Căsuța cu iarbă pe acoperiș, pierdută printre “dunele” de pe coasta Danemarcei

Cât de mare ar trebui să fie casa de vacanță ca să te simți în vacanță? Noi zicem că nu dimensiunile contează, ci peisajul. Iar pe mood-ul tomnatic de azi ni s-a lipit de retină această căsuță ca-n povești, pierdută printre dunele de pe coasta de nord a Danemarcei.

5Casa de vacanta - Danemarca - Designist

Cu urme proaspete de ploaie pe terasă, cu iarbă arămie în jur, cu câteva detalii marine (geamanduri și un colac de salvare) și cu doar 40 de metri pătrați. Dacă nu ar fi fost acoperișul verde, povestea nu ar fi fost la fel de frumos închegată, iar asta se vede mai ales prin comparație cu căsuțele vecine – răzlețe, cochete și ele, dar nu la fel de organic integrate în peisaj. De la distanță nu prea știi unde se termină dunele și unde începe cabana.

3Casa de vacanta - Danemarca - Designist 4Casa de vacanta - Danemarca - Designist 6Casa de vacanta - Danemarca - Designist 7Casa de vacanta - Danemarca - Designist

Nu e vorba de o construcție foarte veche, deși acoperișul cu gazon a funcționat timp de sute de ani în această zonă. Cabana a fost construită în 1987, însă, pentru că în ultimii ani s-a vorbit foarte mult de revenirea la materiale și tehnici tradiționale, proprietarii au și pus în practică moștenirea și și-au izolat și mai bine casa. Sub stratul de gazon stă cel mai probabil o foaie de metal, care impermeabilizează acoperișul. În rest, a fost folosit lemnul de mesteacăn.

Și pentru că pe coasta Danemarcei vântul nu doar se joacă cu iarba, construcția a fost ușor retrasă între dune.

10Casa de vacanta - Danemarca - Designist 11Casa de vacanta - Danemarca - Designist

2Casa de vacanta - Danemarca - DesignistInteriorul este cât se poate de simplu amenajat, ochii stau oricum pe ferestre… Un exemplu de austeritate practică, cu mult lambriu de lemn lăsat natur sau vopsit alb, de urmat și pentru mica ta casă de vacanță. Fără prea multe decorațouni, fără briz briz-uri, ca privirea și mintea să se liniștească în fața naturii.

8Casa de vacanta - Danemarca - DesignistBucătăria deschisă spre living. Alb, lemn și nimic mai mult. 🙂
9Casa de vacanta - Danemarca - Designist

1Casa de vacanta - Danemarca - Designist

Iar dacă vă interesează să investiți pe coasta de nord a Danemarcei, cabana tocmai a fost scoasă la vânzare. Prețul 195,000 de dolari. Ne spuneți dacă vă mutați, da? 🙂

Fotografii: via Small House Bliss

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed