Casa de vacanță în doar 53 de metri pătrați? Se poate la Brașov.

Nu o dată ne-ai auzit îndemnându-te să fugi în weekend la aer de munte și activități outdoor. Venim cu o propunere de design cosy contemporan, într-o schemă contemporană potrivită și pentru o reședință de vacanță. Apartamentul de trei camere se află în același complex cu penthouse-ul cu fir galben de poveste, care a devenit sursă de inspirație pentru amenajarea de mai jos.

Fără să ne mai lungim, te introducem direct în povestea conturării decorului, unde treptat vor intra în scenă și “actorii” principali.

Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist

“Inițial, între living și bucătărie era un perete despărțitor, pe care l-am dărâmat pentru a crea senzația de open space. Apoi, am înlocuit gresia cu parchet, pentru a da căldură celor două zone,” ne spune designerul.

Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist3

Apartamentul de 53 de metri pătrați, format din living, dormitor și birou, este casa de vacanță a fotbalistului Paul Pap și a soției sale, care doreau o evadare din Bucureștiul aglomerat, pentru perioadele mai relaxate ale anului și zilele libere. Așa a avut loc întâlnirea cu designerul George Orzan, de la Go Arhiteca, și cu Ovidiu Grama, de la Moog, și a rezultat un concept bazat pe mult lemn, accente cromatice calde și o atmosferă cosy-confortabilă, “desenată” de piese de mobilier create pe cerințele spațiului și ale proprietarilor. Toate conturează tema amenajării: o vacanță lejeră, dar racordată tendințelor, la munte. 🙂

Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist14

Comoda TV este desenată de designerul George Orzan și realizată de Moog, iar măsuța de cafea a fost făcută pe comandă de către Mapason.

Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist20

Culorile calde ale mobilierului, distribuite pe fundalul bordeaux al draperiilor, imprimă dinamism și contraste bold.

Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist4

În bucătărie, mobilierul și insula de dining au fost desenate de George și confecționate de Moog.Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist11

În schimb, scaunele geometrice și corpurile de iluminat cu formă organică vin din atelierul Mapason.

Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist19

De departe, obiectul de decor care încălzește cel mai tare atmosfera este rastelul pentru lemne de foc. O adevărată vacanță la munte e musai să aibă unul! Realizat din gips-carton, suportul are până și zilele săptămânii trecute calendaristic, ca nu cumva să te încurci pe timp de iarnă. 😉 Desigur, în realitate acesta are rol pur decorativ, însă transmite un fragment de poveste.

Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist5

Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist18

Scrisul caligrafic alb pe fundal negru și prezența lemnelor de foc dau un accent jucăuș bucătăriei amenajate grafic, riguros.

Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist16

Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist24

Pe cealaltă parte a peretelui, suportul de lemne este camuflat de un cuier, piesa de rezistență a holului de acces în apartament, de unde tragem cu ochiul și spre dormitor.

Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist25

Nordic prin combinațiile cromatice alb-bej-gri-pete de galben și placaj cu lemn, dormitorul îți dă o senzație de liniște și relaxare. Până și tabloul cu temă clasică, de deasupra patului, iluminat cu led, ne spune că aici timpul parcă se oprește în loc.

Amenajarea-ap_Brasov_Ovidiu-Grama_Designist12

În doar o lună și cu un buget de 16.000 de euro, un apartament ca oricare altul, dintr-un complex rezidențial nou, a fost transformat într-o oază aerisită, luminoasă, cu accente cool, pe care, cu greu, o lași să tânjească după proprietarii ei în restul anului, când nu vin în vacanță. Noi, cel puțin, nu am lăsa-o să ne aștepte prea mult. 😉

Fotografii: de Nicu Tacu

2 Comments

  1. Delia

    corpurile de iluminat seamana izbitor de mult cu secto: http://www.sectodesign.fi/

  2. Rux

    e foarte frumoasa si cozy amenajarea, dar as vrea sa vad si altceva inafara de galben si teal… Atat de folosite au fost in ultima vreme culorile astea incat nu mi se pare ca se mai diferentiaza cu mult un apartament de altul…

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed