Căsuțe pentru păsări care-ți fac curtea mai frumoasă

Buhaus, căsuța creată de Bogdan Moga, pentru o mică bufniță din București, ne-a făcut să căutăm alte mici splendori care fac și viața păsărilor, și curtea sau casa ta mai frumoase.

Buhaus - Bogdan Moga - Designist (4)Povestea lui Buhaus, căsuța made in RO, o citești aici.

Preferatele noastre internaționale sunt: căsuțele Google, create de designerul taiwanez shu-chun hsiao, pentru a marca locul păsărilor pe harta orașului, așa cum oamenii se ghidează după icon-urile hărților Google.

Casute pentru pasari - Designist (8)

Casute pentru pasari - Designist (6) Casute pentru pasari - Designist (7)O căsuță pentru păsări care se confundă cu țigla acoperișului: design Klaas Kuiken. Păsările nu prea mai sunt lăsate azi să-și facă cuib sub acoperiș, motivele sunt multe: că murdăresc fațada, terasa etc. Astfel designerul olandez a construit căsuța pe o bucată ondulată de țiglă, ceea ce lasă loc la interior și pentru cuib.

Casute pentru pasari - Designist (5)

dakpan7

Foarte important când alegi și montezi o căsuță pentru păsări e să nu rănești copacul. Designerii s-au gândit la ancorări ușoare, ce pot fi mutate rapid, ce nu afectează scoarța sau ramurile pomilor.

Casute pentru pasari - Designist (12) Casute pentru pasari - Designist (13)Căsuțe modulare pentru păsări, design Andreu Carulla Studio. Le găsești aici.

Casute pentru pasari - Designist (14)

Căsuța cu socializare inclusă, design Plywood Office:

Casute pentru pasari - Designist (9)

Cele mai decorative sunt Attic, design Studio Chad Wright. Designerul american a creat “penthouse-uri” pentru păsări, de diferite înălțimi. Pot sta și pe iarbă, pentru că au o bază din ciment care le stabilizează.

Attic-by-Studio-Chad-Designist Casute pentru pasari - Designist (10)

Revenind la soluții eco, cum faci o căsuță pentru păsări dintr-o conservă de tablă? Ne arată designerii de la InDezign.

Casute pentru pasari - Designist (16)

Casute pentru pasari - Designist (1) Casute pentru pasari - Designist (2)

În final, pentru că am rămas cu gândul la căsuțe, le-am asortat o cutie poștală pe măsură, născocită de designerii australieni Playso. O găsești aici.

Casute pentru pasari - Designist (3) Casute pentru pasari - Designist (11)

Fotografii: prin studio-urile de design și brandurile menționate în articol

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed