Cine spune că aburul învinge albul în baie sau bucătărie?

Dacă te-am întreba cum îți recapeți energia după o zi agitată, stresantă și cam frustrantă, credem că sunt șanse mari să ne răspunzi cu scenarii care au loc fie în bucătărie – după ce ți-ai gătit niște comfort food aburind, – fie în baie – cu o cadă plină cu apă fierbinte, în care să dizolvi toată încordarea. Dar dacă am interveni un pic și ți-am spune că trebuie să te imaginezi într-o bucătărie sau o baie cu pereți albi? Te-ai simți la fel de confortabil sau te-ai stresa și mai mult gândindu-te la cum ar arăta după atâta umiditate, ba chiar și mucegai? Noi zicem să te relaxezi în continuare: aburul nu învinge albul. Pregătește-te, un nou episod al serialului #MagiaAlbului feat. savana e pe cale să înceapă ? .

umiditate

Știm, dacă îți place să gătești sau te relaxezi adeseori în cada cu apă fierbinte, albul nu e o culoare pe care să o iei în calcul pentru baie sau bucătărie. Prea multe șanse la transformări neplăcute din cauza aburului permanent și a predispoziției la mucegai. Așa că a venit momentul să-ți demontăm încă o prejudecată și să-ți arătăm că albul se potrivește foarte bine și în încăperile funcționale. Folosim ca argumente proiecte de amenajare în care bucătăriile și băile sunt vopsite cu mult alb și profităm de ocazie ca să-ți povestim despre vopseaua savana superlavabilă pentru baie și bucătărie, cu Teflon™, rezistentă la umiditate și mucegai.

Începem în forță: nu doar o baie albă, dar o baie albă pentru doi băieței! Am găsit-o într-o mansardă amenajată de designerul Martine Claessens, un proiect de care s-a ocupat împreună cu proprietarii La Maison, Cristina și Patrick Zelmat. Ne-a plăcut mult tabloul mic, cu cadă retro, care lărgește perspectiva. 

Tehnologia Teflon™ este, de altfel, responsabilă de contracararea efectelor umidității și mucegaiului. Așa cum îți povesteam și aici, despre rezistența la pete și murdărire, vopseaua fixează stratul de vopsea și îți permite să speli pereții simplu și în mod repetat fără să riști să le diminuezi strălucirea pentru că lasă pereții să respire. Reține, însă: ca să obții rezultate maxime, trebuie să intervii rapid, imediat ce observi urme lăsate de umiditate și mucegai.

O insulă în mijlocul bucătăriei nu ne este la îndemână într-un apartament obișnuit, dar dăm nota 10 pentru pereții albi care o înconjoară.

Mica bucătărie deschisă din apartamentul din centrul Bucureștiului amenajat de Anna Chițan (Annnterior) a pus în balanța cromatică pereții albi și tavanul asemenea, pe de-o parte, și peretele acoperit cu monede aurii de deasupra blatului de lucru, de cealaltă parte. 

Poți să aplici savana superlavabilă cu Teflon™ în orice spații cu umiditate mare (băi, bucătării, subsoluri, demisoluri), indiferent de materialele din care sunt făcuți pereții interiori și tavanul: gleturi, gips-carton, tencuieli de var și ciment, beton și alte suporturi minerale.  

O bucătărie cu linii drepte și sobre și aer suedez, în care pereții albi îți lasă loc pentru accesorii cu efect scenografic. 

Chiar dacă nu te aventurezi la o baie albă în întregime, asta nu înseamnă că trebuie să îi îmbraci pereții de jos până sus în plăci ceramice. Am văzut asta în baia matrimonială din casa cu dormitoare ca-n povești, amenajată de SYAA. 

Poți să aplici savana rezistentă la umiditate și mucegai cu pensula, rola sau prin pulverizare cu pompa airless, în doua straturi. Trebuie să aștepți doar 2-6 ore dacă vrei să adaugi încă un strat sau 24 de ore pentru uscare finală. Încă o recomandare: aplic-o în sistem cu savana amorsă cu rezistență la mucegai pentru un rezultat de mai mare durată.

Bucătăria din casa ardelenească amenajată de Simona Ungurean strecoară un pic de diversitate în peisajul alb prin fâșia “piperată” de deasupra blatului de lucru. Ceilalți pereți și tavanul rămân perfect albi.  

Momentan, ne oprim aici cu discuția despre albul rezistent la umiditate și mucegai. Totuși, serialul Magia albului continuă ? . Stai cu ochii și cursorul pe Designist.ro pentru următorul episod.

Fotografii: baie în mansardă: Alex Boghian / bucătăria cu insulă: pinterest.com / mica bucătărie deschisă: prin Annterior / bucătărie cu aer suedezalvhemmakleri.se / baia matrimonială: Andrei Mărgulescu / bucătăria din casa ardelenească: prin Simona Ungurean Home Styling.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed