Când designul e tare: am redescoperit frumusețea neprelucrată a pietrei naturale

De la asperități la rotunjimi fine, de la unghiuri drepte la linii organice îmblânzite – o mulțime de valențe și nuanțe care se profilează cu impact. Suntem întotdeauna de partea sincerității asumate și a frumuseții redate fără filtre. Așa că noua colecție RAW by PIATRAONLINE este una dintre descoperirile acestei veri, pe care am petrecut-o în oraș mai mult decât ne-am fi dorit: o reîntoarcere la natură așa cum, poate, ne-am dezobișnuit să o vedem. Mai exact: 120 de varietăți ale pietrei naturale brute și rafinate simultan.

Îți povestim în continuare ce am aflat de la PIATRAONLINE, compania care de peste 15 ani selectează și ne aduce cea mai buna piatră naturală din toate colțurile lumii. ⬇️

Da, vorbim astăzi despre piatra naturală, care este gata să-și găsească locul în amenajările tale atât ca fundal neutru, cât și ca finisaj statement, atât pentru proiecte de amenajare interioară, cât și exterioară. Înainte să-ți povestim despre evenimentul de lansare a colecției RAW, explorăm povestea din spatele ei. Echipa PIATRAONLINE ne este ghid, iar pe tine te invităm să ni te alături. ⬇️

RAW – prelucrată să pară neprelucrată, finisată să pară nefinisată

Totul pornește, de fapt, de la intersecții: între liniar și organic, între natură și urban, între sustenabil și tehnologie. Da, tehnologie – aici e cuvântul cheie, de fapt.

“Fără tehnologia de ultimă generație nu poți da o formă naturalului pentru că naturalul este sălbatic și are propria lui formă! Cu ajutorul tehnologiei reușim să prelucrăm un material dur, brut și care cu greu poate fi îmblânzit și adus în casele noastre: piatra. Noua colecție RAW e prelucrată să pară neprelucrată, finisată să pară nefinisată”, ne spune echipa PIATRAONLINE.

 

Astfel, noile texturi pe care le poți descoperi pe site sunt create în programe digitale, iar finisarea lor se face sub jet puternic de apă. Așa cum ne-au spus specialiștii: “apa dă forma noului finisaj, devine instrument de lucru și nu doar o resursă naturală”  ❤️💧

Pentru un strop de context al domeniului, merită spus că, până recent, luxury în domeniul pietrei naturale însemna doar lastră, adică bucăți consistente de piatră naturală solidă, ca marmura, granitul sau travertinul. Desigur, schimbarea de perspectivă pe care o aduce colecția RAW în domeniu înseamnă că lastrei i se adaugă finisaje care evidențiază texturile naturale ale pietrei, venaturile și asimetriile care adeseori sunt uniformizate din dorința de a ascunde așa-numitele imperfecțiuni.

Dar de ce ar trebui să credem în continuare că imperfecțiunile sunt slăbiciuni? ❤️

Despre suplețea pietrei

Da, știm, probabil că suplețe nu e primul cuvânt care îți vine în minte când te gândești la piatră. Am aflat că piesele colecției RAW pot ajunge la grosimi de 3 cm, 2 cm, ba chiar și 1 cm! Procesul de lucru specific PIATRAONLINE și-a lăsat amprenta și aici.

Desigur, așa cum am aflat direct de la sursă:

“Grosimea variază și în funcție de textura pe care ai ales-o și de volumetria de care te-ai îndrăgostit. Anumite texturi ies în relief și arată ca adevărate capodopere parcă rupte dintr-un colț de munte. În cele din urmă, grosimea finisajului pe care l-ai ales va fi un factor ce va influența decizia designerului sau arhitectului de a plasa o anumită textură pe o anumită suprafață. Iar faptul că putem prelucra aceste capodopere ale naturii fără să pierdem din frumusețea lor și lăsându-le să strălucească în continuare (pentru că multe dintre ele chiar strălucesc!) se datorează tehnologiei și imaginației noastre.”

Și pentru că i-am menționat pe specialiști, designerii și arhitecții care vor crea puzzle-urile amenajărilor cu piese RAW, merită spus că echipa PIATRAONLINE a gândit noua colecție ca pe un instrument de lucru pentru proiecte statement. Un fel de galerie privată de lucrări de artă, să-i spunem 🙂 .

“Asemenea unui curator care alege cu atenție lucrările ce urmează a fi expuse, galeristul colecției noastre a ales texturile din noua colecție RAW, iar mai apoi vom da mai departe provocarea către designeri și arhitecți. Fiecare textură este unică și are propria ei valoare“, adaugă specialiștii PIATRAONLINE. 

RAW – potențial & utilizări cât cuprinde

Credem în puterea spațiilor statement, indiferent de contextul lor, așa că i-am întrebat pe cei de la PIATRAONLINE unde văd colecția RAW cel mai bine pusă în valoare. Răspunsul lor subliniază multiplele valențe ale pietrei:

“Poate fi un perete spectaculos în living, unul decorativ în spațiul tău de relaxare sau ușa unui spațiu care ascunde o altă cameră în spatelele acesteia. Poți construi o recepție într-o clinică medicală, un bar într-un restaurant de fine dining, sau un spațiu de well-being, dedicat sănătății interioare. Cerul este limita, trebuie doar să vezi potențialul“.

Așa că am dus discuția un pas mai departe: atunci care ar fi cea mai atipică utilizare a RAW by PIATRAONLINE?

“Ne-am dori să vedem un obiect de design interior, suntem curioși ce formă ar putea lua noua colecție daca ne-am pune imaginația la treabă. Sau poate…să o vedem expusă în natură: texturi folosite în amenajarea spațiilor de exterior!”.

Designeri și arhitecții din toate zările, luați-o ca pe o provocare!😉

RAW = emoție

După ce am făcut prezentările în detaliu, hai să-ți povestim și despre evenimentul de lansare RAW. Noi l-am numi o invitație de a privi dincolo de ce suntem obișnuiți să vedem: un vernisaj, un spectacol și o demonstrație sportivă, toate ca pretexte de a regândi frumusețea naturală a pietrei și multitudinea de versiuni în care se poate transforma.

“Este o colecție prin care am vrut să arătăm că și piatra naturală poate fi fashion, poate fi prețioasă, poate fi outstanding și că îți poate transmite extraordinar de multă emoție. Știm toți finisajele clasice din domeniul pietrei naturale, așa că, prin colecția RAW, ne-am dorit să subliniem câte valențe îți poate pune natura la dispoziție dacă știi cum să te joci cu ea. Este începutul unei noi ere, credem noi”, a povestit Mariana Brădescu-Constantinescu, Managing Partner PIATRAONLINE. ⬇️

📌Click aici pentru info și filmulețe de la evenimentul de lansare.

“Dacă vorbim despre cum arată viitorul în relație cu materialele pe care le vom folosi, știm deja că unele dintre ele nu vor fi mainstream, ci se va testa foarte mult: se aduce naturalețea în ecuație, se aduce inovația, iar rezultatul duce la o amprentă redusă, la durabilitate evidentă“, a spus designerul de interior Ciprian Sipos, parte din echipa de designeri colaboratori din comunitatea Arhikit by PIATRAONLINE, din care facem parte și noi 🙂

Evenimentul de lansare a avut loc în showroom-ul PIATRAONLINE, unde un întreg etaj a fost preschimbat și reamenajat în galerie privată dedicată colecției RAW, în care invitații au putut vedea și atinge texturile pietrei. Personaje în sine au devenit și instalațiile create manual de echipa de designeri colaboratori din comunitatea Arhikit.

 📌De reținut: galeria dedicată colecției RAW este privată, iar accesul este deschis doar comunității Arhikit (studiouri de design și arhitectură, jurnaliști, constructori, dezvoltatori imobiliari). Tot ei sunt primii care pot comanda piesele, primesc consilierea specialiștilor PIATRAONLINE și își asigură astfel unicitatea proiectelor😉.

În cadrul evenimentului de lansare nu a lipsit nici momentul atipic al serii: a venit de la Federația Română de Scrimă, cu ajutorul campioanei olimpice Ana Maria Brânză, prin demonstrația susținută de către Alexandra Predescu alături de Cristina Constantinescu la spadă și George Dragomir alături de Matei Cidu la sabie, toți campioni europeni de tineret.

“Luăm parte la o dublă lansare, galeria privată — dedicată expoziției RAW collection — și colecția galeriei, așadar în seara dedicată evenimentului, vizitatorii și oaspeții noștri au reușit să descopere un întreg univers de inspirație”, a povestit Sergiu Constantinescu-Brădescu, Managing Partner PIATRAONLINE.

📌Din culise: PIATRAONLINE a lansat foarte recent și FLOW collection, dedicată spectaculoasei marmure Carrara. WOW!

Până atunci, poți să iei legătura cu PIATRAONLINE aici:

📢 Website: piatraonline.ro
📢  Email: office@piatraonline.ro
📢 Programează o vizită la showroom (intervalul ales este dedicat exclusiv proiectului tău).
📢 Telefon: 021 9907

Dar stai, mai avem câteva întrebări atipice, la care am primit răspunsuri pe măsură ⬇️

În final, 5 întrebări altfel pentru echipa PIATRAONLINE: 

1. Care este cea mai recentă descoperire pe care ați făcut-o în domeniul designului?

AI? — Este cineva care nu răspunde așa? Spații imaginate de inteligența artificială și duse la alt nivel cu ajutorul designerilor de proces, produs și arhitecților vizionari. În fiecare creativ traiesc acum două lumi: lumea așa cum este ea acum și lumea cum ar putea ea deveni.

2. Ce obiect v-ar plăcea să aveți, dar nu a fost inventat încă?

Teleportarea este încă la modă. Dintotdeauna ne-am dorit-o, întodeauna ne-o vom dori. Nu e retro. E mereu up to date. Doar ca nu s-a inventat încă. Hai Elon Musk! Ce mai aștepți?

3. Ce schimbări ați face în casa unui insomniac, o persoană care petrece mult timp cu ochii pe pereți? 🙂

Am deschide “tavanul” casei către o lume nouă, cerul. Am deschide pereții către natură. În timpul zilei casa s-ar închide, iar în timpul nopții s-ar deschide. Natura te poate face să o privești on and on fără să te plictisești, îți aduce o stare de calm și bine și de cele mai multe ori ne pune pe gânduri, iar gândurile ne fac să adormim. Așa este și colecția RAW, dă un sens imaginției tale.

4. Care este ultima schimbare pe care ați făcut-o în casele voastre?

Schimbarea a fost chiar casa, chiar dacă ne-a fost greu să plecăm din Madrigalului, apartamentul premiat în semnătura studioului de design și arhitectură Phenomena Laboratory. Acum, ne gândim cum să integrăm noua colecție RAW în noua noastră casă. Nu va fi o provocare 😊

5. La ce vă gândeați înainte să răspundeți acestui interviu?

La deschiderea showroomului PIATRAONLINE într-un oraș de peste granițe. Secret, până la lansare 😉

Fotografii: FENNEC Studio

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed