Ce se mai coace în design

Unde oare puteam să întâlnim câteva inovații mai interesante decât la The Bakery Studio? Studioul, care se află în Tel Aviv, este compus din doi parteneri, atât de viață, cât și de profesie, Ran Amitai și Gilli Kuchik, absolvenți ai secției de design industrial din cadrul Academiei de Artă și Design Bezalel, din Jerusalim.

Crezul lor artistic este experimentul, joaca manuală cu materialele, cu formele și tehnologia, însă atât cât producția de masă o permite. Sunt convinși că între aceste granițe se mai poate naște un stil, un limbaj vizual și o estetică nouă.

Seria carismatică, Elastic Wood, a fost concepută prin utilizarea tehnicii de modelaj: două materiale separate, unite pentru a forma o componentă de coeziune, capabilă să transforme o singură placă într-un obiect tridimensional, în acest caz, un scaun funcțional. Proiectul vizează ideea de articulaţii flexibile, prin combinaţia neobişnuită dintre lemn şi material elastic.

Ajungem la gama de fotolii Industrial Upholstery, care reflectă o explorare a noilor modalități de a tapița mobilierul. Inovația abordării este o logică industrializată: materialul tapițeriei devine și structura șezutului, acesta fiind întărit cu poliuretan de diferite densități și umplut cu spumă poliuretanică pentru confort.

Colecția următoare se numește Nature of Material. Nu este un nume metaforic, deci trebuie luat ad litteram. Se explică astfel: fiecare piesă de mobilier este formată din foi de aluminiu, tăiate și dimensionate perfect pentru ca împăturite să reflecte pe de o parte simetria perfectă a formelor origami, iar pe de cealaltă formele naturale ale materialului. Astfel, picioarele sunt perfect geometrice, în timp ce forma curbată a șezutului este de fapt reacția aluminiului la plierea bazei.

 

Foto prin www.bakery-design.com

Întâlnirea noastră cu “brutăria de idei noi” a fost anul trecut, în cadrul Sallone Satellite, la Milano, unde cele mai proaspete creații ale lor ne-au atras prin culori și linii și ne-au cucerit de-a dreptul prin lejeritate și comoditate. Le dăm nota zece pentru noua estetică, iar pentru final v-am păstrat o veste bună: produsele Bakery pot fi comandate și în România prin magazinul on-line, la prețuri… nu chiar exagerate. 🙂

One Comment

  1. Imi plac la nebunie scunele/fotolii de la Industrial Upholstery! Mi-ar placea sa am in bucatarie o masa alba cu 3 scaune de genul asta intr-o culoare (de ex. fistic) si al 4-lea intr-o culoare contrastanta (roz intens) 😀

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed