Câștigătorii concursului 3D-Dependent de Design sau cum arată un scaun de mașină pentru copii în viziunea creativilor români

Miercuri seară, am participat la evenimentul de decernare a premiilor concursului 3D – Dependent de Design, organizat de revista ELLE Decoration. Dacă acum ceva timp îi invitam și noi pe designeri și arhitecți să participe la acest concurs (au fost primite peste 50 de proiecte), iată că acum îți prezentăm câștigătorii, care s-au detașat prin detalii importante de concept. Tema nu a fost deloc ușoară: au trebuit să realizeze un scaun de mașină pentru copii.

Câștigătorii concursului din acest an

În fiecare an, revista ELLE Decoration realizează proiecte prin care susține designul, arhitectura și artele și, implicit, pe artiștii și creatorii care au cuvânt de spus în domeniile în care activează. 3D – Dependent De Design este o competiție de design de obiect aflată la cea de-a treia ediție și realizată în acest an împreună cu Audi – prin Porsche București Nord și cu sprijinul InCity Residences.

Decernarea premiilor a fost găzduită chiar în showroom-ul Audi.

Dintre toate proiectele primite, 25 au ajuns pe masa juriului, care le-a selectat pe cele mai bine documentate, serioase și atent realizate. Două dintre ele au atras atenția juriului în mod special, datorită conceptului foarte creativ, prin urmare s-a decis să le fie oferite câte un premiu pentru creativitate.

“Sper ca premiile din această seară să încurajeze tinerii designeri talentați din România să creeze în continuare și să-și prezinte creațiile nu numai în competițiile naționale, dar și în cele internaționale”, a declarat Ileana Răducanu, redactor-șef ELLE Decoration (în imagine, alături de Cosmin Tudoran)

Vă prezentăm în continuare câștigătorii, iar textul descriptiv care le însoțește redă întocmai părerile juriului acestui concurs, despre care puteți citi mai multe aici.

Premiul I (2.000 euro) l-a primit Irina Alexandru, pentru proiectul Baby Car Nest. “Proiectul Irinei a bifat una dintre principalele cerințe, care stau la baza acestui concurs: a venit cu o idee nouă de design pentru un produs deja existent. În plus, a ținut cont și a detaliat fiecare etapă, care implică un produs de design industrial.”

PREMIUL II  (noul iPad Wi-Fi 32 GB) l-a primit Cătălin Badea, pentru proiectul Spinin. “Cătălin a plecat de la un concept deja existent, pe care l-a îmbunătățit și a adus câteva argumente decisive: scaunul se potrivește  în orice tip de mașină, poate fi accesorizat și poți alege dintr-o gamă variată de culori și imprimeuri.”

Premiul III (un Smartphone Samsung Galaxy S3 I9300 16GB) l-a primit Adrian Ignat, pentru proiectul Tuto. “Prezentarea grafică a acestui proiect a fost printre cele mai reușite, detaliile tehnice impresionante, iar scaunul, în varianta lui clasică, vine cu mici detalii care au făcut diferența”.

Premiu de creativitate ­– Dana și Vlad Boștină pentru proiectul Shelly. “Un scaun adorabil, cu nenumărate funcțiuni – poți să-l folosești ca scaun pentru leagăn, se poate accesoriza la biciletă etc. Și oriunde îl pui, are o mare calitate: este un obiect de design în sine.”

Premiu de creativitate –  Vlad Hani pentru proiectul Coolcuș. “Vlad a venit cu o idee nouă, legată de transportul unui copil în mașină, și a pus accentul pe mijloacele de entertainment. Astfel, atașat de scaun există un ecran mobil care îi poate capta atenția copilului.”

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed