Când te-ai entuziasmat ultima dată la vederea unui frigider?

S-ar putea să crezi că forțăm posibilele surse de bucurie în aceste perioade confuze: serios, cât entuziasm poate să intre într-un echipament electrocasnic? Mult, chiar foarte mult, spunem noi, după ce am descoperit noua gamă de frigidere Samsung Bespoke, proaspăt lansată în România.

Am aflat mai multe detalii despre noul concept în urma evenimentului online Samsung Bespoke Roundtable, la care am participat în cerc restrâns și îți dăm un singur teaser deocamdată: noile frigidere Samsung Bespoke sunt un spectacol al personalizării la care poate nu te așteptai, dar la care nu ai cum să rămâi indiferent dacă și tu ai oftat vreodată cu ochii la ușa frigiderului tău monoton, care îți ignoră cu desăvârșire cromatica bucătăriei și aspirațiile în materie de design.

Panourile-pete de culoare sunt chiar ușile unei combine frigorifice duble Samsung Bespoke 😉. Nuanțele sunt Cotta Lavender și Cotta Sky Blue. 

Totul a început de la o idee „asortată” la realitatea actuală: ce-ar fi să trăim într-o lume în care electrocasnicele urmează fidel dorințele și așteptările noastre și ne lasă suficient timp pentru ceea ce ne place cu adevărat să facem? Așa a apărut conceptul Bespoke Home, care își propune să transforme casele în care trăim după chipul, asemănarea și nevoile noastre prin echipamente electrocasnice modulare și perfect adaptabile. Frigiderele Bespoke, reconfigurabile și personalizabile, sunt doar prima materializare a acestei idei by Samsung.

Înainte să îți povestim despre ele mai jos, iată câteva imagini inspiraționale:

Nuanțe Glam Lavender și Satin Sky Blue Clean White

Frigider în nuanța White Glass

Frigiderul ca piesă de design statement…

…și nu este o exagerare: noile frigidere Samsung Bespoke au siluete atât de sleek și ne lasă atâta libertate de alegere încât devin adevărate declarații de stil cărora nu le este frică de culoare și care reflectă atent și subtil preferințele noastre.

Apropo, iată câteva date de context despre relația dintre români și design, potrivit studiilor de piață:

  • 1 din 4 români spune că designul este foarte important în alegerea unui frigider;
  • 1 din 5 consideră culoarea frigiderului un argument de bază pro sau contra cumpărării lui.

În același timp:

  • 36% au declarat că frigiderul lor nu se potrivește cu celelalte piese ale bucătăriei;
  • 31% nu sunt mulțumiți de designul frigiderului lor;
  • 75% se folosesc de magneți, bilețele sau alte accesorii ca să-și personalizeze frigiderul.

Rezolvarea pe care o propune Samsung Bespoke stă în panourile verticale care pot fi montate pe ușile frigiderului pentru integrarea în cromatica bucătăriei (poate ai o bucătărie deschisă spre living?). Poți alege între variante multiple, fiecare cu propriile texturi: sticlă neagră sau translucidă, inox, nuanțele pastelate din familia cotta, adică panouri metalice vopsite în câmp electrostatic și tratate termic astfel încât suprafețele să aibă o textură plăcută, să fie rezistente la factori mecanici și ușor de curățat.

❄ De reținut: poți alege panourile în orice combinație îți dorești și le poți înlocui de oricâte ori îți dorești în funcție de noile tale nevoi. Poate te muți într-un spațiu cu fundal industrial, caz în care frigiderul Samsung Bespoke poate îmbrăca haine noi – ce zici de un Matte Black Metal? Simulatorul Samsung îți stă la dispoziție ca să decizi ce stil și configurație ți se potrivește și poți apela la specialiștii Samsung pentru montaj în siguranță.

White Glass și Matte Black Metal

Iată, s-a inventat și frigiderul modular! 

Este vorba, de fapt, despre o decizie prietenoasă și cu mediul, și cu bugetul tău: dacă astăzi ai nevoie doar de un simplu frigider one-door Samsung Bespoke, însă peste câțiva ani, pe măsură ce familia ta se mărește îți vei da seama că rafturile frigiderului nu îți mai sunt de-ajuns, Bespoke este aici ca să te ajute cu module suplimentare pe care le poți adăuga alegerii tale inițiale.

Deocamdată, gama de frigidere Samsung Bespoke include 10 modele diferite: 8 combine frigorifice (cu capacități cuprinse între 340 și 390 L), un frigider one-door și un congelator one-door.

❄ De reținut, așa cum am aflat direct de la Victor Armășelu, director al diviziei Consumer Electronics Samsung România și Bulgaria:

„Există un perfect matching între cele două produse, indiferent de combinația pe care o vei face. Responsabil de asta este kit-ul de montaj care permite unirea celor două module atât din perspectiva utilizării în deplină siguranță, cât și din perspectivă estetică: o serie de brackets se montează în partea superioară și inferioară a celor două corpuri, fără să fie vizibile, iar panta din partea frontală ascunde separarea celor două corpuri și creează iluzia unui singur aparat”.

Mai adăugăm aici doar câteva cuvinte despre tehnologia SpaceMax™, care face ca pereții mult mai subțiri ai frigiderelor Bespoke să creeze mai mult spațiu de depozitare: dimensiunea standard a acestor electrocasnice înseamnă o capacitate de 385 litri și 600 mm adâncime.

La nevoie, congelatorul se transformă în frigider

Am lăsat la final una dintre inovațiile tehnologice pe care le cuprind combinele frigorifice Samsung Bespoke și care duce modularitatea la un alt nivel…termic: reconfigurarea temperaturilor și transformarea congelatorului în frigider.

Este mai simplu decât crezi: dacă și casa ta se bazează pe aceleași coordonate ca ale noastre, rafturile congelatorului stau adeseori goale, în vreme ce frigiderul suferă din cauza traficului intens. Aici intervine transformarea Bespoke:

„Este un reglaj foarte simplu, pe care îl poate face oricine cu ușurință și care crește temperatura negativă la care funcționează în mod obișnuit congelatorul până la nivelul temperaturilor pozitive clasice frigiderului și deci la schimbarea funcționalității”, ne-a explicat Victor Armășelu.

Noi recunoaștem că am fost cuceriți! 😊 La revedere, combină încorporabilă! Welcome, Samsung Bespoke!

Frigiderele Samsung Bespoke sunt deja disponibile și în România, însă așteaptă-te la noutăți curând: începând cu a doua jumătate a anului, gama se va completa și cu alte tipuri de electrocasnice (cum ar fi să asortezi frigiderul cuptorului?) – rămâi la curent completând formularul dedicat.

Și un detaliu cool: tot din această vară va porni și provocarea #BespokeDesignedByYou, la care vei putea participa dacă vrei să-ți proiectezi propriul design de frigidere Bespoke. Rămâi pe recepție pentru detalii 😎.

Imagini: prin Samsung

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed