Case cu structură de lemn – Tendinţele din Vestul Europei sunt acum adoptate şi de români

În România, a rămas latentă prejudecata că o casă cu structură din lemn e mai degrabă o locuinţă temporară, şi nu una în care vor locui şi copiii copiilor tăi. În acelaşi timp însă, în Europa de Vest, foarte mulţi oameni aleg să își construiască locuințele din lemn, iar trend-ul este unul în creștere. Am fost curioşi să aflăm de ce aleg francezii, belgienii sau nemții să locuiască în case cu structură de lemn.

HoneyWood - Designist (5)Casă cu structură din lemn din Valenciennes, Franţa. Mai multe imagini din proiect aici.

Iată câteva dintre avantaje:

Pentru că sunt foarte eficiente energetic și asta înseamnă ani buni de facturi mici la căldură. Pentru că sunt rezistente la cutremure de peste 9 grade Richter, structura de lemn fiind mai flexibilă decât pereții din beton sau cărămidă. Pentru că sunt ecologice și sănătoase, folosind materiale naturale. Și nu în ultimul rând pentru că sunt mai confortabile, păstrând răcoare vara și căldură iarna.

HoneyWood - Designist (9)Casă cu structură de lemn, placată cu cărămidă, din Armantieres, Franţa. Mai multe imagini ale proiectului realizat de HoneyWood aici.

HoneyWood - Designist (6)

Unul dintre constructorii români de case pe structură de lemn, HoneyWood, a activat pe piața din Europa de Vest vreme de 10 ani, construind peste 150 de case în țări precum Franța, Norvegia sau Belgia. Dezvoltatorii vest-europeni au ales să construiască cu HoneyWood datorită calității lucrărilor și a seriozității de care au dat dovadă.

HoneyWood - Designist (8)Casă cu structură de lemn, construită de HoneyWood în Roubaix, Franţa (detalii aici).

HoneyWood - Designist (1)Proiect realizat de HoneyWood în Vanoverberghe, Franţa.

Casele construite de HoneyWood sunt realizate la standardele de calitate acceptate de clienții occidentali. Ele nu scârțâie și pot rezista vreme de câteva generații. Lemnul este importat din Germania, o țară în care construcțiile din lemn sunt la mare căutare. Odată adus la fabrica HoneyWood din Moinești (lângă Bacău), lemnul este secționat, prelucrat și montat la temperatură și umiditate controlate. Iar îmbinările componentelor casei sunt calculate de cele mai performante softuri de proiectare europene, până la cel mai mic detaliu.

HoneyWood - Designist (3) Restaurantul Engrenage, din Franţa, care găzduieşte şi un club de golf. Proiect construit de HoneyWood.HoneyWood - Designist (4)

Unul dintre cele mai importante avantaje ale caselor cu structură de lemn este rapiditatea construcţiei. Structura unei case de lemn poate fi ridicată într-o singură zi. Șantierul este complet nepoluant, lăsând în urmă iarba neatinsă și niciun maldăr de moloz. Nici nu are de unde să fie moloz pentru că toată structura de lemn e prefabricată și adusă pe șantier gata de montare.

HoneyWood - Designist (7)Casă cu structură de lemn construită de HoneyWood în Versmessen, Franţa: mai multe imagini din procesul de construcţie aici.

În condițiile în care grija pentru mediu a devenit din ce în ce mai importantă, casele pe structură de lemn reprezintă o soluție trainică și eficientă și pentru familiile din România care vor să își clădească un cămin actual şi primitor.

HoneyWood - Designist (1)O casă ca din poveşti, construită de HoneyWood în Eindhoven, Olanda. Vedeţi aici imagini din construcţie.

Fotografii prin HoneyWood.

4 Comments

  1. Recent am avut o discutie cu un constructor de la noi, fiind si eu in cautarea unei case
    Pur si simplu a zis ca desi a construit 3 case de acest gen in zona Snagov, case in care a investit multi bani, 2 le-a vandut fara profit si una sub pretul contructiei pentru cerere nu era si el nu isi permitea sa mai ramana cu el in “magazin”

  2. […] Poți citi despre casele cu structură din lemn și despre tendințele din Vestul Europei care sunt adoptate acum și de români aici. […]

  3. Eu sunt de parerea ca problema caselor cu structura de lemn pe piata locala se trage de la saracia populatiei. Marea majoritate a viitorilor proprietari de case din lemn se confrunta cu lipsa banilor, fapt pentru care practic obliga constructorii sa faca rabat la calitate, iar unele firme – pentru a nu pierde clientul – accepta sa utilizeze materiale de calitate slaba sau termoizolatie insuficienta, compromitand astfel imaginea formata despre acest tip de locuinte

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed