Casa di Peroni și sentimentul de vacanță în plină toamnă

Zilele trecute, exact când ni se cuibărise mai bine în birou melancolia de toamnă, care ne spunea că nu mai e loc pentru planurile de călătorie, ne-a cuprins brusc sentimentul de vacanță. S-a întâmplat pe 5 octombrie, când am ajuns la evenimentul de lansare a noii Casa di Peroni, care a adus dolce far niente-ul italian în centrul Bucureștiului, la Linea/Closer to the Moon (Calea Victoriei 17), unul dintre cele mai rafinate new places in town. O să vezi și tu dacă ajungi acolo până pe 12 noiembrie: contribuie la asta și savuroasa cucina italiana, și noul tip de bere cu o rețetă unică, și cocktailurile pe care le poți găsi exclusiv la Casa din Peroni. Totul, în spațiul alb, în stil italian, când luminat difuz, când punctat de străluciri reci.

PeroniDacă anul trecut ți-am vorbit mai ales despre piesele de design expuse la Casa di Peroni, anul acesta punem accentul pe Il Gusto d’Italia și asta pentru că Peroni ne invită să explorăm gastronomic trei regiuni ale Peninsulei: zona de Sud cu rafinamentul de pe Coasta Amalfi şi binecunoscuta insulă Sicilia, zona de Centru alături de stilul inconfundabil al Toscanei și zona de Nord ce cuprinde Alpii italieni, Cinque Terre sau Lacul Como. De ce să alegi când ai atâtea bunătăți la dispoziție? 🙂 Împreună cu Chef Marco Magri, Peroni Nastro Azzurro a creat trei meniuri inspirate de ingredientele şi obiceiurile specifice fiecărei regiuni, care integrează atât preparate italiene, cât și reinterpretări ale acestora. Nu-ți face griji, elegantul design italian nu e exclus: își găsește locul în farfurii, fie că sunt pe masă sau pe…pereți 🙂 .

PeroniPeroniPrima regiune de pe lista culinară este Sudul Italiei, care a exportat cele mai multe feluri de mâncare din Peninsulă și pe care o poți descoperi până pe 15 octombrie. O să avem parte și de pizza, și de paste, și de tomate de Campania, și de ulei de măsline presat la rece în Puglia și busuioc proaspăt. Apropo, dacă vrei să te întorci și acasă cu un pic din gustul Italiei, o să ai la dispoziție și Il Gusto d’Italia Mercato, o expo-piață de unde sigur o să pleci cu meniul gata făcut pentru masa următoare.

Casa di PeroniPeroniDacă tot ți-am povestit la început de sentimentul de vacanță care ne-a cuprins încă de la intrare, trebuie să-ți spunem acum că la asta a contribuit și noua Peroni Ambra, creată exclusiv pentru vizitatorii de anul acesta. Fii gata: te teleportează direct în Liguria, în Nord-Vestul Italiei, de unde se recoltează Chinotto, un citric rar, autentic italian și ingredientul băuturii alături de Peroni Nastro Azzurro. Și un plus de prospețime, cât să îi facem în ciudă toamnei: se servește cu gheață și coajă de portocală, iar noi ne-am îndrăgostit de sticla-bijuterie, un mini obiect de design.

Casa di PeroniPeroni Piccola, pe care o cunoaștem de anul trecut, revine în Casa di Peroni și în 2017.

Peroni Unul dintre cele mai spectaculoase momente ale serii de deschidere a Casa di Peroni a fost prezentarea cocktail-urilor create exclusiv pentru noul meniu de Federico Riezzo, mixologist și Brand Ambasador Peroni. Firește, Peroni Nastro Azzurro este ingredientul cheie, în jurul căruia se înfășoară o multitudine de arome mediteraneene și nuanțe exotice, de la amărui și aspru la răcoritor și proaspăt.

PeroniPeroniȘi ca sentimentul de vacanță să prindă o formă, îți recomandăm să treci și prin zona de VR – 360º VIAGIO IN ITALIA. Ai la dispoziție trei zone ale Italiei pe care să le descoperi la pas 🙂 .

PeroniUite ce mai ai de bifat la Casa di Peroni până pe 12 noiembrie:

  • Ora d’Oro con Peroni Ambra – dacă urci pe Calea Victoriei 17  în fiecare seară după ora 19:00 și comanzi două Peroni Ambra, așteaptă-te și la un antreu.
  • Cinema Peroni – în fiecare duminică, lungmetraje clasice italiene sau scurtmetraje noi te ajută să (re)descoperi cinematografia italiană. Nu uita că trebuie să îți rezervi locul.
  • Workshop: Fare la propria pasta – înveți direct de la chef Marco Magri cum să te simți ca în Sicilia chiar dacă iei cina în propria ta bucătărie 🙂 .

Asta pentru că ”Viața e o combinație de magie și pasta”, cum spunea Federico Fellini.

Ci vediamo presto! PeroniFotografii: prin Casa di Peroni

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed