Ne căţărăm pe cel mai fantezist perete

Arhitecţii de la Nendo (Japan) au găsit cea mai spectaculoasă şi minunată soluţie de a personaliza un spaţiu care se întindea între cele două etaje ale unei săli de fitness din Tokyo. Dacă mai adăugăm şi că sala se află într-unul din cele mai preţioase cartiere ale oraşului, presărată cu design şi fashion boutiques, alegerea nu pare chiar întâmplătoare.

Iar ideea lor fantastică a fost asta: să transforme studioul intermediar dintre etaje în cea mai şic invitaţie şi preview la ce urmează: sport! Dar nu oricum, but in a designist and fashionable way, cu motto-ul “becoming beautiful through movement”. – scuzaţi japoneza 🙂

Într-un singur loc am mai văzut aşa ceva: în tunelul prin care cade Alice în Ţara Minunilor (iată şi imaginea). Şi, exact ca pereţii dilataţi de timp ai tunelului spre văgăuna lui Rabbit, şi acesta este vălurit fantezist, ca o foie de carte. Ar trebui să-i spunem lui Tim Burton să reia scena, incluzând ceva şi din ideea arhitecţilor – poate mai multe rame, de exemplu 😉

Da, te poţi căţăra pe perete (cu ceva asigurări suplimentare). S-au gândit la prize, puncte de sprijin etc. doar că acum sunt înglobate în rame, colivii, etajere, trofee şi alte accesorii de înfrumuseţare interioară.

Nu sunt mare fan căţărat (în primul rând pentru că nu prea mi-a ieşit şi am senzaţia că mă uit la mine ca la o muscă pe perete :), dar, dacă aş vedea o sală de fitness aşa, parol că aş încerca, doar de dragul de a pipăi ramele şi a mă agăţa de colţurile lor ca-ntr-un vis mare, fantastic şi alb. La boutique gym aş merge oricând, doar să pot să urlu esteeee!

Via Dezeen

2 Comments

  1. Iulia

    Very cool. I like it!

  2. Mădălina Georgescu

    happy 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed