“Căsuța din copac” cu cei mai prietenoși monstruleți desenați

Sigur ne-ai mai auzit vorbind despre Serebe alias Alexandra! Poate îți amintești expoziția ei de la Control, de acum câțiva ani, sau ai revăzut-o cu ocazia Made in RO – Târg de design românesc. Desenele ei sunt foarte vii, colorate și dinamice – indiferent de ce personaje creează. Așa că nu mare ne-a fost mirarea când am descoperit că a acceptat să facă parte dintr-un proiect provocator de ludic: personalizarea unei “căsuțe din copac”, visul oricărui copil, mic sau mare. 🙂

Casuta-in-copac_Serebe_Designist2

Povestea începe simplu, ca-n filmele americane, cu un bunic, doi nepoți, Sebi&Rory, și o dorință din copilărie. Bunicul și-a luat inima în dinți și s-a hotărât că este momentul să-și îndeplinească visul de o viață: construcția unei căsuțe la înălțime. Și, ce prilej mai bun decât acela de a oferi acest cadou inedit celor doi năzdrăvani care îi înseninează viața. Zis și făcut! Au planificat construcția plecând de la o joacă într-un caiet de matematică, iar când au căutat un artist-grafician să le personalizeze proiectul, norocul le-a scos-o în cale pe Serebe, cu adhd cromatic-simptomatic. Ce a ieșit este, în mod clar, o operă de artă abstractă pe înțelesul copiilor. 🙂

Casuta-in-copac_Serebe_Designist3

“Am pornit de la un plan desenat pe un caiet de matematică, povestind în jurul focului, în foișorul din vecinătate, și am ajuns la pereți curbați construiți cu coaste, ca la producția de ambarcațiuni, fibră de sticlă și personaje desenate. Ne-am gândit să contactăm un graffer, iar prin Anca, de la 441 Design Studio, am avut norocul să o găsim pe Alexandra alias Serebe, care ne-a minunat cu compoziția personajelor create de ea,” aflăm chiar de la bunic.

Casuta-in-copac_Serebe_Designist

“Am primit un mesaj pe facebook în care eram întrebată dacă sunt interesată să desenez o căsuță din lemn în copac, așa că am sărit în sus de bucurie și am acceptat. Mereu mi-am dorit să desenez o căsuță și, când am văzut cum arată, nu am putut refuza proiectul,” povestește Alexandra.

Casuta-in-copac_Serebe_Designist4

Casuta-in-copac_Serebe_Designist7

“Mi s-a dat mână liberă așa că am dat iama în magazinul de spray-uri și am cumpărat cele mai aprinse nuanțe de culoare. Cum căsuța era făcută pentru doi micuți, am desenat cei mai prietenoși monstruleți care mi-au venit în cap”, ne spune Serebe entuziasmată.

Casuta-in-copac_Serebe_Designist10

Monstruleți veseli, culori vii, interacțiune ușor abstractă pe toate planurile, între elefănței roz, peștișori aurii, un pinocchio cu nas de morcov sau pisici fugind după albine.

Casuta-in-copac_Serebe_Designist9

Casuta-in-copac_Serebe_Designist13

Căsuța a fost proiectată și realizată de CorpConstruct, din lemn de rășinoase, fiind izolată termic și fonic. Este formată dintr-o cameră de 2,5 x 2 metri, cu paturi supraetajate, un birou și spatiu pentru depozitarea jucăriilor (uimitor de spațioasă!), o terasă de 3 x 2,5 de metri aceesorizată cu groapă de nisip, sfoară marinărească și tobogan. Cu alte cuvinte, un loc de joacă autosuficient, perfect pentru zilele cu soare, dar și pentru teme sau activități indoor.

Casuta-in-copac_Serebe_Designist8

Casuta-in-copac_Serebe_Designist16

Personajele Alexandrei prind viață, nu doar prin colorit sau acțiuni, ci și prin lumea magică și inofensivă a imaginației pe care o reprezintă din plin.

Casuta-in-copac_Serebe_Designist18

“A fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am avut vreodată și prima oară când am lucrat pe schelă. Yay me!” a concluzionat Alexandra. 🙂

Casuta-in-copac_Serebe_Designist19

Vorba cântecului: “să fii copil e un lucru serios, nimic pe lume nu e mai frumos!” 😉

Fotografii: prin Serebe

One Comment

  1. marian

    Pop-Art-ul asta e pentru copii “mari”, in niciun caz nu-i pentru pusti

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed