Când obiecte de design deștepte fac fericite spațiile mici

mai multe functii mai mult spatiu designist 01“Cât mai multe funcții? Spații mici? Nicio probelmă”, par să spună un francez, un polonez, un suedez și un portughez. Câștigător la puncte este francezul, care a înglobat într-un singur produs 5 roluri complementare. The more, the merrier cum ar spune englezul. 🙂

mai multe functii mai mult spatiu designist 02 Noi știm pe cineva care își renovează garsoniera. A întors spațiul pe toate părțile ca să găsească un loc și pentru dining. Dacă ar fi știut de masa (cu scaune) Takka a designerului polonez Agnieszka Mazur ar fi rezolvat mai simplu problema. Takka poate fi și masă de cafea, și masă de dining pentru două persoane, pentru că înălțimea ei se regelază (de la 48 cm la 75 cm) cu ajutorul unei chei pe care o primești o dată cu masa. Taburetele se stivuiesc, ca să nu ocupe spațiu.

mai multe functii mai mult spatiu designist 04

mai multe functii mai mult spatiu designist 03

Pe lângă canapea trebuie să trăiască și o… să-i zicem masuță auxiliară? Te ajută să ai la îndemână cana de ceai (deci e măsuță) și să depozitezi revistele și ziarele (deci e suport pentru reviste). E și simpatică, dintr-o singură foaie de metal, și ușor de plimbat de colo colo. Folio Side table este creația celor de la studioul de design cate&nelson pentru firma suedeză David Design.

mai multe functii mai mult spatiu designist 06

mai multe functii mai mult spatiu designist 05

Am ajuns și la câștigător: un obiect supradotat, care este tavă, măsuță de cafea, scăunel, pernuță (mai bine zis pernuțe), dar și taburet pentru odihnit picioarele. Mister T este mic, dar voinic. Designerul este francezul Antoine Lesur, care a creat acest obiect versatil pentru Oxyo. Este discret, arată bine, iar pernele sunt disponibile în mai multe culori.

mai multe functii mai mult spatiu designist 08 mai multe functii mai mult spatiu designist 09

mai multe functii mai mult spatiu designist 07

mai multe functii mai mult spatiu designist 10Am lăsat pentru final un birou pentru iubitorii de mesaje scrise pe hârtie. De ce să ne mai complicăm cu sticky notes, pe care le pierdem prin casă sau prin folderele din calculator, când poți avea libertate totală să scrii direct pe masă? Designerul lui My Desk este portughezul Miguel Mestre. A creat un blat ca o tavă, în care sunt introduse coli imense (100 cm x 70 cm) de hârtie. Ca niste planșete fără număr. Voi, designeri și arhitecți, ce ziceți? 🙂 Idei să avem.

mai multe functii mai mult spatiu designist 12

mai multe functii mai mult spatiu designist 13

mai multe functii mai mult spatiu designist 11

Fotografii: prin brandurile și designerii prezentați în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed