

De tot ce înseamnă personalizarea camerei Ilincăi s-a ocupat Alina Dobre, care?Cutare. De la Alina am aflat cum conturarea acestei poveşti frumoase, pe care ea o numeşte Ballerina and the magic flute, a venit natural, firesc, fără resticţii, doar cu firul roşu de la bun început declarat – pasiunea Ilincăi pentru balet şi pisici.

Iată-l şi pe şoricel cu flautul său fermecat. Paravanul textil de sub patul suspendat ascunde spaţiul “secret” la Ilincăi. Deocamdată aici se află o minibucătărie pentru ea şi micuţii ei prieteni animaţi.

Ne-ar tenta o cană de ceai în bucătăriuţa Ilincăi 🙂

Materialele folosite de Alina, care?Cutare, pentru perdele, balerină, paravanul textil, setul de pat şi buzunarele ca nişte frunze suspedate sunt în cea mai mare parte naturale – mult bumbac. Mobilierul este de la Flexa, iar lustra de la Atelier Anda Roman.

Ne place ideea buzunarelor textile, care se prind de rama patului!

Ce ne-a fermecat pe noi în povestea ţesută de care?Cutare pentru Ilinca este senzaţia de plutire într-un spaţiu fermecat pe care ţi-o lasă cămăruţa de la mansardă. Un decor în care nu a fost nevoie de multe accesorii pentru a spune o poveste simplă, frumoasă, armonioasă, conturată din textile pe fondul unui mobilier alb şi a unei duşumele din lemn deschis. Şi credem că e frumos ca de mic să ştii că visele pot deveni realitate.

Fotografii: care?Cutare

Sunteți părinți în devenire sau aveți deja experiență?
Intrați pe totuldespremame și aflați tot ce trebuie să știe un părinte.

6 Comments

  1. Pisica din fereastra e un pic creepy.

  2. Dar ea e o pisică buna, să știi 🙂

  3. Alina

    Mi mi se pare super dragalasa pisica din geam… Vreau si eu una, dar cred ca i-ar face felul cea reala 😀

  4. […] Designist Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like […]

  5. […] Despre acest spațiu diafan, amenajat pentru Ilinca, v-am povestit aici. […]

  6. Andreia

    Absolut superba camera, atat de multa arta de bun gust pentru o fetita. Iar pisica din fereastra si ea e foarte artistica, o sa fur si eu ideea .

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed