Masa cu blat din zăpadă topită: o metaforă by AA Studio

Astăzi, 7 septembrie, este prima zi a ediției de toamnă a târgului Maison & Objet de la Paris. Chiar acolo, în pavilionul 4, la standul i118 îi vei găsi pe arhitecții de la AA Studio, care prezintă un nou concept de masă: Melted Snow. În vara toridă care pleacă de la noi ușor-ușor, zăpada stă să cadă, dezarmant, chiar și de pe crestele Bucegilor, căci acolo și-au găsit inspirația arhitecții, și îmbracă organic, înghețată în Corian, un picior arhitectural din lemn masiv, ca o stâncă.

Melted Snow. Design by AA Studio: arh.  Alex Adam, arh. Roger Pop,
arh. Cosmin Dorneanu.  Piciorul din lemn a fost realizat de BD Lemntech, iar partea din Corian de Ekero.

Totul a pornit de la ideea realizării unui obiect de mobilier original, contemporan, inedit, dar, cel mai important, care să fie emblematic pentru viața de zi cu a românilor: o masă. Și cum celor de la AA Studio le place foarte mult să provoace Corianul în tot felul de demersuri aproape nebunești (antecedentul îl reprezintă lampa Mood), primul pe listă a fost acest material foarte rezistent, non toxic, non poros care, prin termoformare, poate lua aproape orice formă.

“Voiam neapărat să includem acest material în proiectul nostru, însă nu știam cum o vom face atâta timp cât încă nu reușeam să ajungem la un concept. Momentul Evrika! a apărut în timp ce navigam pe o pagină cunoscută de internet, cu cele mai frumoase și reprezentative locuri din România, când am dat peste o imagine cu masivul Bucegi. Imaginea era extrem de impresionantă și prezenta grupul de stânci Babele într-un peisaj de iarnă, acoperit de zăpadă. În acel moment am știut că am găsit originea conceptului care urma să stea la baza proiectului nostru”, ne povestește arh. Alex Adam.

Așadar, Corianul era metafora perfectă pentru zăpada depusă pe stânci. A urmat  o stilizare, o metamorfoză volumetrică, organică a ceea ce avea să ajungă masa. Blatul lasă impresia unei roci în consolă, iar lemnul stratificat, cu textura sa specifică inelară, a fost ales pentru realizarea corpului care să susțină anvelopa din Corian și să asigure rezistența ansamblului.

Ne place foarte mult noua masă Melted. Forma sa organică, regăsită atât la picior, cât și la blat, compensează greutatea și masivitatea materialelor folosite, făcând-o să pară ușoară ca zăpada, iar Corianul pare de consistența unui fondant cu marţipan care tapetează cel mai gustos tort de bezea. 🙂

Fotografii: Cornel Lazia

2 Comments

  1. De abia astept sa vad masa intr-un bar/pub/cafenea. Nu de alta, dar cred ca pentru acasa e inca un pic scumpa. 😛

  2. […] plăcut că încă de la intrarea în Palatul Ştirbei te întâmpină masa Melted Snow, semnată AA Studio. Masa era luminată de Beacon, un proiect minimalist, semnat de Bogdan Moga, […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed