Când o clădire de birouri se transformă într-o galerie neconvențională: One Night Gallery

Luna asta a venit rândul artistului urban Kitră să intre în comunitatea One Night Gallery printr-o expoziție stradală suprarealistă, găzduită de Globalworth Art & Tech District. Evenimentul va avea loc miercuri, 26 septembrie, de la ora 20, la Globalworth Green Court (Str. Gara Herăstrău 2 – 4), iar compozițiile minimaliste abstracte ale artistului au fost concepute special pentru a transforma spațiul într-o galerie neconvențională. Intrarea este liberă.

Kitra
În cadrul expoziției, lucrările lui Kitră își vor pune amprenta pe trei clădiri de birouri prin instalații și lucrări supradimensionate. Acestea vor fi amplificate în realitate augmentată prin animații realizate de Dragoș Boțcău, ce se vor regăsi în aplicația Culturesc 100, disponibilă gratuit pe Google Play. Și, începând de azi, organizatorii invită publicul și de data aceasta să scaneze afișele din locațiile partenere ce anunță noul eveniment pentru a descoperi extensia lucrării în realitate augmentată.

Kitra
Seara de 26 septembrie va fi completată de artiștii Aural Eye, care vor dezvolta special pentru această expoziție un spectacol de video mapping și o instalație interactivă, cu ajutorul videoproiectoarelor Epson. Datorită tehnologiei 3LCD, care asigură un grad ridicat de luminozitate, pe alb și pe culoare, un corp al clădirii de peste 200 de metri va deveni parte dintr-o lucrare semnată de Kitră, dezvăluind noi forme și culori perfect integrate în arhitectura proiectului de birouri.

Kitra

Un alt spațiu va arăta elemente desprinse din grafica artistului, ce vor fi controlate de către invitați printr-un sistem de senzori pentru gesturi, numit Leap Motion. Acesta va analiza independent mișcarea fiecărui deget, transformând spațiul într-un ecran tactil.

Kitra
Specific scenografiei evenimentelor One Night Gallery, pe parcursul serii va fi prezentată și o nouă lucrare realizată de Kitră în realitate virtuală (VR). Publicul va putea astfel să renunțe la rolul de spectator și să intre, de data aceasta, în lucrare, cu ajutorul echipamentului de VR. Ulterior, ea va putea fi explorată și pe Gear VR, prin intermediul aplicației Culturesc 100, dezvoltată de Samsung.

Kitra
Vernisajul va fi urmat de un after party care va completa experiența multi senzorială prin UFe DJ Set. Lucrările lui Kitră vor continua să îmbrace spațiul de la Globalworth Green Court încă două săptămâni după eveniment.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed