Ce poți face din cartoane de ouă

 

Lumea în care trăim este într-o continuă schimbare, iar alegerile pe care le facem sunt de scurtă durată. Tendințele sunt altele de la anotimp la anotimp, suntem bombardați cu informații pe care de multe ori nu le putem duce. Nimic nu este permanent și nu ne poate garanta loialitatea supremă față de un anumit obiect. Și uite cum se nasc ideile care ne arată cum decât să tot cumperi, mai bine să tot transformi.

Lampa Trash Me, creată de Victor Vetterlein și produsă de brandul danez &tradition, pare că te invită pe față s-o arunci la gunoi, când de fapt mesajul este s-o reciclezi atunci când nu-ți mai folosește și te plictisești de ea. (Acum, între noi fie vorba, nu cred că m-aș plictisi niciodată de lampa asta).

Lampa este făcută din hârtie reciclată, aluminiu și MDF. Dimensiuni: H 524 x L 254 x l 165 mm.

Mai bine un produs efemer, pe care să-l poți transforma – aceasta este ideea care stă la baza designului. Lampa este astfel concepută încât s-o poți dezasambla rapid și să folosești cartonul pentru a crea altceva.

Pentru Smart Egg Lamp, designerii de la Joon&Jung doar au înlocuit ouăle de… fermă cu unele din sticlă, cu LED-uri. Lampa poate funcționa și cu becuri electrice obișnuite.

Iar dacă vrei o lumină difuză și ușor misterioasă, ai închis cutia și gata. 🙂 Nu știu câtă lume ar face o astfel de alegere la noi sau oriunde, dar știu câțiva oameni care și-ar pune pe noptieră acest carton de ouă luminos. Iar cu mine deja suntem mai mulți. 🙂 Ție cum ți se pare?

Display-ul lui Paper Alarm Clock este acoperit cu pânză, filtrând LED-urile.

Cine mai are ceas deșteptător în ziua de azi, când toată lumea doarme cu telefonul mobil lângă cap? Totuși, dacă ești mai nostalgic din fire și ai prin casă un ceas din acela vechi din plastic, îl poți trimite designerilor de la Joon&Jung pentru o transformare spectaculoasă.

Butoanele mecanice au interfață printată pe carcasa din carton

Conceptul este de a invita oamenii să recicleze, astfel că ceasul tău din plastic, poate ajunge, sub o altă formă și cu un cablu de alimentare îmbrăcat în material textil, la un alt utilizator, care îl va folosi. Cartonul este din hârtie reciclată, decupată exact pe forma și dimensiunea ceasului.

Designerii Dan Hochberg și Odelia Lavie au experimentat și ei cu pasta de hârtie din care se fac cofrajele de ouă și uite ce le-a ieșit: o măsuță de cafea cu două taburete, care sunt suficient de rezistente pentru a susține greutatea unui adult, și un ceas de perete. Via

Totul este măsurat la milimetru, pentru ca foaia de geam să fie perfect protejată de marginile din carton. Mobilier transportabil, biodegradabil și reciclabil.

 

One Comment

  1. RalucaM

    Sunt misto ideile, dar nu cred ca pe la noi oamenii sunt pregatiti pentru cartoane de oua in afara frigiderului :))

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed