Cartierul Creativ al Bucureștiului merge la Madrid și noi îl însoțim!

Se întâmplă în doar câteva zile, ca parte a Madrid Design Festival: Bucureștiul este oraș invitat în cadrul ediției de anul acesta a evenimentului care așază capitala Spaniei pe harta celor mai importante festivaluri europene de profil. Ca urmare, expoziția Bucharest Creative Quarter@Madrid Design Festival, dedicată Cartierului Creativ, va reprezenta Bucureștiul în programul festivalului de design spaniol, iar noi vom participa la vernisaj săptămâna aceasta – proiectul este semnat de Institutul Cultural Român și The Institute și va fi deschis publicului în perioada 15 februarie – 31 martie 2019, la sediul Institutului Cultural Român din Madrid – Plaza del Cordón, 1. Vom reveni cu vești la momentul potrivit, așa cum te-am obișnuit, dar până atunci uite câteva teasere.

MadridExpoziția Bucharest Creative Quarter@Madrid Design Festival propune o plimbare imaginară prin care vizitatorul explorează străzile Cartierului Creativ din București, descoperă poveștile designerilor, arhitecților, artiștilor și creativilor care locuiesc sau își au atelierele în acest spațiu, dar și modul în care s-au născut cele mai hip și inovatoare business-uri și spații din oraș.

Madrid

Adelina Ivan

MadridAna Bănică

MadridSaddo

Traseul expoziţional cuprinde categorii precum artă, muzică, fashion, magazine, designeri, arte performative, spații alternative și huburi, cafenele sau baruri, precum și o selecție de obiecte semnate de artişti locali – Saddo, Mădălina Teler (De Ceramică), Ana Bănică, Mona Vulpoiu (Utopic), o înregistrare marca Electric Brother, precum și o serie de obiecte de design românesc contemporan din portofoliul magazinelor Dizainăr (Ubikubi, Ceramic Sparrow și RUSBO) sau Meșteshukar ButiQ (Radu Abraham). Toate acestea sunt completate de materiale video semnate de Carmen Secăreanu, Ioana Ciolacu, Adelina Ivan, AFMF și Entrance.

MadridMădălina Teler (De Ceramică)

MadridIoana CiolacuMadridAteneul Român

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed