Cine sunt câștigătorii concursului Re-Creația, lansat de Atelierul de Pânză?

V-am povestit, în octombrie, despre Re-Creația, concursul lansat Atelierul de Pânză, finanțat de Ministerul Culturii. Aproape 130 designeri și artiști s-au înscris la concursul de idei și desene, propunând modalități creative de încurajare a consumului sustenabil și atitudinii responsabile față de mediu. De la ilustrații și design grafic pentru sacoșe de pânză, la sugestii de utilizare a deșeurilor textile în obiecte de design, aplicațiile s-au evidențiat prin originalitate și inovație.

Atelierul de panza

Juriul a fost format din Andreea Zaharescu (Upside Down), Teodora Migdalovici (Alternative School for Creative Thinking), Rodica Șerban (Maistru Atelierul de Panza), Bogdan Moga (designer și art director) și Andrei Bucurenci (designer si art director Creionetica). În urma jurizării, au fost desemnați următorii câștigători în cadrul celor două secțiuni tematice ale concursului:

  • Ilustrație: Daria Stoian – “Am râs”, Ioana Oltean – “AȘE DA pentru viitor”, Laura Munteanu – “Together”, Raluca Enea – “Un’te duci tu codrule?” și Mirona Tartan – “Învierea naturii”

Daria Stoian - Am ras Daria Stoian – “Am râs”Laura Munteanu - TogetherLaura Munteanu – “Together” Mirona Tartan - Invierea naturiiMirona Tartan – “Învierea naturii” Raluca Enea - Un'te duci tu codruleRaluca Enea – “Un’te duci tu codrule?”

  • Design de produs: Georgiana Ghit – “Fotoliul puf”, Alexandra Pop – “Geanta de umăr/ laptop”, Valentina Honceru – “Covorul tradițional din materiale reciclate”, Erika Popliceanu – “Jacheta Coolwool” și Loredana Cleja cu “Săculeții pentru condimente/semnele de carte în formă de șoricei”.

Erika Poplicean - Jacheta Coolwool Erika Popliceanu – “Jacheta Coolwool”Loredana Cleja - Saculetii pentru condimente - semnele de carte in forma de soriceiLoredana Cleja cu “Săculeții pentru condimente/semnele de carte în formă de șoricei” Valentina Honceru - Covorul traditional din materiale reciclate  Valentina Honceru – “Covorul tradițional din materiale reciclate”Alexandra Pop - Geanta de umar- laptop Alexandra Pop – “Geanta de umăr/ laptop”

Festivitatea de premiere a avut loc în cadrul Impact Hub. S-au acordat 10 premii, în valoare de 1.000 RON fiecare, designerii câștigători urmând să fie implicați ulterior și în materializarea prototipurilor și a producției de serie, într-o ințiativă de colaborare pe termen lung. Astfel, Re-Creația se adaugă demersurilor Atelierului de Pânză de încurajare a creativității urbane în concordanță cu principiile unei economii circulare și cu practicile de producție sustenabilă.

Competiția a scos la iveală aplicații foarte interesante, pe teme de interes pentru noi, tratate cu mult umor de către designeri emergenți. Ne bucurăm că am primit atât de multe aplicații, sperăm să începem colaborări frumoase nu doar cu cei pe care i-am premiat, ci cu mai mulți dintre cei care au intrat in competiție.“ Doris Stroiescu, managerul programului Atelierul de Pânză.

DSC_8304

Fotografii: prin Atelierul de Pânză

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed