Biobeauty: un magazin cochet de pus pe listă, dacă ești iubitoare de design și produse bio

DSC_0001 Acum ceva timp îți povesteam despre două scaune din anii ’60 frumos recondiționate de designerul Agnes Lukacs. Pe unul dintre ele am avut surpriza să-l regăsim de curând în magazinul de cosmetice bio Biobeauty, unde îi stă tare bine alături de lămpile Unfold de la Muuto. Dacă ai drum în AFI Palace, merită să faci un popas în acest magazin cochet, de unde am plecat nu doar cu un set de fotografii și povești de dat mai departe, ci și cu un săpun de Alep. Vă asigurăm că face minuni.

DSC_0037 Minuni în ceea ce privește amenajarea spațiului destul de dificil (lung, dar foarte îngust – latura scurtă are un pic peste 1 m) au făcut cei de la Fabrica de Arhitectură, mai precis arhitectul Daniel Popescu.

“Fiind un spaţiu mic, eu şi Marie-Jeanne Manolache, asociata mea, ne-am dorit de la început un decor în alb. Am ştiut că trebuie să încorporăm cumva ideea de viu, de verde, proaspăt, natural, bio, iar o soluţie bună în acest spaţiu lipsit de lumină naturală a fost acest prete din muşchi stabilizat. Singurele plante care ar fi rezistat unui interior lipsit de lumină naturală cresc cel puţin 40 de cm, iar noi nu ne puteam permite să pierdem nici măcar un centimetru. Aşa că a fost singura soluţie. Nu e deloc pretențios și ne place tare mult cum a ieșit”, ne spune Roxana Mucenic, una dintre proprietarele Biobeauty.

DSC_0031Scaunul recondiționat face echipă bună cu masa cu design geometric creată de Fabrica de Arhitectură. Este inspirat după modelul de scaun Windsor, foarte popular încă din anii 1720. Un design iconic în Marea Britanie, scaunul a fost folosit inițial în grădină, pentru ca ulterior, altfel finisat, să-și câștige binemeritatul loc la interior. 

DSC_0010Pe scurt: alb, feminin, diafan, dar contemporan și foarte primitor datorită pieselor de mobilier și triadei de Unfold Lamp, design Form Us With Love pentru brandul Muuto, pe care noi le-am inclus într-un top 3 al celor mai faine lămpi scenografice. Toate acestea sunt completate de mici accesorii, cum sunt văsuțele în care Roxana și Mary au grijă să pună în fiecare în zi levănțică proaspătă și floarea soarelui.

DSC_0025

Peretele din mușchi stabilizat contribuie la senzația de bien-être, o stare de bine pe care ți-o creează și produsele bio pe care le găsești aici. Machiaj mineral, oje profesionale fără chimicale periculoase, produse pentru protecția solară, cosmetice bio pentru copii, mămici, femei gravide, seruri şi tratamente antiage, uleiuri şi unturi vegetale pure, săpunuri de Alep, produse de îngrijire bazică (pastă de dinţi, geluri de duș etc.), cam tot ce îşi poate dori o femeie.

DSC_0056 Am întrebat-o pe Roxana care este cel mai râvnit produs Biobeauty și am aflat că uleiul de argan și săpunul de Alep sunt cele mai căutate: “Săpunul de Alep, pe care noi îl importăm din Siria, chiar este un produs minune, deşi atât de simplu şi creat după aceleaşi metode tradiționale, vechi de mii de ani, din uleiuri saponificate de măsline şi de dafin”.

DSC_0058

Cosmeticele Bio Beauty sunt certificate bio și naturale, multe dintre ele au în palmares premii de calitate, iar Roxana și Mary aleg doar acele mărci de care sunt mai întâi ele mulțumite. Niciodată nu vor avea în magazin produse pe care ele nu le-au folosit.

DSC_0015Abia la finalul vizitei noastre am observat că cele două imagini supradimensionate, care tapetează doi dintre pereții magazinului, reprezintă întocmai chipurile Roxanei și al lui Mary, gazdele noastre, imagini prelucrate, estompate, virate în griuri deschise, deloc invazive, tocmai pentru a nu se pierde din transparența și luminozitatea spațiului.

“A trebuit să facem două şedinţe foto chinuitoare pentru ele, deoarece arhitectului nu i-au plăcut pozele inițiale. Nici acum nu cred că este aşa de încântat. El le-a prelucrat şi s-a ocupat de producţie, de fapt ne-a ajutat foarte multe cu tot ceea ce am avut nevoie”, adaugă Roxana.

DSC_0048

Un magazin fain, pe care merită să-l pui pe listă dacă ești iubitoare de design și produse bio.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed