Cel mai tonic apartament din București

Cel mai tonic apartament din Bucuresti designist 12

Este un proiect finalizat în 2008 și poartă semnătura designerului Agnes Lukacs. Nu este deloc o surpriză având în vedere ultima sa colecție – Geometric Love, care radiază culoare. Am adăuga că este și cel mai pop art din câte am văzut până acum, un univers în care multe elemente ne amintesc de anii ’60 americani, dar și italieni (Vespa 50 pictată pe peretele din baie ne-a uns pe suflet), și nu în ultimul rând de campaniile publicitare ale echipei de creativi conduse de Don Draper, misteriosul personaj din serialul Mad Men.

Cel mai tonic apartament din Bucuresti designist 13Designerul Agnes Lukacs și noua sa colecție de mese din lemn și metal.

Când designerul întâlnește clientul ideal

Când a întâlnit-o pe Luminița, gazda noastră, Agnes nu știa exact la ce să se aștepte. Știa că petrece foarte mult timp la job și că vrea să aducă confortul unui boutique hotel la ea acasă. “Când i-am făcut propunerea, destul de îndrăzneață, zic eu, având în vedere natura mai conformistă a multor amenajări din România, aveam un feeling că o să-i placă. Și așa a fost, totul a mers șnur. Am descoperit o persoană deschisă la nou, la culoare, la un touch de altceva și de altfel, care iubește designul contemporan, care a dorit și a avut curajul să investească în piese de design pentru a avea apartamentul la care visa de mult timp”, ne spune Agnes.

Cel mai tonic apartament din Bucuresti designist 03

Tabloul din dining a fost printat pe pânză.
În dreapta îl vedem pe Puppy de la brandul Magis, design Eero Aarnio.

Cel mai tonic apartament din Bucuresti designist 04Fotoliul Tongue este de la brandul Artifort, un design creat în 1967 de
celebrul Pierre Paulin. 

Cine locuiește în acest apartament?

Luminița Vlad este gazda noastră primitoare și veselă. Dacă nouă, de cum am intrat, apartamentul ne-a amintit de un munte de macarons Madame Lucie sau de multe cupcakes colorate, Luminița se simte aici uneori ca într-o gelaterie degustând tot felul de șerbeturi fructate. Ceea ce într-un fel face și la job, pentru că, încă de când era studentă (de la 22 de ani!!) este directorul general al fabricii de conserve Leader International, pe care a reușit s-o aducă pe locul I între producătorii locali de conserve de fructe și legume.

Cel mai tonic apartament din Bucuresti designist 02 Comoda L2 (stânga), este de la Asplund, iar canapeaua este Zanotta. Mocheta din întregul apartament este de la Carpet & More. Corpurile de iluminat sunt de la YaU.

Cel mai tonic apartament din Bucuresti designist 01

Amenajarea a durat 3 ani on and off. Încet, dar sigur.

Acesta este și principiul după care Luminița se ghidează și în viață, și la serviciu: mai bine faci pași mici, ai răbdare, se așază ideile și vezi cum e mai bine să acționezi. Pentru ca interiorul să arate așa cum îl vezi în fotografii, apartamentul, aflat într-un bloc construit de arhitecții lui Ceaușescu prin anii ’80, a trecut și prin câteva modificări (nu fără peripeții), ca să fie mai spațios și mai luminos.

Cel mai tonic apartament din Bucuresti designist 05Storurile Christian Fischbacher au fost comandate la Eclaude. Ceasurile Mozia sunt din foaie de oțel, iar designul este semnat de Diamantini & Domeniconi.

Au fost lărgite ferestrele la schimbarea lor cu geam termopan, iar unul dintre balcoane (foarte mic de altfel și nepractic) a fost înglobat la interior, spațiul său devenind ulterior dressing. O modificare care a întârziat avansarea lucrărilor, pentru că dormitorul se inunda constant de la apa de ploaie. Aici a intervenit însă experiența Luminiței care trecuse printr-un alt șantier, mult mai dificil, de data asta la fabrica pe care o conduce. A aplicat acasă aceeași soluție care funcționase și la fabrică pentru o problemă similară.

Cel mai tonic apartament din Bucuresti designist 06 Apoi a mai fost un hop de trecut, care, din nou, a mâncat timp. Odată schimbate instalațiile electrice și termice și montată centrala termică de apartament, au descoperit că nu se puteau conecta la țeava de gaze, pentru că aceasta nu exista în bloc. Vă imaginați că au urmat drumuri, aprobări, verificări și tras țeavă de gaze de la parter până la etajul 7.

Cel mai tonic apartament din Bucuresti designist 07Patul Highlands  este de la Moroso.
Design Patricia Urquiola. 

Dar toate s-au dus. Acum Luminița are un loc pe care să-l numească “acasă”, apartamentul ei cum altul nu-i în București, plin de viață, de culoare, de texturi moi și pufoase. Din 2008, de când este finalizat, vine mai des în București (fabrica pe care o conduce se află la Caracal) și îi place să zăboveacă aici cu nepoțica ei.

Cel mai tonic apartament din Bucuresti designist 08Un colț din dormitor

Cel mai tonic apartament din Bucuresti designist 10Baia este o bomboană fondantă! Obiectele sanitare sunt de la A[r]telier Design, iar peretele, ca și cel din bucătărie, este pictat de artistul Boti, un bun prieten al lui Agnes, care desenează pereții amenajărilor ei.

Cel mai tonic apartament din Bucuresti designist 11

Fotografii: designist.ro, Cornel Lazia

Toate drepturile asupra fotografiilor realizate de designist.ro și textului aparțin designist.ro.
Orice reproducere sau preluare nu poate fi făcută decât
cu acordul nostru. All rights reserved.

3 Comments

  1. […] unui apartament din București, cu tablou pop-art. La tine în dormitor poate sta o fotografie a voastră, printată pe pânză, […]

  2. […] unui apartament din București, cu tablou pop-art. La tine în dormitor poate sta o fotografie a voastră, printată pe pânză, […]

  3. […] Poți avea și un spațiu de lucru mai casual… pentru perioade scurte de lucru de acasă. Pe scurt, poți să lucrezi și pe jos, dintr-un fotoliu sau pouf comod, mai ales dacă întreg spațiul este mochetat. Te simți ca la iarbă verde! Totul în acest apartament este foarte tonic, iar “zona de studiu” este alcatuită dintr-o masă rotundă și un fotoliu Tongue, design Pierre Paulin. Povestea apartamentului o găsești aici. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed