Christmasworld. Paperworld. Creativeworld. 3 saloane de neratat la Messe Frankfurt

La mijlocul lui septembrie am fost invitați la Budapesta la o conferință de presă despre ChristmasworldPaperworld și Creativeworld – saloanele de neratat organizate de Messe Frankfurt la începutul lui 2015, între 30 ianuarie – 3 februarie. Dacă vrei să fii la curent cu tendințele din lumea accesoriilor și decorațiunilor pentru Crăciunul 2015, a produselor ce au legătura cu hârtia (din domeniul packaging, birotică, printing, graphic design etc.) sau a produselor mai creative (de folosit în proiecte artistice sau artizanale, DIY etc.), îți recomandăm să-ți rezervi de pe acum cazarea la Frankfurt.

besucher002

Cele 3 târguri specializate, Christmasworld, Paperworld și Creativeworld, au loc în același timp și în același loc – Messe Frankfurt. Dacă vizita la Frankfurt însemna până acum pentru tine trecerea în revistă a noutăților din domeniul mobilierului, acum ești invitat să descoperi trendurile din lumea accesoriilor, a produselor ce au legătură cu hârtia și a articolelor destinate proiectelor artistice și hobby-urilor creative.

Conferinta Christmasworld - Paperworld - Creativeworld - DesignistConferința de la Budapesta despre noutățile Christmasworld, Paperworld și Creativeworld.

Ce ne-a plăcut în formula expozițională prezentată de Eva Olbrich – director Christmasworld  și Michael Reichhold – director Creativeworld & Paperworld a fost tocmai accentul pus pe interactivitate, pe plusul de valoare din experiența vizitatorilor, dar și a expozanților. Nu vii doar să vezi produse și producători inovatori, din toată lumea, ci fiecare dintre cele 3 saloane include spații de discuții pentru profesioniști și publicul larg, conferințe, competiții de design, câte un trend show, set-up-uri special create etc. Pe scurt, un cadru în care tendințele nu sunt doar expuse, ci și dezbătute de profesioniști avizați ce vor să intre în dialog cu tine.

christmasworld_ps08

Christmasworld: Seasonal Decoration at its best

Pentru că e acel moment din an în care orașele se pregătesc de Crăciun, începem cu prezentarea Christmasworld. De ce o expoziție dedicată decorațiunilor de Crăciun în ianuarie? Pentru că atunci se stabilesc contactele și tendințele pentru Crăciunul următor, ca până în septembrie 2015 produsele să ajungă în vitrinele și rafturile magazinelor.

La Christmasworld vei descoperi, de fapt, accesorii și pentru alte perioade ale anului (mai mult sau mai puțin festive), însă focusul va fi Crăciunul. Mai jos, o minilistă a atracțiilor acestei secțiuni. Găsești toate informațiile pe christmasworld.messefrankfurt.com și pagina de facebook.

christmasworld_ps20

Atracțiile Christmasworld 2015:

  • Christmasworld Trend Show, unde se impun culorile și materialele pentru sezonul 2015-2016. Motto-ul acestei ediții va fi “Stories to be told”.
  • “The Ice Hotel”: un set-up special, semnat de Rudi Tuinman și Pascal Koeleman – 2dezign, care te va face să vrei să stai cât mai mult în interiorul lui, unde vei descoperi accesorii și noutăți de sezon, în ciuda aspectului… de gheață. Suntem foarte curioși cum va arăta.
  • Decoration Star Innovation Award este premiul care se va acorda și cu această ocazie celor mai inovatori dintre expozanți, la secțiunile: Christmas Star (produse și accesorii pentru Crăciun), Seasonal Star (produse și accesorii pentru diverse momente festive ale anului) și Promotion Star (pentru felul în care au ales să se promoveze).
  • Christmasworld Forum este, cum spuneam și mai sus, cadrul dedicat discuțiilor & conferințelor pentru profesioniști și public. Include și Webchance Academy – conferințe despre avantajele unei comunicări eficiente în online, pentru că, așa cum spun și organizatorii, importanța prezenței în online nu mai poate fi ignorată.

cwnewstalgia_ps05Accentele speciale ale acestei ediții Christmasworld vor mai fi Floral Fascination – exemple de design și artă florală ce reinterpretază Crăciunul; dar și “made in Germany” – produse și accesorii ce vin de la producătorii și artiștii germani.

Și, pentru că la fiecare dintre cele 3 târguri competițiile se țin lanț, pe lângă Decoration Star Innovation Award (dedicată expozanților), organizatorii au mai anunțat:

  • Christmas Garden Market Competition la care participă magazine și centre specializate pe amenajarea grădinii din Germania, Austria, Elveția, Olanda. Mai multe aici.
  • Și, o noutate: Best Christmas City. La Christmasworld, vom afla care a fost cel mai frumos oraș decorat de Crăciun din Germania: www.bestchristmascity.de

Știai că, în 2014, la Christmasworld au fost și 3 expozanți din România? Suntem curioși dacă vor fi mai mulți anul acesta la târgul care nu ratează nici un aspect al Crăciunului și decorațiunilor de sezon.

christmasworld_ps63Paperworld: o lume cu și despre hârtie

Cu motto-ul “Always different”, Paperworld s-a impus deja ca o platformă internațională unde se întâlnesc producători din domeniul biroticii, packaging-ului, printing-ului, producători ai instrumentelor de scris și accesoriilor ce au legătură cu hârtia (sub toate formele lor). Aici vei găsi de la ultimele noutăți și trenduri pentru accesoriile de birou, până la genți cool, postcard-uri și felicitări inedite, alături de cele mai noi instrumente de scris și imprimat.

2014_Paperworld trend009

Atracțiile Paperworld 2015:

Și aici te așteaptă un Trend show, dar și o secțiune specială: Mr. Book & Mrs. Paper, unde vei descoperi asocieri ingenioase între cărți și produse de papetărie, de împachetat, consumabile etc. Tema acestei ediții o reprezintă conturarea unui Allseasons Bookstore, în cadrul căruia vei găsi 12 set-up-uri (Worlds of the Seasons) ce redau culorile anotimpurilor prin mixul de cărți și alte produse asortate (de papetărie, de împachetat, consumabile, instrumente de scris etc.). Tot în cadrul Allseasons Bookstore va fi și un Gifts Gallery.

2014_Paperworld

Pe lângă Competiția de design a acestei secțiuni (Greetings Cards Design Competition), nu am rata demonstrația live Let’s wrap!, unde o vei vedea în acțiune pe expertul internațional Arona Khan. Practic te poți uita peste umărul ei în timp ce împachetează super ingenios cadouri.

2014_Paperworld

O altă zonă de interes este BMWi Promotional Area for Young Innovative Companies – aici vei cunoaște companiile noi, la început de drum, selectate pe criteriul inovației, ce stabilesc contacte cu producători și reselleri cu experiență.

Știai că, în 2014, la Paperworld au participat și 5 expozanți din România?
Găsești toate informațiile pe paperworld.messefrankfurt.com și pagina de facebook.

PW_Trend_emotional-path Exemple de asocieri și trenduri expuse la PaperworldPW_Trend_expressive-way

Paperworld Plaza Academy este de departe cea mai importantă noutate a acestei ediții Paperworld 2015. Va fi o nouă platformă, mult mai interactivă, de întâlnire și socializare între producători, reselleri și public. Aici vor fi dezbătute teme importante pentru industrie: despre marketing, trenduri, motivație vs. inovație, direcții, comportamente ale pieței, vânzări. Toate conferințele vor fi traduse și în limba engleză. Tot la Paperworld Plaza Academy vor fi anunțate anual cele mai importante premii din industrie.

Plaza Lounge PW_Gesprachsgruppe PW_Messegesprach 58876_PW_Mappe_Erstkontakt.indd

Creativeworld: intrăm pe terenul creativității

Creativeworld este, clar, salonul în care probabil am petrece muult timp. Pentru că aici găsești accesorii, materiale și instrumente pentru hooby-uri creative, proiecte ingenioase, artistice, DIY, cu aplicații și în decorul de acasă, dar și în aspecte ce țin de design (graphic design, design textil, design de bijuterie). Motto-ul salonului este “Always a surprise.”

creativeworld_trendschau001

În prezentarea Creativeworld, directorul Michael Reichhold glumea despre cum fotografiile surprinse aici demonstrează că oamenii creativi sunt cei mai fericiți. 🙂 Tot el spunea, la conferința de la Budapesta, că este și salonul unde simți o vibrație, o energie aparte.

creativeworld_trendschau003

Trend show-ul Creativeworld nu trebuie ratat și nici competiția de design Pillow fight (unde se întrec cele mai creative perne decorative). De asemenea, la Creativeworld sunt organizate multe workshop-uri, tocmai pentru a experimenta și interacționa cu materialele și instrumentele prezentate.

creativeworld011

Trebuie trecut și pe la Creative Talks, dar și la Creative Hands, unde focusul va fi pe textile și va exista și un premiu pentru design textil.

Găsești toate informațiile pe creativeworld.messefrankfurt.com și pagina de facebook.

creative_impulse001 creativeworld_trendschau005

Biletul pentru un salon îți asigură accesul la toate trei. În plus, noutățile expuse la ChristmasworldPaperworld și Creativeworld se vor completa oferindu-ți o perspectivă completă asupra trendurilor și furnizorilor internaționali. Notează-ți în calendar datele 30 ianurie – 3 februarie 2015, la Messe Frankfurt.

Fotografii: prin Messe Frankfurt

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed