Citatele copiilor, numai bune de pus în ramă + alte flecuștețe istețe

#Rezistăm și #protestăm, dar oameni suntem, mai avem nevoie și de câte un flecușteț simpatic și creativ ca să echilibrăm balanța ultimelor zile. Mai ales dacă e inspirat de copii, că doar pentru ei ținem pancarta sus. Astăzi, de exemplu, îți spunem o poveste cu implicații și utile, și decorative, care a pornit de la zicerile copios de haioase ale copiilor și a luat forme grafice, gata de pus în ramă și agățat pe pereți: citatele adunate de Flecuștețe istețe prin designerul grafic Samira Natour și fetița ei, Tea.

Ca să începem onest, trebuie să declar sus și tare că de Samira mă leagă de multă vreme o prietenie tare caldă, iar pe Tea am cunoscut-o când abia ce împlinise vreo două săptămâni, așa că aș putea fi suspectată de subiectivism. Dar zău, câte lucruri faine apar fără un strop de subiectivism? 🙂

Cadourile de Crăciun, marca Flecuștețe istețe, pentru părinții mei :). În stânga: “L-am văzut pe Kevin Costner la coadă la pâine!” (Diana, la 6 ani). În dreapta: “Mama, îmi dai mie fusta asta când îți rămâne mică?” (Denise, la 4 ani).

Flecuștețele istețe au apărut la sfârșitul anului trecut din amuzament, din dragoste, dar și din pasiunea Samirei pentru culoare și design grafic și din dorința ei de a transforma amintirile în ceva tangibil. Așa că, atunci când Tea, fetița ei de 2 ani și jumătate (la vremea aceea), a început să ciripească tot soiul de fleacuri vesele și istețe, a apărut și ideea proiectului:

“Primul citat a fost “Sunt o suricată. Spune-mi Suri!”. Mi-a plăcut așa de mult că l-am văzut pe loc într-o ramă. Era responsabil și ochiul meu de graphic designer, care își dorea să vadă pe perete un tablou colorat și vesel. Așa că într-o dimineață, m-am trezit, am privit peretele din dormitor pe care îmi doresc să-l umplu cu imagini și am luat hotărârea să încep proiectul. A fost o secundă fericită! :)”

“Sunt o suricată. Spune-mi Suri!” (Tea, la 2,5 ani)

Apoi, cu pași mici, a apărut numele – ceva descriptiv și ghiduș -, pagina de Facebook, și s-au adunat și alte citate, care mai haios, care mai emoționant, care mai memorabil. Pentru fiecare dintre ele, Samira a pictat, a ales câte un font și a creat o formă grafică destinată să îl scoată în evidență și să-l facă să arate bine de tot pe perete sau pe birou. Firește, cu ajutorul detaliilor oferite de părinți.

#Zaraisagift. “Zara, tu știi ce este destinul?” “Destinul este o amintire!” (Zara, la 4 ani) 
“Să înnebunești înseamnă să nu mai iei decizii grozave”. (Seba, la 3 ani) 

“Tu credeai în Moș Crăciun când erai mică?”“Da!”“Atunci crede și acum!” (Eliza, la 8 ani)

Azi, Flecuștețele istețe sunt grupate într-un magazin online, iar mini-tablourile deja create pot fi personalizate. În plus, pentru zilele ceva mai tulburi, în care ai nevoie de încurajări, sau pentru ideile istețe care te săgetează când nu te sau le aștepți, în portofoliul Samirei o să mai găsești și calendare sfătoase, carnețele inspiraționale, liste de cumpărături colorate și felicitări animaliere 🙂 .

Toate printurile semnate Flecuștețe istețe și detalii despre personalizarea citatelor sunt de găsit aici.

Fotografii: prin Samira Natour

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed